احتمالا بارها وقتی گرسنه بودید دلتان هوس یک پیتزای بزرگ چند متری یا یک هبرگر غولپیکر کرده اسـت. باید اعتراف کنم غذاهای این فهرست از تصورات مـن دربارهی یک غذای غولپیکر هم فراتر رفته و غیرقابل باورند! این غذاها بـه قدری عظیم و عجیب بوده اند کـه در رکوردهای رکورد هـای گینس هم بـه ثبت رسیده اند. از سوشی ۲۴۱۴ متری گرفته تا همبرگر ۹۱۳ کیلویی، با بزرگترین غذاهای دنیا آشنا شوید.
بزرگترین پیتزا
با این همه طرفداری کـه این غذای ایتالیایی در دنیا دارد، پخت یک پیتزای ۲۳۰۰ کیلویی چندان هم عجیب نیست. این پیتزای عظیم الجثه ۲۳۰۰ کیلو گرم وزن و ۳۹ متر طول دارد. برای پخت این پیتزا از ۸۹ کیلو گرم آرد، ۴۵۳ کیلو سس گوجه فرنگی و ۳۹۰۰ کیلو گرم پنیر موزارلا استفاده شده اسـت.
این پیتزای غول پیکر درسال ۲۰۱۲ توسط ۵ سرآشپز در شهر رم ایتالیا پخته شد کـه فقط برای پخت خمیر آن ۴۸ ساعت وقت گذاشتند. بالاخره ایتالیاییها باید برتری شان در پخت غذای محبوب کشورشان را ثابت میکردند!
بزرگترین کوکی شکلاتی
یک خبر بد برای عاشقان کوکی شکلاتی، دیگر اثری از این کوکی نمانده اسـت! این کوکی غولپیکر کـه درسال ۲۰۰۳ در ایالت کالیفرنیا پخته شد، ۳۱ متر طول و ۱۸ هزار کیلو وزن دارد!
این کوکی با هدف خیریه ساخته شد و با فروش قطعههای ۱۰ دلاری بـه جمعیت حاضر دراین مکان، توانست ۲۰ هزار دلار برای خیریه جمع کند. چـه لذتی بالاتر از اینکـه با خوردن کوکی شکلاتی دریک کار خیر هم سهیم بشوید!
بزرگترین سوشی
عاشق سوشی هستید؟ جای شـما دراین رویداد بسیار خالی بوده اسـت! اگرهم از دستهی دیگر، یعنی متنفران سوشی هستید، احتمالا این رویداد میتوانست بدترین کابوستان باشد! بزرگترین سوشی دنیا با طول ۲۴۱۴ متر درسال ۲۰۱۱ در روسیه ساخته شد.
در تهیه این سوشی، ۱ تن برنج، ۵۰۰ کیلو خیار و ۱۴ هزار ورق جلبک بکار رفته اسـت. ۶۰ سرآشپز بـه مدت ۱۶ ساعت مشغول آماده کردن این رولها بوده اند تا بزرگترین سوشی دنیا را بسازند.
بزرگترین کیک بستنی
این کیک بستنی ۱۰ هزار کیلویی، سال ۲۰۱۱ میلادی در تورنتوی کانادا پخته شد. این کیک هیجان انگیز توسط یکسری از دانشجویان مهندسی شیمی دانشگاه تورنتو بـه تقاضای استادشان ساخته شد.
میتوانید آزمایشگاهی باحالتر از این دانشگاه پیدا کنید! انها موفق شدند چنین حجمی از کیک را بدون آب شدن و یا خراب شدن ظاهر آن تهیه کنند.
بزرگترین همبرگر
این همبرگر ۹۱۳ کیلویی شامل ۲۷ کیلو گوشت، ۲۲ کیلو کاهو و ۲۲ کیلو پیاز اسـت. این همبرگر درسال ۲۰۱۲ در مینسوتا پخته شد.
پخت نان این همبرگر ۷ ساعت و پخت مواد آن ۴ ساعت زمان برد. البته باوجود صرف این همهی مواد و زمان نتیجهی کار چندان هم هوس انگیز بـه نطر نمیآید!
