علی قمصری در مورد این تار نوازی نوشت:

موسیقی همیشه در کنار ایجاد مرزبندی های فرهنگی بین اقوام ، به همنشینی و همزیستی آنها کمک بسیاری کرده. تخت سلیمان زیستگاه اقوام ترک و کرد است. بنابراین ملودی زیبای دوزبانه از استاد حسن زیرک را با تصنیفی پارسی ، ساخته ی خودم و شعر اخوان ثالث به قطعه ای سه زبانه تبدیل کردم و هنرمندان را از شهرهای کردنشین و ترک نشین دعوت کردم. اشکان ، حمیدرضا و علیرضا ، اعضای همنوازان حصار نیز لذت همسفر بودن را به من بخشیدند. دو خواننده ی عزیز ، پارساخائف و فواد یاره نیز برای آواز ترکی و کردی به دعوتم پاسخ مثبت دادند. 
تخت سلیمان ، متشکل از دریاچه تخت سلیمان، آتشکده آذرگشنسب، ایوان خسرو، معبد آناهیتا، کوه زندان سلیمان و چشمه‌ها و بقایای تاریخی متعدد که به عنوان چاکرای گلوی زمین شناخته شده بزرگ‌ترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در قبل از اسلام به‌شمار می‌رفت. آذرگشنسب ، آتشکده ی آن مهم‌ترین مرکز دینی و مذهبی ساسانیان بوده همچنین به عنوان پایتخت اشکانی، فره‌اسپه استفاده می‌شد.نام تخت سلیمان ، در حمله ی اعراب به ایران برای جلوگیری از تخریبش بر آن نهاده شده. 
دریاچه طبیعی واقع در تخت سلیمان که هنوز عمق حقیقی آن ناشناخته است (بیش از ۱۲۰ متر) بدون شک یکی از عجایب ایران در جهان است. دمای آب آن به دلیلی ناشناخته ، در تمام فصول ثابت و ۲۱ درجه است. 
۱۶ حلقه انرژی در اطراف زمین وجود دارند و محل تقاطع این حلقه‌ها در کل ۵۲ چاکرا یا چرخه را به وجود آورده‌اند که سه راس اصلی آن از قبیل اهرام مصر، کعبه و تخت سلیمان هستند. زندان سلیمان همانند کوهی تو خالی است و حدود ۳ کیلومتر از خود تخت فاصله دارد.