صدا و سیما/ این گیاه در اصل از چین سرچشمه گرفته است، اما به لطف مصارف دارویی و این واقعیت که مزه خوشمزه دارد، در سراسر جهان گسترش یافته است. در حال حاضر، دانشمندان مطالعات جالب توجهی در مورد مزایای زنجبیل برای سرطان، دستگاه گوارش و سلامت قلب انجام داده اند.
فواید زنجبیل از بهبود هضم غذا تا کاهش خطر سرطان شامل موارد زیر است:
کاهش مشکلات معده
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، علم نشان میدهد که آنزیمهای موجود در زنجبیل میتوانند به تجزیه گازهای تولید شده در طی فرآیند هضم غذا کمک کنند و شخص را بعد از یک وعده غذایی بزرگ دچار نفخ و راحتی کند. علاوه بر این، زنجبیل ممکن است به سرعت بخشیدن به حرکت مواد غذایی از معده به روده کوچک و در نتیجه تسکین یبوست کمک کند.
کاهش تهوع
اگرچه مطالعات بیشتری لازم است تا به طور قطعی ثابت شود که چرا زنجبیل حالت تهوع را تسکین میبخشد، اما برخی از مطالعات نشان میدهد که کاهش این علائم در بیماران شیمی درمانی و مادران باردار در صورت مصرف مکمل زنجبیل وجود دارد.
کاهش وزن
زنجبیل میتواند در جلوگیری از افزایش وزن و حفظ وزن سالم به افراد کمک کند.
درمان سوء هاضمه
سوء هاضمه باعث ناراحتی مزمن در قسمت فوقانی معده و دستگاه گوارش میشود. نظر پزشکی غالب این درد را به تاخیر در حرکت مواد غذایی از معده به روده کوچک نسبت میدهد. زنجبیل این حرکت را سرعت میبخشد.
کاهش قند خون و خطر دیابت
دانشمندان بر این باورند که ترکیبات موجود در زنجبیل به بدن کمک میکند تا از انسولین به طور مؤثر استفاده کند. این میتواند باعث کنترل قند خون بهتر شود و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
جلوگیری از بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی
خاصیت ضد التهابی همراه با آنتی اکسیدانهای زنجبیل میتوانند از آسیب به DNA جلوگیری کرده و سطح استرس را کاهش دهند، هر دو ممکن است شروع بیماری مزمن را به تاخیر بیاندازند. این خواص میتوانند به مقابله با بیماریهای قلبی، بیماری ریه و فشار خون بالا کمک کنند.
کاهش سطح کلسترول
مصرف سه تا پنج گرم زنجبیل هر روز به مدت دو تا سه ماه باعث کاهش معنی دار لیپوپروتئینهای LDL (کلسترول بد) میشود.
کاهش خطر برخی از سرطانها
زنجبیل خطر سرطان را کاهش میدهد و رشد آن را کند میکند. ترکیب موجود در زنجبیل خام، میتواند سیگنالهای التهابی را در بین سلولهای روده بزرگ کاهش دهد. این بدان معنی است که زنجبیل میتواند محیطی تولید کند که سلولهای سرطانی به راحتی رشد نکنند.
کاهش درد عضلات و آرتروز
ریشه زنجبیل دارای خاصیت ضد التهابی است و مصرف ریشه میتواند باعث کاهش سیگنالهای سلولی شود که باعث التهاب (یا تورم) میشود.
بهبود عملکرد مغز
التهاب مزمن و استرس اکسیداتیو از جمله شاخصهای اصلی آلزایمر و زوال عقلی هستند. زنجبیل دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است، و برخی تحقیقات نشان میدهد که پاسخ بدن به این خواص در مغز نیز رخ میدهد.
کمک به بدن در مبارزه با عفونتها
ماده فعال موجود در زنجبیل تازه، میتواند به بدن در مقابله با عفونت کمک کند، زیرا باعث رشد باکتریها به چندین شکل میشود.
سلامتی دهان
از آنجا که زنجبیل دارای چنین خاصیت ضد باکتریایی قوی است، میتواند برای سالم نگه داشتن دهان نیز استفاده شود.
کاهش سرماخوردگی
از زنجبیل میتوان برای سهولت سرماخوردگی و احتقان استفاده کرد.