دکترماشالله مریدی با اشاره به اینکه پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا در حفظ سلامت بسیارمهم است،گفت: استفاده آب لوله‌کشی تصفیه شده حائز اهمیت بوده است و اگردرمکانی هستیم که از سلامت آب اطمینان ندارید و ناچار به استفاده از آب چاه، تانکرهای غیر کلر زده، چشمه‌ها و قنات‌ها هستید ابتدا آب را نیم ساعت جوشانده و پس از سرد شدن مصرف کنید و یا کلرزنی کنید.
مریدی ادامه داد: هنگام مسافرت از یخ‌های قالبی غیر بهداشتی استفاده نکنید زیرا در آب مصرفی، مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی به میکروب وبا و یا سایر میکروب‌ها وجود دارد.
وی با اشاره به این نکته هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید، یادآورشد: باید در هنگام مسافرت از نوشیدنی‌ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: از مصرف مواد غذایی آماده، آب میوه و آب هویج، آب زرشک، معجون، فالوده، بستنی‌های غیرپاستوریزه و غیر کارخانه‌ای، بلال، ساندویچ، سالاد و دیگر مواد خوراکی و نوشیدنی‌هایی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می‌شود جدا خودداری کنیم.
مدیرسلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: سبزی‌ها و صیفی‌ها را حتماً پیش از مصرف سالم سازی کنید و پس از شست و شو و ضدعفونی با محلول‌های استاندارد آبکشی کرده، مصرف کنید.
مریدی با تاکید به این نکته که هنگام خرید، مواد غذایی و اقلامی نظیر نان که قابل شست و شو و پختن مجدد نیستند را در کنار میوه و سبزی‌ها شسته نشده و گوشت خام قرار ندهید، اضافه کرد: تا جای ممکن از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنید و قبل از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذایی، دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.
وی تاکید کرد: دست‌ها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به سرویس بهداشتی)، شستن و تمیز کردن کودک و بعد از دست زدن به مواد غذایی خام نظیر سبزیجات، گوشت، ماهی و مرغ با آب و صابون بشویید.
مریدی در عین حال از هم استانها درخواست کرد تادرصورت مشاهده هرگونه علایم بیماریهای اسهالی ویا مسمویت غذایی وباشک به بیماری وبا به نزدیکترین مرکزبهداشتی ودرمانی مراجعه نمایند.