هرچند در هر شرایطی تشخیص و درمان بیماری بر اساس یک ویزیت دقیق برعهده پزشک است اما براساس برخی علایم می‌توانیم متوجه کمبود برخی ویتامین‌ها در بدن شویم و تأمین‌شان کنیم.
 ریزش مو  :کمبود ویتامین‌های B2 ،B5، بیوتین، روی و ویتامین D
 خشکی موها: کمبود A و E، امگا۳، پروتئین، سلنیوم و بیوتین
 شوره زدن موها :کمبود سلنیوم، امگا۳ و ویتامین A
 کاهش قدرت دید: کمبود ویتامین A
 قرمزی مداوم مویرگ‌های چشم: کمبود ویتامین C
 پوسته‌ریزی در اطراف پلک: کمبود آهن
 افسردگی: کمبود ویتامین‌های B1 ،B5 و بیوتین
 دمانس یا زوال عقل: کمبود B1 ،B3 ،B12، اسیدفولیک و امگا۳
 تحریک‌پذیری و زودرنجی: کمبود ویتامین‌های B1 ،B5 و B6
 بی‌خوابی: کمبود ویتامین‌های B3 ،B5 ،B6 و D
 سرگیجه: کمبود ویتامین‌های B2 و B6
  خون ریزی لثه: کمبود ویتامین C و اسیدفولیک
 به‌هم چسبیدن دندان‌ها: کمبود ویتامین D و ویتامین K
 گلو‌درد: کمبود ویتامین‌های B3 ،B12، اسیدفولیک و کلسیم
آفت دهانی: کمبود ویتامین B2
 ضعیف شدن مینای دندان: کمبود ویتامین‌های A ،K ،D و کلسیم
 التهاب زبان: کمبود ویتامین‌های B2 ،B3 و اسیدفولیک
 جوش‌های پشت بازو: کمبود ویتامین‌ A
 پوسته‌ریزی و خشکی پوست: کمبود ویتامین‌های A و E
 خون ریزی بی‌علت از بینی: کمبود ویتامین‌ C
 کبودی مداوم پوست: کمبود ویتامین‌ C
 جوش زدن در دوران عادت ماهانه: کمبود ویتامین‌ B6
 التهاب پوست: کمبود ویتامین‌های B2 ،B3 و بیوتین
 قاشقی شدن ناخن‌ها: کمبود ویتامین B12 و آهن
 ظهور خطوط سفید روی ناخن: کمبود کلسیم و روی
 پوسته‌ریزی اطراف ناخن: کمبود آهن و بیوتین
 شکنندگی ناخن‌ها: کمبود کلسیم و منیزیم
 ‌چند شاخه‌‌شدن پوست اطراف ناخن: کمبود پروتئین
 گرفتگی عضلانی: کمبود منیزیم و ویتامین‌های B1 ،B2 و B6
 تورم مفاصل: کمبود ویتامین‌های B1 ،B6 و پروتئین
 قفل شدن ناگهانی مفاصل: کمبود منگنز
 پوکی استخوان: کمبود کلسیم و ویتامین D
سیاهی و پف‌آلودگی زیر چشم: کمبود آب در بدن، تحمل  نکردن برخی مواد غذایی مانند لاکتوز لبنیات و حساسیت

 کدام ویتامین‌ها را از کدام منابع غذایی دریافت کنیم؟
 منابع ویتامین‌های گروه B: سبزیجات برگ ‌سبز تیره، غلات و حبوبات
 منابع ویتامین B12: گوشت‌ها، لبنیات و تخم‌مرغ
 منابع ویتامین C: پیاز، فلفل، مرکبات و گوجه‌فرنگی
 منابع ویتامین D: آفتاب، قارچ، تخم‌مرغ، ماهی‌های چرب و لبنیات
 منابع کلسیم و ویتامین K: انواع لبنیات، کلم بروکلی و اسفناج
 منابع روی: انواع گوشت‌ها، حبوبات و غلات
 منابع منیزیم: مغزها و دانه‌های خام، ماهی، حبوبات، ماست، موز
 منابع منگنز: بادام، کدوتنبل، اسفناج، ماست، انجیر، موز
منابع پیش‌ساز ویتامین A: کره، خوراکی‌های نارنجی و زردرنگ مانند هویج  و  زردآلو
 منابع اسیدفولیک: سبزی‌های برگ‌ سبز تیره، مرکبات، غلات سبوس‌دار و حبوبات
 منابع بیوتین: تخم‌مرغ، بادام، غلات سبوس‌دار، اسفناج، قارچ، شیر و گوشت
   فراموش نکنید تأمین ویتامین بدن به‌ معنای پیشگیری است و در صورت بروز مشکلات جدی، راه درمان محسوب نمی‌شود.