۱۶ مهر ماه سال روز شهادت یکی از بزرگ مردان این سرزمین است که در دوره دفاع مقدس، با رشادتی ستودنی، نیرو‌های مزدور را به آزردگی آورده بود. شهید نادر مهدوی فرمانده ناو گروه‌های قرارگاه نوح نبی (ع) سپاه پاسداران بود که همراه با همرزمانش هیمنه آمریکا را در خلیج فارس شکست.

رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای کنگره سرداران شهید استان بوشهر در دی‌ماه ۹۸، در خصوص حماسه شهید مهدوی چنین می‌فرماید: همین شهید نادر مهدوی که شما آقایان چند بار اسمش را اینجا آوردید، کسی از دوستان ما که وارد در این موضوعات است میگفت اگر ایشان متعلّق به کمونیست‌ها بود، یک چگوارا از او درست میکردند؛ یعنی یک چهر‌ه‌ی بین‌المللی مبارز. این جوان کم‌سال یک چهره‌ی این جوری دارد: حضورش در منطقه‌ِی خلیج فارس، آن درگیری‌اش با آمریکایی‌ها، بعد هم دستگیری و شکنجه و شهادتش؛ یعنی یک شخصیّت‌های این‌جوری‌ای در بوشهر هستند.

حماسه نادر در خلیج‌فارس 

 مهر ماه سال روز شهادت یکی از بزرگ مردان این سرزمین است که در دوره دفاع مقدس، با رشادتی ستودنی، نیرو‌های مزدور را به آزردگی آورده بود. شهید نادر مهدوی فرمانده ناو گروه‌های قرارگاه نوح نبی (ع) سپاه پاسداران بود.

در سال‌های پایانی جنگ، خلیج فارس برای ایران بسیار ناامن شده بود؛ عراق خیلی راحت کشتی‌ها و سکو‌های نفتی ایران را می‌زد. کویت بخشی از سرزمین و عربستان، آسمانش را در اختیار صدام قرار داده بودند. فرماندهان عالی رتبه سپاه، جریان عبور آزاد و متکبرانه ناو‌های جنگی آمریکا و نیز سایر کشتی‌ها و شناور‌های تحت حمایت این کشور را به عرض امام (ره) رسانده بودند.

امام: اگر من بودم می‌زدم 

حضرت امام (ره) فرموده بود: «اگر من بودم، می‌زدم.» همین حرف امام، برای سردار شهید مهدوی و جانشینش سردارشهید بیژن گرد و نیز هم‌رزمان آن‌ها کافی بود تا خود را برای انجام یک عملیات مقابله به مثل و اثبات این موضوع که با همت و رشادت دلیرمردان ایران اسلامی، خلیج فارس، چندان هم برای آمریکایی‌ها و نوکرانشان امن نیست، آماده سازند.

فروریختن ابهت آمریکا در خلیج‌فارس 

اولین کاروان از نفتکش‌های کویتی آن هم با پرچم آمریکا و اسکورت کامل نظامی توسط ناوگان جنگی این کشور در تیرماه سال ۱۳۶۶ به راه افتادند. این نفتکش، در فاصله ۱۳ مایلی غرب جزیره فارسی، در اثر برخورد با مین‌های کار گذاشته شده توسط سردار شهید مهدوی و یارانش، منفجر شد که اعلام این خبر شادی و قوت قلب بالایی را در جمع آن‌ها به ارمغان آورد؛ همدیگر را در آغوش کشیده و یکدیگر را می‌بوسیدند و از خوشحالی گریه می‌کردند.

شهید پس از اطلاع از اینکه حضرت امام از شنیدن خبر روی مین رفتن کشتی کویتی و شکست اولین اقدام آمریکا، متبسم شده‌اند، چنان مسرور شده بود که همیشه این تبسم را موجب افتخار خود و رزمندگان همراه، می‌دانست.

نادر مهدوی چگونه شهید شد؟

در عصر روز پنجشنبه ۱۶ مهر ماه ۱۳۶۶ سردار شهید نادر مهدوی همراه با تنی چند از همرزمانش نظیر سردار شهید غلامحسین توسلی، سردار شهید بیژن گرد، سردار شهید نصرالله شفیعی، سردار شهید آبسالانی، سردار شهید محمدیها، سردار شهید مجید مبارکی و عده‌ای دیگر، جهت انجام گشت‌زنی و حفاظت از آب‌های نیلگون خلیج فارس، با استفاده از دو فروند قایق تندرو توپدار به نام «بعثت» و یک فروند ناوچه به نام «طارق» به سمت جزیره فارسی حرکت می‌کنند. تعدادشان نه نفر بود که قرار بود دو نفر دیگر هم به جمع آن‌ها اضافه شود.

سردار شهید نادر مهدوی

هنوز مغرب بود و سرخی مغرب در کرانه‌ی باختری آسمان، کماکان خودنمایی میکرد. در این اثنا صدای انفجار مهیبی همه را متوجه خود می‌سازد. رادار پایگاه فرماندهی از سوی بالگرد‌های آمریکایی هدف قرار گرفته و منهدم شده بود. ارتباط ناوگروه با مرکز به کلی قطع شد و بیسیم در دست «نادر» جان داد.

بالگرد‌ها نیز با شدت، شروع به تیراندازی می‌کنند. سردار شهید مهدوی و یارانش، به شدت در تب و تاب این می‌افتند که بالگرد را بزنند. پس از پانزده دقیقه درگیری شدید، کریمی در یک چرخش سریع موفق می‌شود با استفاده از یک فروند موشک استینگر، یکی از این بالگرد‌ها را منفجر سازد، اما پس از رزم جانانه و مردانه، زنده به چنگال دشمن می‌افتند.

سردار شهیدمهدوی بر عرشه‌ی ناو جنگی «یو. اس. اس. چندلر» آماج شکنجه‌های وحشیانه‌ی دشمن قرار می‌گیرد و سینه اش با میخ‌های بلند آهنین سوراخ می‌شود و بدین ترتیب مظلومانه به شهادت می‌رسد. بالاخره پس از گذشت شش روز، پیکر‌های شهدا و اسرا از مسقط پایتخت کشور سلطان نشین عمان تحویل گرفته شد و از مرز هوایی وارد فرودگاه مهرآباد تهران گرد.