آلابست/محققان آمریکایی توانستند با موفقیت یک واکسن استنشاقی کرونا را برای توقف شیوع گسترده کرونا در جهان مورد آزمایش قرار دهند.
گروهی از پژوهشگران دانشگاه آیووا و دانشگاه جورجیا آمریکا در بررسیهای جدید خود موفق شدند توانایی یک دوز از واکسن استنشاقی کرونا را برای حفاظت از موشها در برابر کرناویروس مورد آزمایش قرار دهند که نتیجه آزمایشها از تاثیر بالای این واکسن حکایت داشت. در واقع این واکسن توانست از انتقال کرونا از یک موش به سایر موشها جلوگیری کند.
آزمایش موفقیتآمیز واکسن استنشاقی کرونا
پل مککری (Paul McCray)، سرپرست این پژوهش عنوان کرد در حال حاضر واکسنهای کرونا متعددی وجود دارد که میتوانند در مقابل کروناویروس مصونیت بالایی را به وجود آورند، اما بسیاری از مردم جهان هنوز به این واکسنها دسترسی ندارند و به همین دلیل وجود یک واکسن با کارکرد آسان برای جلوگیری از شیوع گسترده کرونا بسیار ضروری است. در همین راستا ما واکسن استنشاقی کرونا جدیدی را توسعه دادهایم که میتواند از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کند و به عنوان یک وسیله پیشگیری از کرونا مورد استفاده عموم قرار بگیرد.
این واکسن استنشاقی کرونا بر خلاف سایر واکسنهای رایج به جای این که به بدن افراد تزریق شود، همانند یک اسپری بینی مورد استفاده قرار میگیرد و افراد برای ایجاد مصونیت در مقابل کرونا فقط به یک دوز از آن نیاز خواهند داشت. همچنین کاربران میتوانند این واکسن را در دمای معمول یخچال به مدت ۳ ماه نگهداری کنند. علاوه بر این، به دلیل شیوه تزریق این واکسن از راه بینی، افرادی که از سوزن هراس دارند، میتوانند به جای سایر واکسنها از این واکسن استفاده کنند.
بیائو هه (Biao He)، از پژوهشگران این پروژه نیز عنوان کرد از حدود ۲۰ سال قبل تاکنون توسعه واکسن به شیوع استنشاقی را در دستور کار قرار دادیم و از روزهای ابتدایی شیوع کرونا فرایند ساخت واکسن روی فرمولهای جدید واکسن کرونا را شروع کردیم. وی افزود اکنون نتایج آزمایشها حاکی از آن است که این واکسن علاوه بر اینکه میتواند در برابر عفونت مصونیت ایجاد کند، احتمال انتقال ویروس را هم به میزان چشمگیری کاهش خواهد داد.
در متن این مقاله که در مجله Science Advances منتشر شده آمده است این واکسن استنشاقی کرونا با هدف قرار دادن سلولهای مخاطی داخل بینی و مجاری تنفسی میتواند از ابتلای فرد به ویروس کرونا جلوگیری کند. در واقع این سلولها ورودی اصلی ویروس کرونا و محل تکثیر ابتدایی آنها محسوب میشوند که ویروس تولید شده در این سلولها قادر است با نفوذ به عمق ریهها به سایر اندامهای بدن آسیب بزند و میزان شدت بیماری را افزایش دهد. همچنین ویروسی که در این بخشها تکثیر میشود، توسط بازدم فرد آلوده به سادگی به سایر افراد نیز منتقل خواهد شد. از این رو واکسن استنشاقی کرونا با هدف قرار دادن این نواحی میتواند در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نقش زیادی را داشته باشد.