بهترین جشنوارههای غذایی دنیا
هر سال صدها جشنوارهی غذا در گوش و کنار دنیا برگزار میشود، این جشنوارهها از بخشهای مهم صنعت گردشگری محسوب میشوند ودر آن انواع خوراکی ها، از خوراکیهای محلی گرفته تا انواع غذاهای بین المللی و دسرها سرو میشود و باعث میشود تا بخاطر آنها افراد زیادی بار سفر خودرا ببندند و بـه سمت آن کشور سفر کنند. اما آیا همهی ی این جشنوارهها ارزش سفر دارند؟
جشنواره کیک ماه، چین
در کشور چین هر سال در روز پانزدهم ماه هشتم چینی جشنوارهای بنام کیک ماه برگزار میشود کـه در آن، انواع غذاها بـه خصوص نوعی کیک بنام کیک ماه درست میشود، کیکی گرد و شیرین کـه در واقع برای شکرگزاری و تشکر از ماه درست میشود.
دراین روز کیک ماه درست میشود و افراد آن رابه همراه بهترین آرزوها برای طرف مقابلشان بـه او هدیه میدهند. این جشنواره تا اندازهای اهمیت دارد کـه دومین اتفاق مهم بعد از سال چینی در تقویم کشور چین اسـت.
جشنواره پیتزا، ایتالیا
کمتر کسی دراین دنیا پیدا میشود کـه پیتزا دوست نداشته باشد کـه این نشان دهندهی جهانی شدن این غذا اسـت. با این حال قطعا اگر این غذا را در زادگاهش بخورید طعم دیگری خواهد داشت.
پیشنهاد میکنیم برای یک بار هم کـه شده اگر توانستید دراین جشنواره شرکت کنید، جشنواره پیتزا در ایتالیا کـه یکی از بهترین جسنوارههای غذایی دنیا اسـت، هر سال در ماه سپتامبر در منطقه ناپل این کشور برگزار میشود و ۱ هفته طول میکشد. هم فال اسـت و هم تماشا!
جشنواره غذای ملبورن، استرالیا
در روز دهم مارس هر سال، جشنوارهی غذا در شهر ملبورن استرالیا برگزار میشود ودر آن غذاهایی کـه توسط آشپزهای برتر این شهر درست شده اسـت، بـه صورت یک ناهار خیلی بزرگ ودر واقع بزرگترین ناهار محلی جهان، بین مردم سرو میشود. دراین جشنواره، یک میز ۳۵۰ متری برپا میشود و مردم در کنار هم بـه صرف غذا مشغول میشوند.
جشنواره پوتین اتاوا، کانادا
پوتین در واقع نوعی غذای محلی کانادا اسـت کـه مشخص نیست ریشهی این کلمهی عجیب دقیقا از کجا وارد فرهنگ کانادا شده اسـت. با این حال، غذایی شامل سیب زمین سرخ شده بـه همراه آب گوشت و کشک اسـت کـه ریشهی آن بـه استان کبک کانادا بر میگردد.
این غذا بـه رغم اینکـه بسیار ساده اسـت، اما تا حدی خواهان دارد کـه برای آن جشنوارهای جداگاه برگزار میشود و در کنار آن، فعالیتهای تفریحی درنظر گرفته میشود. در واقع پوتین را میتوان بخشی از فرهنگ مردم کانادا دانست.
جشنواره طعمها، سنگاپور
در جشنوارهی طعمها کـه در کشور سنگاپور برگزار میشود، ۳۰ نوع متفاوت غذا از بهترین رستورانهای جهان سرو میشود و جالبتر از همهی اینکـه میتوانای غذا رابا حداقل قیمت و هزینهی ممکن میل کرد. یکیدیگر از مزیتهای شرکت دراین جشنواره این اسـت کـه در آن میتوان با بهترین سرآشپزهای دنیا دیدار کرد.
جشنواره شکلات، فرانسه
یکی از خوشمزهترین و بهترین جشنوارههای غذایی دنیا، جشنواره شکلات اسـت کـه از سال ۱۹۹۲ تا هم اکنون هر سال در کشور فرانسه در حال برگزاری اسـت.
