تحقیقات جدید نشان میدهد یک رژیم غذایی غنی از آنتیاکسیدان، میتواند از مغز در برابر زوال عقل محافظت کند. به گزارش Consumer Healthday،محققان موسسه (National Institute on Aging) مطالعهای روی حدود هفت هزار و ۳۰۰ فرد ۴۵ تا ۹۰ ساله انجام دادند. این افراد بسته به سطح آنتیاکسیدان در خونشان به سه گروه تقسیم و به طور متوسط ۱۶ سال و تا ۲۶ سال زیر نظر گرفته شدند.
محققان دریافتند افرادی که بیشترین میزان آنتیاکسیدانهای لوتئین و زاگزانتین را در خون خود داشتند، نسبت به افرادی که سطوح پایینتری از این آنتیاکسیدانها را دارا بودند
کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.
لوتئین و زاگزانتین در سبزیجات تیرهرنگ مانند کلمپیچ، اسفناج، کلم بروکلی و نخود فرنگی یافت میشود. هر افزایش میانگین استاندارد این سطوح آنتیاکسیدانی در این مطالعه، با کاهش ۷ درصدی در زوال عقل همراه بود.
در افرادی که سطوح بالایی از آنتیاکسیدان دیگری به نام بتاکریپتوکسانتین را داشتند، ۱۴ درصد خطر زوال کاهش یافت. بتاکریپتوکسانتین در میوههای دارای رنگدانه نارنجی از جمله پرتقال، پاپایا، نارنگی و خرمالو یافت میشود.
بهگفته محققان، آنتیاکسیدانها ممکن است به محافظت از مغز در برابر استرس اکسیداتیو که میتواند باعث آسیب سلولی شود، کمک کند. البته تاثیر آنتیاکسیدانها بر خطر زوال عقل زمانی که محققان، عوامل دیگری مانند سطح فعالیت بدنیشان را هم مورد بررسی قرار دادند، کاهش یافت.
آنتی اکسیدان ها، دشمن زوال عقل
محصولات بخش فروشگاه
۲,۵۹۹,۰۰۰ تومان
۱۹,۰۰۰ تومان
۲,۹۷۹,۶۰۰ تومان