آلابست/ بوسه راهی برای نشان دادن و ابراز احساسات است و معمولاً یک رفتار اجتماعی هم محسوب می شود. اما آیا می دانستید همین بوسه ساده فواید زیادی دارد که بسیاری از ما به آن توجه نمی کنیم؟
بوسه حقایق بسیار جالبی در پشت خودش دارد که از آن باخبر نیستیم. در این قسمت از گوناگون آلابست فکت هایی راجع به بوسه به شما معرفی می کنیم که احتمالا شما را شگفت زده خواهد کرد.
درگیر شدن چند عضله
وقتی که شما شخصی را می بوسید، همزمان ۲۴ عضله صورت و ۱۱۲ عضله دیگر بدن درگیر خواهد شد.
افزایش سطح دوپامین
دوپامین یک ماده شیمیایی ارگانیک در بدن است که به عنوان یک انتقال دهنده عصبی فعالیت می کند. بنابراین زمانی که شما یک شخص را برای اولین بار می بوسید، سطح دوپامین افزایش پیدا می کند. همچنین عاملی برای بی خوابی، کاهش گرسنگی و افزایش سطح انرژی هم است.
افزایش ضربان قلب و اکسیژن رسانی بیشتر به مغز
هنگامی که شخصی را می بوسید، مغز سیگنال هایی را به غده آدرنال انتقال می دهد که هورمون هایی مثل آدرنالین، اپی نفرین و نوراپی نفرین را آزاد می کند. این هورمون ها در طول خون حرکت می کنند، ضربان قلب را تند می کنند و همچنین خون بیشتری را به مغز می رسانند.
مانع پوسیدگی دندان
بوسه تولید بزاق را افزایش می دهد که راهی برای پاک کردن بدن از اجزای مواد غذایی بین دندان و محافظت از دندان ها برای جلوگیری از پوسیدگی است.
گشاد شدن مردمک چشم
بوسه سیستم عصبی را به صورت اتوماتیک تحریک می کند که باعث گشاد شدن مردمک چشم می شود. به همین دلیل بسیاری از افراد هنگام بوسیدن به صورت ناخودآگاه چشمان خود را می بندند.
ترشح هورمون اکسی توسین
هورمون اکسی توسین به هورمون عشق معروف است و به دلیل افزایش حس صمیمیت و وابستگی در بوسه افزایش پیدا می کند. زمانی که شما در یک رابطه بلند مدت باشید، سطح دوپامین بعد از گذشت دوره اولیه کاهش پیدا می کند اما اکسی توسین تولید می شود که عشق بین شما را پابرجا نگه می دارد.
تحریک تولید اندورفین
وقتی که شما بوسه ای روی لب های همسر تان می زنید، اندورفین از غدد درون ریز آزاد می شود و احساس محبت و عواطف در شما فوران می کند و باعث می شود که بعد از بوسه، احساس خوشحالی داشته باشید.
درگیری ۵ عصب جمجمه
از ۱۲ عصب جمجمه، پنج مورد درگیر یک بوسه هستند عصب جمجمه به انتقال سیگنال بین شما و همسرتان کمک می کند و اطلاعاتی را در مورد او در اختیار شما قرار می دهد.
تولید تستسترون بیشتر
مردان هنگام بوسه تستسترون تولید می کنند. انتقال تستسترون در بدن باعث تحریک میل جنسی می شود، بنابراین مردان از این تکنیک برای روشن شدن موتور جنسی خود استفاده می کنند.
سوزاندن کالری با بوسیدن
یک دقیقه بوسه باعث سوزاندن ۲ الی ۳ کالری می شود. بوسه سطح سوخت و ساز را بالا می برد، بنابراین بدن را تحریک می کند که کالری بیشتری بسوزاند. در حقیقت هرچه بوسه طولانی تر باشد ، میزان کالری سوزانده شده بیشتر است.
مقاومت بدن در برابر آلرژی
بوسه باعث مقاومت بدن در برابر آلرژی می شود. قرار دادن لب ها روی یکدیگر باعث می شود که ۳۰۰ نوع باکتری بین شما و همسرتان تعامل شود. این باکتری های زنده در بدن شما و همسرتان به مبارزه با عفونت می پردازند و همچنین محافظ در برابر آلرژی مخصوصاً در فصل آنفولانزا هستند.