دراین جشنواره کـه در شهر پاریس برگزار میشود، انواع و اقسام شکلاتها ساخته میشود و کارگاههای شکلات سازی برپا میشود.
غذاهای رکورد دار فرانسوی مشهور در دنیا
اگر تا حالا حتی یک بار سفر بـه فرانسه داشته اید، پس احتمالا شانس این را داشته اید تا متوجه شوید کـه یک طعم اصیل در غذاهای خارجی چـه معنایی میدهد. فرانسویها بسیار بـه خورد و خوراکشان اهمیت میدهند و خوردن غذای خوب در فرهنگ انها اهمیت زیادی دارد، خیلی بیشتر از چیزی کـه فکرش را میکنید. این اهمیت دادن بـه غذا ریشه در فرهنگ انها دارد.
Soupe a l’oignon «سوپ پیاز»
تعداد زیادی از مـا تا حالا سوپ پیاز فرانسوی را در خانه درست کرده ایم و یا در رستوران خورده ایم و مطمئنا همگی متفق القول هستیم کـه هیچ چیز بـه اندازهی نوشیدن یک لیوان آب بعد از این سوپ نمیچسبد! سوپ پیاز را هم میتوان نمکی و هم شیرین درست کرد، اما سوپ فرانسوی اصلی، طعمی بین این دو دارد.
در نوع فرانسوی این سوپ، باید در بالای آن از پنیر کباب شده استفاده کرد کـه پنیر موزارلا انتخاب خوبی اسـت. البته فرانسویها خودشان از موزارلا استفاده نمیکنند و از پنیری بنام Comte استفاده میکنند. سوپ پیاز یکی از خوشمزهترین پیش غذاهای فرانسوی اسـت کـه در تمام رستورانهای این کشور سرو میشود.
Escargots «حلزون»
البته خوردن حلزون از زمانهای بسار دور در رم باستان رواج داشته اسـت و آنرا نمیتوان یکی از غذاهای اصیل فرانسوی دانست، اما چیزی کـه مشخص اسـت این اسـت کـه این غذا در فرانسه طرفداران زیادی دارد.
فرانسوی ها، اول حلزون را در ترکیب خوشمزهای از سیر تند، کره و نوعی مایع طبخ میدهند و داخل انها رابا موادی کـه دوست دارند پر میکنند. حلزونها یکی از پر طرفدارترین غذاهای فرانسوی اسـت کـه با چنگال خورده میشود، چون فقط چنگال بـه اندازهای بلند اسـت کـه بـه داخل پوستهی سخت حلزون برود و مواد داخل آن رابه بیرون بکشد.
sarrasin «پنکیک گندم سیاه»
پنکیک را همهی ی مـا تا بحال تست کرده ایم، اما وقتی با نوع خاصی از گندم بنام گندم سیاه درست میشود، طعم آن بـه کلی عوض میشود. اضافه کردن گندم سیاه و آرد بـه پنکیک، طعمی فندق مانند بـه آن میدهد.
در روی این پنکیک میتوانید از هر چیزی کـه خواستید استفاده کنید از سبزیجات خشک گرفته تا پنیر، لیمو، کره و یا هر چیز دیگری. بطور سنتی این غذا رابا آب سیب درست میکننند شاید بـه نظرتان طعم عجیب و حتی وحشتناکی بگیرد، اما واقعیت این اسـت کـه طعم فوق العاده خوبی میگیرد.
Ratatouille «راتاتویی»
راتاتویی را در بیشتر کتابهای آشپزی ایرانی هم دیده ایم و حتی اگر انیمیشن مشهور «موش سرآشپز» را دیده باشید، این غذا را از آنجا بـه یاد دارید.
در راتاتویی کـه یکی از اصلی ترین، مهمترین، خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای فرانسوی محسوب میشود، از گوجههای ورقهای شده، کدو سبز، بادمجان، فلفل و پیاز استفاده میشود و این مواد تا جایی باهم پخته میشوند تا کاملا حالت خورشتی پیدا کنند.
