استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره سرطان پروستات در مردان و راههای تشخیص به موقع این بیماری جهت درمان موفق، توضیحاتی ارائه داد.
محمد زرگر عضو انجمن اورولوژی ایران، در بیست و پنجمین کنگره جامعه اورولوژی ایران اظهار داشت: این کنگره تا ۳۰ اردیبهشت از ۸ صبح تا ۱۸ بعدازظهر با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته در حال برگزار میباشد و جدیدترین دستاوردهای علمی و درمانی در زمینه بیماریهای حوزه اورولوژی مورد بحث و گفتوگو قرار خواهد گرفت.
وی افزود: از جمله محورهای علمی این کنگره نازایی در مردان و زنان، ناتوانیهای جنسی، پیوند کلیه و بزرگی پروستات، سرطان پروستات، پزشکی قانونی و …، است همچنین تاکنون بیش از ۷۰۰ نفر برای شرکت در این کنگره ثبتنام کردهاند و برخی از افراد به صورت حضوری و برخی به صورت مجازی در قالب وبینار در این کنگره مشارکت خواهند داشت و پیش بینی میکنیم پس از گذشت دو سال همزمان با کاهش آمار فوتیها و مبتلایان کرونا امسال تعداد علاقه مندان شرکت کننده در کنگره بسیار افزایش یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره بیماری سرطان پروستات که در این کنگره به صورت مفصل مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد، گفت: سرطان پروستات شایعترین سرطان دستگاه ادراری در مردان محسوب میشود که در آمریکای شمالی و اسکاندیناوی بیشترین مبتلایان را دارد و این آمار در آسیای شرقی کمتر است همچنین در انگلیس سالانه ۱۰ هزار نفر به دلیل ابتلاء به سرطان پروستات جان خود را از دست میدهند.
وی با اشاره به اینکه سرطان پروستات از طریق آزمایش به نام PSA قابل اندازه گیری و شناسایی به موقع است، گفت: توصیه میشود که مردان بالای ۵۰ سال حتماً نسبت به انجام غربالگری این بیماری از طریق آزمایش خون اقدام کنند.
زرگر بیان داشت: البته افرادی که در خانواده خود عمو یا دایی (اقوام درجه ۲) مبتلا به سرطان پروستات داشتهاند شانس ابتلای آنها به سرطان پروستات چهار برابر افراد عادی است و اگر بستگان درجه یک آنها (پدر و برادر) مبتلا به سرطان پروستات شده باشند، شانس ابتلای آنها به سرطان پروستات ۷ برابر میشود بنابراین توصیه میشود افرادی که به طور کلی سابقه فامیلی ابتلاء به این سرطان را دارند حتماً از سن ۴۰ سالگی آزمایش PSA انجام دهند.
عضو انجمن اورولوژی ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه سرطان پروستات سرطانی بی علامت است که اگر کسی مبتلا باشد و آزمایش نداده باشد موقع متوجه بیماری خود میشود که این بیماری در بدن انتشار یافته در حالی که پروستات خوش خیم با علامتها و مشکلات ادراری مانند تکرر ادرار، سوزش ادرار و یا شب ادراری همراه است.
وی بیان داشت: سه راه تشخیص سرطان پروستات، آزمایش خون یا همان آزمایش PSA، معاینه مقعدی و رادیولوژی و تصویربرداری پروستات است و در صورتی که بیمار مشکوک به ابتلاء به سرطان پروستات باشد از طریق بیوپسی بررسی دقیق انجام خواهد گرفت تا تصمیم در مورد درمان بیمار در اسرع وقت انجام گیرد.