کاهش هورمون کورتیزول
بوسه هورمون کورتیزول را می کاهد. هورمون کورتیزول هورمون استرس است که با بوسیدن کاهش پیدا می کند و اثر منفی در سلامت مغز و سیستم ایمنی دارد که با بوسه و ریلکسیشن می توانید آن را از بین ببرید.
کاهش فشار خون
بوسه باعث کاهش فشار خون می شود. هنگامی که شما همسرتان را می بوسید، احساس شادی و ضربان قلب تان افزایش پیدا می کند و رگ های عروقی تان کمی گشاد می شوند بنابراین فشار خون هم کاهش پیدا می کند.
تحریک تولید آدرنالین
بوسه تولید آدرنالین را هم تحریک می کند. علاوه بر اندورفین، آدرنالین هم احساس درد را می کاهد و باعث ایجاد احساسات خوب در شما می شود که با بوسه تولید می شود.
حقایق جالب درباره بوسه که نمی دانستید
طولانی ترین بوسه
طولانی ترین بوسه جهان ۵۸ ساعت و ۳۵ دقیقه و ۵۸ ثانیه به طول انجامید .یک زوج تایلند به نامهای ارکاچج و لاکسانا در سال ۲۰۱۳، در ۱۲ فوریه شروع به بوسیدن کردند و در روز ولنتاین به این بوسه خاتمه دادند. آنها موفق شدند به مدت ۵۸ ساعت و ۳۵ دقیقه و ۵۸ ثانیه همدیگر را ببوسند و طولانی ترین بوسه را به نام خود ثبت نمایند.
ژنتیکی بودن مدل بوسیدن
باید بدانید مدل بوسیدن مسأله ژنتیکی است، دو سوم از افراد هنگام بوسیدن، سر خود را به سمت راست خم می کنند چون در رحم مادرسر ما به همین سمت خم می شد.
اعتقاد نداشتن به بوسه برخی مردم جهان
در ده درصد مردم جهان به بوسه اعتقادی ندارند، در حالی که ۹۰ درصد مردم جهان بوسه را خیلی مهم می دانند اما عده ای باور دارند که دهان راه ورود به روح انسان هاست بنابراین بوسیدن دهان باعث ترساندن این روح می شود و باعث می شود که روح از داخل دهان بیرون برود. اسکیموها نیز محبت و علاقه ی خود به یکدیگر را با کشیدن بینی هایشان به هم ابراز می کنند و همدیگر را نمی بوسند.
ترس از بوسه
بعضی افراد، ترس از بوسه دارند که به آن فیلمافوبیا گفته می شود. ترس از بوسه دلایل متعددی مانند ضربات روحی ، ترس از ابتلا به بیماری و… می تواند داشته باشد.
بوسه در حیوانات
در نخستی سانان و همینطور غیر نخستی سانان رفتارهایی شبیه به بوسیدن دیده شده است. شامپانزه ها بعد از جنگ و دعوا اغلب یکدیگر را می بوسند. فیل ها هم گاهی با خرطوم خود به دهان یکدیگر ضربه می زنند که این حرکات شبیه به بوسه هستند.
تمایل بیشتر زنان به بوسیدن
زنان بیش از مردان تمایل دارند، عزیزان خود را ببوسند. تمایل بیشتر زنان به بوسیدن ممکن است به دلیل استفاده بیشتر آنها از نخ دندان و توجه به بهداشت دهان و دندان باشد، زیرا اینگونه آنها کمتر نگران بدبویی دهان شان هستند.
منشاء بوسه
برخی بوسه را میلی غریزی و برخی فرآیندی اکتسابی می دانند. برخی منشا بوسه را مادران می دانند که غذای جویده را از دهان خود به دهان نوزادشان می گذاشتند. به این کار که بیشتر در پرندگان دیده می شود، غذا دادن توأمان با بوسه می گویند.
به عمل بوسیدن در کتب مذهب ودایی هند اشاره شده است، تاریخ نویسان معتقدند بوسیدن به دنبال حمله ی اسکندر مقدونی به هند در سرتاسر دنیا گسترش یافته است.