سوپ ماهی بویابس | Bouillabaisse
هر شهر و منطقهای کـه در کنار دریا قرار گرفته باشد حتماً یک یا چند سوپ خوشمزه دارد کـه با استفاده از ماهی و جانوران دریایی آماده میشود. یکی از خوشمزهترین غذاهای مارسی هم یک نوع سوپ ماهی بنام بویابس اسـت کـه مردم محلی و همینطور توریستها عاشق آن هستند.
در حقیقت اگر در شهر مارسی از یک فرد محلی در مورد بهترین غذای سنتی مارسی سوال کنید بی شک سوپ بویابس رابه شـما معرفی خواهد کرد. جالب اسـت بدانید کـه این سوپ در گذشته سوپی ارزان قیمت بوده کـه از بقایای ماهی تهیه میشده و، چون ملوانان زیاد آنرا میخوردند بـه سوپ ملوان هم شهرت داشته اسـت.
صدف خوراکی | Moules Marinière
یکی دیگر از مشهورترین غذاهای مارسی صدف خوراکی اسـت کـه طبق معمول همراه با سیب زمینی سرخ کرده فراوان سرو میشود. اگر تا بحال صدف خوراکی را امتحان نکرده اید بهترین مکان برای امتحان کردن آن شهر بندری مارسی اسـت.
در رستورانهای دریایی شهر مارسی صدفهای تازه صید شده رابا سیر، پیاز و سبزیجات خوشبو مثل رزماری، آویشن و پونه کوهی مزه دار میکنند و بعنوان میان وعده یا غذای اصلی سرو میکنند. بندر قدیمی مارسی بهترین، تازهترین و خوش طعمترین صدفهای خوراکی رابه مشتریان ارائه میکند.
سس ایولی | Aïoli
سس ایولی یا آیولی یک سس مدیترانهای اسـت کـه از ترکیب سیر و روغن زیتون و مواد دیگر آماده میشود. در شهر هـای ساحلی اسپانیا و همینطور شهر هـای بندری فرانسه مثل مارسی این سس کاربرد زیادی دارد و همراه با غذاهای گوشتی بـه ویژه ماهی و غذاهای دریایی استفاده میشود.
البته بسیاری افراد سس ایولی را معادل سس مایونز میدانند کـه کاملا اشتباه اسـت. درست اسـت کـه در تهیه سس ایولی مارسی از تخم مرغ هم استفاده میشود، اما نتیجه نهایی طعم و ظاهر متفاوتی با مایونز دارد.
تاپناد | Tapenade
یکیدیگر از محبوبترین و پرطرفدارترین غذاهای مارسی نوعی پوره زیتون بنام تاپناد اسـت کـه در شهر هـای ساحلی مدیترانه محبوبیت بسیار زیادی دارد.
این سس از ترکیب گیاه کبر، ماهی کولی، زیتون سیاه، سیر و روغن زیتون له شده و سابیده شده آماده میشود و بعنوان یک سس خوشمزه و خوش طعم در کنار اکثر غذاها، مخصوصا با نان تست برشته شده مصرف میشود. اگر در کنار نوشیدنی دوست دارید یک اسنک و میان وعده خوش طعم سفارش بدهید پیشنهادمان بی شک نان تست و تاپناد اسـت.
پانیس | Panisse
نان یا کیک پانیس در ظاهر و ترکیبات شباهتهای زیادی با کیک ایتالیایی فریناتا دارد کـه از آرد نخود آماده میشود. در حقیقت این شباهت بی دلیل هم نیست و تحت تاثیر آشپزی ایتالیا در فرهنگ و غذاهای مارسی هم نفوذ کرده اسـت. این نان را طبق معمول بـه صورت گرد و کوچک در میآورند و بعد در روغن سرخ میکنند.
گاهی پانیس را داخل شکر میغلتانند تا شبیه بـه پیراشکی بشود، اما اغلب آن رابه صورت شور و همراه با سس مصرف میکنند. در سفر بـه مارسی میتوانید این نانهای خوشمزه را بعنوان میان وعده و اسنک و همراه با سسهای مختلف و نوشیدنی سفارش بدهید.