بدن انسان‌ها بسیار اسرارآمیز و متفاوت است. کارهای زیادی هست که قادر به انجام آنها هستیم اما از برخی قابلیت‌ها هم اصلا خبر نداریم: از انعطاف‌پذیری بسیار بالای برخی اعضای بدن گرفته تا توانایی شنیدن حتی ضعیف‌ترین صداها و دیدن خاص‌ترین طول موج‌ها.
 بدن انسان‌ها بسیار اسرارآمیز و متفاوت است. کارهای زیادی هست که قادر به انجام آنها هستیم اما از برخی قابلیت‌ها هم اصلا خبر نداریم: از انعطاف پذیری بسیار بالای برخی اعضای بدن گرفته تا توانایی شنیدن حتی ضعیف‌ترین صداها و دیدن خاص‌ترین طول موج‌ها.

برخی از این قابلیت‌ها را فقط درصد بسیار کمی از آدم‌های روی زمین دارند:

۱- تغییر سایز سوراخ‌های بینی
۳۰ درصد از افراد می‌توانند سوراخ‌های بینی خود را بزرگ کنند. منظور تکان دادن بسیار سریع پره‌های بینی است. به ماهیچه‌ای که در این حرکت نقش دارد، ماهیچه بینی گفته می‌شود که لبه‌های بینی را جمع می‌کند. این اتفاق بیشتر زمانی رخ می‌دهد که نفس عمیق می‌کشید یا در موقعیتی بسیار احساسی قرار دارید.

۲- هر کسی نمی‌تواند گوش‌های خود را تکان دهد
سعی کنید گوش‌های خود را خیلی سریع تکان دهید. اگر می‌توانید، خبرهای خوبی برایتان داریم. شما جزو آن ۱۰ تا ۲۰ درصدی هستید که از این توانایی بدنی برخوردار هستند.

۳- انگشتان شست را می‌توان تا حد زیادی خم کرد
اندک افرادی هستند که توانایی انجام این کار را با انگشتان شست خود دارند. در این حالت که به آن «انگشت شست هیچهایکرها» (Hitchhiker’s Thumb) گفته می شود. این افراد می تواند انگشت شست خود را آن قدر خم کند که زاویه ای ۹۰ درجه پیدا کند. این امر با وجود مفصل بند انگشتان دست رخ می‌دهد و در این حالت انگشتان شست از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار هستند. با این حال، از جهت سلامتی، نه دردآور است و نه هیچ خطری برای فردی که این توانایی را دارا است، ایجاد می کند.


۴- بعضی افراد پاهای شامپانزه گونه دارند
پاهای ما اساسا انعطاف پذیرند. با این حال، از هر ۳ نفر تنها یکی پاهای شامپانزه گونه دارد. این بدان معنی است که پاهای آن ها بسیار مناسب بالا رفتن از درختان است. این موضوع از انعطاف پذیری برخی رباط های پا ناشی می‌شود که به ما اجازه می‌دهد پاهای خود را به گونه‌ای خم کنیم که بعضی افراد شاید قادر به آن نباشند.

این رباط‌ها در نزدیکی محل اتصال انگشتان به پاها و همین‌طور پاشنه قرار دارند. گرچه بیشتر ما یک رباط کوچک داریم که می‌تواند تنها کمی کش بیاید، اما آنهایی که پاهای شامپانزه گونه دارند از رباط بسیار نرم‌تری برخوردار هستند. این همان چیزی است که به آنها اجازه می‌دهد پاهای خود را به این شکل خم کنند.


۵- افرادی هستند که می‌توانند با هر دو دست بنویسند
ما در زندگی روزمره خود ممکن است از دست راست یا چپمان استفاده کنیم. با این حال، افرادی هستند که می‌توانند از هر دو دستشان به خوبی استفاده کنند. به این افراد «دو دست» گفته می‌شود. نزدیک به یک درصد از جمعیت دنیا دو دست هستند یعنی تنها یک دست غالب ندارند.

تحقیقات درباره دو دست‌ها با جدیت ادامه دارد. دانشمندان تاکنون به این نتیجه رسیده‌اند که دو دست بودن ارتباطی به ژنتیک ندارد. این توانایی بیشتر با نیمکره‌های مغز مرتبط است که حرکت دست را کنترل می‌کنند.

۶- تشخیص زیر و بمی یک نوت یا صدا
اگر می‌توانید زیر و بمی یک نوت را فورا به درستی تشخیص دهید، احتمالا از یک توانایی استثنایی برخوردار هستید. این بحث بسیار گسترده است و تاکنون تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته است. با این حال، یک چیز روشن است و آن این است که این توانایی کاملا نادر است. از هر ۱۰ هزار نفر، ۱ تا ۵ نفر از چنین توانایی‌ای برخوردارند. اما معلوم شده صحبت به زبان چینی ماندارین در این مورد کمک کننده است. تا حدود ۶۰ درصد از دانش‌آموزانی که به زبان ماندارین صحبت می‌کنند می‌توانند زیر و بمی یک نوت را به درستی تشخیص دهند.

۷- برخی افراد از دید فرابنفش برخوردارند
چشمان ما از توانایی ویژه‌ای برخوردار است. شرایط ژنتیکی مرتبط با چشم‌ها می‌تواند گاهی تصاویر منحصر به فردی از محیط پیرامونمان برای ما خلق کند. یکی از این شرایط «آفاکیا» است. این حالت بر اثر نبود عدسی در چشم‌ها ایجاد می‌شود. عدسی چشم از ما در برابر رنگ‌های فرابنفش مراقبت می‌کند و بدون آن می‌توان این رنگ‌ها را دید. به همین دلیل، به آن «دید فرابنفش» گفته می‌شود. به عبارت دیگر، این حالت باعث می‌شود دیدی فراتر از محدودیت‌های بشر پیدا کنیم.


۸- افرادی به نام سوپر-تیستر 
یک حالت ژنتیکی دیگر هست که با پرزهای چشایی مرتبط است. بسته به تعداد پرزهای چشایی، یک فرد ممکن است در دسته افرادی قرار گیرد که بیشتر یا حتی کمتر از معمول پرز چشایی دارند. در این میان، افرادی هستند که بیشتر از حد معمول پرز چشایی دارند که به آنها سوپر تیستر (Supertaster) گفته می‌شود. نزدیک به ۲۵ درصد از جمعیت دنیا اینگونه هستند. بیشتر بودن تعداد پرزهایی چشایی باعث می‌شود فرد مزه‌ها را به شکل شدیدتری حس کند.