دانشمندان چینی می گویند نوشیدن چای یا قهوه ممکن است خطر سکته مغزی و زوال عقل را کاهش دهد
زوال عقل نوعی تخریب عملکرد مغز است که با افزایش سن ایجاد میشود و علایم آن شامل از دست دادن حافظه، مشکلات زبان و تغییر در خلق و خوی است. آلزایمر شایعترین شکل زوال عقل است و اما سکته مغزی زمانی رخ میدهد که جریان خون بخشی از مغز بهطور موقت قطع میشود و میتواند باعث آسیب مغزی شود.
چای و ارتباط مغزی بهتر
محققان دریافتند که فواید چای ممکن است ناشی از فلاونوئیدهای موجود در آن باشد. فلاونوئیدها آنتیاکسیدانها و بخشی از کلاس پلی فنولها محسوب میشوند که در گیاهان یافت میشوند و فایده های بسیاری برای سلامتی دارند و به پیشگیری از بیماریهای مختلف کمک میکنند.
همچنین نوشیدن چای با سلامت کلی مغز مرتبط است. اگر افراد حداقل چهار بار در هفته در یک دوره ۲۵ ساله همه انواع چای از جمله چای اولانگ، سیاه یا سبز را بنوشند ارتباط مغزی بهتری دارند. افرادی که بهطور منظم چای مینوشند، مناطق مغزی سازمان یافتهتری دارند.
محققان چینی چه میگویند؟
محققان چینی دادههای بیش از ۳۵۰ هزار نفر را بررسی کردند و این نتایج نشان داد، افرادی که دو تا سه فنجان قهوه یا سه تا پنج فنجان چای در روز مینوشند کمترین خطر سکته مغزی یا زوال عقل را دارند. نوشیدن این مقدار چای خطر سکته مغزی را تا ۳۲ درصد و زوال عقل را تا ۲۸ درصد کاهش می دهد.
محققان میگویند: «یافتههای ما نشان میدهد که مصرف متوسط قهوه و چای بهطور جداگانه یا ترکیبی با کاهش خطر سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.»
نتایج این تحقیق در نشریه PLoS Medicine منتشر شده است.
چای و قهوه دشمن سکته مغزی و زوال عقل
محصولات بخش فروشگاه
۴۹,۰۰۰ تومان