طلا/ سطح آلودگی هوا در ۹۷ درصد کل شهر‌های سراسر جهان بالاتر از نرخ استاندارد سازمان جهانی بهداشت است.

سوخت‌های فسیلی به عنوان منبع اصلی آلودگی هوا شناخته شده است. در این رابطه، وسایل حمل‌ونقل با سوخت فسیلی نظیر خودروها، اتوبوس‌ها، قطارها، هواپیما‌ها و کشتی‌ها، نیروگاه‌ها و صنایع زغالی و نفتی بیشترین نقش را ایفا می‌کند. در واقع، هرگونه اقدامی که به سوزاندن چوب یا فسیل منجر شود، انتشار گاز‌های آلاینده را به دنبال دارد و منجر به آلودگی هوا می‌شود. از مهم‌ترین منابع خانگی انتشار گاز‌های گلخانه‌های نیز می‌توان به اجاق گازها، شمع‌ها و محصولات تنباکویی اشاره کرد، ضمن این‌که کوه‌های آتشفشان و آتش‌سوزی‌های جنگلی نیز به عنوان منابع آلودگی هوا در طبیعت شناخته شده است.

گزارش‌ها حاکی از این است که بیش از ۷۶ درصد جمعیت هندوستان در شهر‌هایی با نرخ آلودگی بسیار بالا زندگی می‌کنند و ۱۶ درصد میزان مرگ‌های سراسر جهان نیز به همین بحران نسبت داده شده است. از سوی دیگر، آلودگی هوا مسئول بیش از ۲۲ درصد مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی است و ۲۵ درصد سکته‌های قلبی نیز در پی این بحران اتفاق می‌افتد. اگرچه امروزه بسیاری از شهر‌های جهان در لیست نقاط آلوده قرار دارد، با این حال نرخ آلودگی در بعضی از آن‌ها به مراتب بالاتر از سایر نقاط دنیا است که در ادامه به آلوده‌ترین آن‌ها در سال ۲۰۲۲ پرداخته می‌شود.

داکا، بنگلادش
داکا، پایتخت و پرجمعیت‌ترین شهر بنگلادش و بیستمین شهر بزرگ جهان به‌شمار می‌رود که به عنوان قلب تجارت، اقتصاد و فرهنگ کشور نیز شناخته شده است. داکا در لیست آلوده‌ترین شهر‌های جهان در سال ۲۰۲۲ قرار گرفته است و محققان میزان غلظت ذرات آلاینده در هوای آن را ۲۱.۱ درصد بالاتر از نرخ استاندارد سازمان بهداشت جهانی ارزیابی کرده‌اند.

دهلی، هندوستان
دهلی دومین کلان‌شهر پرجمعیت هندوستان محسوب می‌شود که بیش از ۲۲ میلیون نفر ساکن را در خود جا داده است. جالب است بدانید که این شهر به عنوان پایتخت آلودگی هند نیز شناخته شده است و طبق آمار، نرخ غلظت ذرات آلاینده هوا در آن به بیش از ۱۴.۸ برابر میزان استاندارد ذرات آلاینده هوا در سازمان بهداشت جهانی می‌رسد.

گزارش‌ها حاکی از این است که دهلی از زمان پیدایش تا به امروز، در بیست‌وچهارم ماه فوریه بالاترین نرخ آلودگی هوا را تجربه کرد به طوری که شاخص آلودگی هوا در آن به ۱۹۸ رسید.

بلگراد، صربستان

بلگراد، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر صربستان نیز در لیست ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد که به ادعای محققان، میزان بالای آلودگی هوا در آن، نتیجه نبود بارش باران و برف کافی و همچنین کمبود وزش باد است.

لاهور، پاکستان
لاهور مرکز ایالت پنجاب و دومین شهر بزرگ پاکستان پس از کراچی به حساب می‌آید که همه ساله در لیست آلوده‌ترین شهر‌های جهان قرار می‌گیرد. دانشمندان نرخ غلظت آلاینده‌های هوا در این شهر را ۱۱.۴ برابر بیشتر از نرخ استاندارد آن در سازمان بهداشت جهانی تخمین زده‌اند.

ورشو، لهستان
ورشو، پایتخت لهستان و از نظر جمعیت، بزرگ‌ترین شهر این کشور و دهمین شهر بزرگ اتحادیه اروپا به‌شمار می‌رود که به عنوان پنجمین شهر آلوده هوا شناخته شده است. محققان در ابتدای سال ۲۰۲۱، شاخص آلودگی هوا در شهر را ۹۳ اعلام کردند که این مقدار، میزان آلودگی نسبی هوا را نشان می‌داد، با این حال در ابتدای سال ۲۰۲۲ این مقدار به ۱۶۵ رسید و در نتیجه، ورشو در لیست آلوده‌ترین شهر‌های جهان قرار گرفت.

بمبئی، هندوستان


 هندوستان همواره یکی از آلوده‌ترین کشور‌های دنیا به شمار رفته است که همه ساله، بالاترین درصد شهر‌های آلوده هوا را در خود جا داده است. مومبای، با نام پیشین بمبئی، پایتخت ایالت مهاراشترا، دومین شهر پرجمعیت کشور پس از دهلی نو به حساب می‌آید که در سال ۲۰۲۲، جایگاه ششم شهر‌های آلوده جهان را از آن خود کرده است. بر اساس آمار ارائه شده در سال ۲۰۲۱، بیش از ۹۰۰۰ نفر از جمعیت شهر جان خود را به علت آلودگی هوا از دست دادند و بسیاری نیز راهی بیمارستان‌ها شدند و بستری‌هایی چند روزه را برای درمان تجربه کردند. در حال حاضر، غلظت ذرات آلاینده هوا در مومبای ۱۵.۷ برابر بیشتر از استاندارد‌های سازمان بهداشت جهانی قرار دارد.

کاتماندو، نپال
کاتماندو پایتخت و بزرگ‌ترین شهر نپال است که در لیست ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد. غلظت آلودگی هوا در این شهر، ۸.۸ برابر بیشتر از نرخ استاندارد آن در سازمان بهداشت جهانی است.
اولین نفری باشید که نظر ارسال می کنید