نوروزگاه‌های استان بر اساس موسیقی و شعر خوانی، شاهنامه‌خوانی و انجام مسابقه‌های متنوع تعریف شده است و بیشتر بر مژده آمدن سال جدید و ایجاد شادی در بین مردم استوار است.

معاون میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان افزود: رویداد گردشگری چل‌چاپ با حضور مردم و مسئولان در بخش خمک شهرستان زهک برگزار شد.

وی ادامه داد: معرفی لباس محلی مردمان سیستان، آئین بحث و بیت، موسیقی سیستان، شعرخوانی به زبان و گویش سیستانی، رقص شمشیر و … از دیگر برنامه‌ها بود.

میرحسینی بیان کرد: ایجاد فضای نشاط در ایام نوروز ،حفظ خرده فرهنگ ها و توجه به عناصر ناملموس سازنده هویت فرهنگی از دیگر اهداف بود.

معاون میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: این برنامه با مشارکت  توسط بخش خصوصی و شورای اسلامی و جامعه محلی طراحی، برنامه‌ریزی و اجرا شد.

وی افزود: تاکنون رویدادهای مختلفی از جمله آیین های چهارشنبه سوری،جشنواره گردشگری شهرستان میرجاوه ،نیمروز ،زابل،جشنواره گردشگری لیکو شهرستان خاش ،نوروزگاههای نیک شهر ،سرباز ،سراوان،ایرانشهر،جشنواره گردشگری چاراقلیم شهرستان زاهدان و… برگزار شده و قرار است رویدادهای دیگری از جمله میر کمبر در شهرستان نیک شهر ،دوازدهم فروردین کوه خواجه شهرستان هامون و جشنواره گردشگری شهرستان و سیب و سوران وچابهار و کنارک  در ایام نوروز برگزار شود.