مسئله فلسطین و ظلمی که طی سالیان متمادی به آنها روا شده است، همواره دغدغه هنرمندان بسیاری در سرتاسر جهان و ایران می باشد و هنرمندان و خوانندگان مختلف سعی بر آن داشته اند تا با استفاده توانایی های خود رویای آزادی فلسطین را در سطح جهان فریاد بزنند. 

آثار بسیاری از خوانندگان در جهان طی چند دهه اخیر برای مردم مظلوم فلسطین و نوار غزه منتشر شده است که ما به معرفی اجمالی چند مورد از آنها در این گزارش می پردازیم: 

1_ نارسی؛ یک رپر عراقی 

یاسین السلمان، رپر عراقی- کانادایی که با نام «نارسی» فعالیت می‌کند یکی از خوانندگانی است که تا کنون فعالیت های بسیاری برای حمایت از مردم فلسطین و غزه انجام داده است و جدا از انتشار قطعات حمایتی، شروع کننده انتشار یک نامه سرگشاده برای حمایت و دفاع از مردم فلسطین و تحریم فرهنگی اسرائیل در سال ۲۰۲۲ بوده است

2_ استینگ؛ خواننده راک انگلیسی 

یکی دیگر از خوانندگانی که برای مظلومیت فلسطین خوانده است، خواننده راک انگلیسی گوردن متیو سامنر ( معروف به استینگ، خواننده با سابقه اهل نیوکاسل می باشد که تا کنون تعداد قابل توجهی جایزه گرمی برده است و تا کنون آهنگ های بسیاری برای حمایت از فلسطین منتشر کرده است.

3_ راجر واترز؛ خواننده گروه پینک فلوید 

راجر واترز یکی از خوانندگان مطرحی است که همواره حضور فعالی در جریانات سیاسی و فرهنگی داشته است و عمده فعالیت هایش پس از جدایی از گروه مشهور پینک فلوید، انتشار ترانه هایی با مضمون سیاسی و مقابله با نژاد پرستی است. وی تا کنون کنسرت های متعددی برای حمایت از فلسطین برگزار کرده است و به درخواست فلسطینی ها کنسرت خود در تل آویو، پایتخت اسرائیل را لغو کرد. وی در سال ۲۰۱۰ ترانه «پیروز خواهیم شد» را برای حمایت از فلسطینیان منتشر کرد و سال های بعد با شدت گرفتن حملات اسرائیل علیه نوار غزه نسخه جدیدی از این ترانه را منتشر کرد.  

4_ آهنگ راک مصری که بازدید میلیونی داشته است

یکی دیگر از آهنگ هایی که  طی روزهای اخیر بازدید میلیونی در فضای مجازی داشته است کلیپی از خواننده مصری، امیر عید به نام «تلک القضیه» می باشد که به صورت ویژه و خاصی به قضیه تجاوزگری به فلسطین و نوار غزه می پردازد. این کلیپ که بسیار مورد توجه قرار گرفته است در حاشیه یک جشنواره فیلم معتبر مصری بوده است. 

5_ سودای آزادی فلسطین با صدای ماهر زین

ماهر زین؛ خواننده جوان لبنانی که در سن ۸ سالگی همراه با خانواده خود به سوئد مهاجرت کرد از همان ابتدا میل به خواندن آثار مذهبی و اسلامی داشت و در میان آثارش همواره رگه هایی از سپاس و ستایش خداوند دیده و شنیده می شود و آلبومی با نام «خدایا سپاسگذارم» را نیز در ۱۳ قطعه موسیقی روانه بازار کرده است. این خواننده همچنین آثاری در باب حمایت از مردم فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی منتشر کرده است که تماشای قطعه «فلسطین آزاد خواهد شد» با صدای دلنشین این خواننده خالی از لطف نمی باشد. 

6_ جولیا پطرس؛ خواننده مسیحی اهل لبنان

جولیا پطرس زن خواننده ی مسیحی مشهور لبنان متولد ۱۳ آپریل ۱۹۶۸ در شهر بیروت است. وی که از سنین نوجوانی مشغول خواندن ترانه هایی با مضامین ملی و وطنی می باشد مورد تشویق و استقبال بسیاری از طرفدارانش در کشورهایی عربی قرار گرفته است و جوائزی نیز از سران آن کشورها دریافت کرده است.

 وی بارها در حساب کاربری خود در توییتر از جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین و لبنان سخن گفته و خواستار نسل کشی اسرائیل شده است و حتی در یکی از کنسرت هایش این موضوع را مطرح کرد که مورد تشویق و استقبال طرفدارانش قرار گرفت. لازم به ذکر است یکی از ترانه های حماسی جولیا که توسط یک گروه سرود ایرانی بازخوانی شده است از صدا و سیما پخش شده است.

۷_ سامی یوسف؛ خواننده برجسته دنیای اسلام 

خواننده شناخته شده ای که در دنیا با خوانده ترانه های مذهبی و بعضا چند زبانه شناخته شده است فرزند بابک رادمنش خواننده و ترانه سرای ایرانی می باشد و آثاری نیز به زبان پارسی در کارنامه هنری خود دارد. وی در تهران متولد شده است اما پس از مدتی به لندن مهاجرت کرد و آنجا بزرگ شد. 

او نیز همانند اکثر خواننده های مسلمان نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی بی تفاوت نبوده و علاوه بر نوشته های اعتراضی و انتقادی در فضای مجازی ترانه هایی در زمینه حمایت از ملت فلسطین و غزه و ابراز انزجار از رژیم صهیونیستی منتشر کرده است که مهمترین آن ها “فلسطین جاویدان” در سال ۱۳۸۷ می باشد. 

موضوع فلسطین و آثار خوانندگان ایرانی 

فلسطین و مظلومیتش، کلیدواژه‌هایی هستند که در این سال‌ها خوانندگان و آهنگسازان ایرانی نیز مانند جای جای دنیا به خلق آثاری در حمایت از مردم آن و مقاومت هایشان پرداخته اند.

اگر بخواهیم به صورت اجمالی نگاهی به معروف ترین این آثار داشته باشیم ترانه خاطره انگیز «یک مسجد» کاری با صدای امیر تاجیک، آثاری از حامد زمانی؛ خواننده انقلابی و جوان به نام های “بدون مرز” و “قدس” ، اثری از محسن چاوشی به نام ” فلسطین” و آهنگی با صدای نیما مسیحا به نام «فرزند تنهای فلسطین» می باشد که هر کدام با آثار خود سعی بر فریاد مظلومیت فلسطین داشته اند که نشان از دغدغه مند بودن این هنرمندان ایرانی داشته است. 

در پایان باید یادآور شد که موسیقی زبان مشترک جهانیان است و برای فهم آن نیاز به هیچ ترجمه و استدلالی نیست. زبانی که می‌تواند از اعتراض به فجایع انسانی همچون حمله به بیمارستان «المعمدانی» در غزه را در برگیرد تا وصف احوالات انسانی و چه بسا بسیار تاثیرگذارتر از یک سخنرانی یا یک بیانیه عمل کند.