رئیس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سالانه ۱۰ هزار نفر در ایران مبتلا به نارسایی کبد (سیروز) میشوند که از این میان ۵ هزار نفر فوت میکنند.
دکتر رضا ملک زاده تاکید کرد: هم اکنون، NASH در ایران، شایعترین علت بیماری کبد است و پیش بینی میشود شیوع آن در آینده افزایش یابد.
وی با بیان اینکه متاسفانه سهم سیروز کبدی ناشی از کبد چرب غیر الکلی که بیشتر به دلیل پرخوری، بی تحرکی و چاقی رخ میدهد، در بروز نارسایی مزمن کبدی رو به افزایش و بار سیروز ناشی از بیماری کبد چرب غیر الکلی، در ایران بسیار بالاتر از سیروز ناشی از هپاتیت مزمن سی یا بی است که این مسئله میتواند موجب نگرانی از افزایش تعداد افراد نیازمند پیوند کبد یا مرگهای ناشی از این بیماری در آینده شود.
برای درمان «کبد چرب» راههای مختلفی در طب سنتی ارائه شده است، به گفته پزشکان زمانی که تمرکز ما بر نحوه غذا خوردن و رعایت تدابیر صحیح غذا خوردن بیشتر شود، دلیلی برای ابتلا به بیماریای مانند کبد چرب باقی نمیماند. در ادامه به برخی از تدابیر غذا خوردن صحیح و تغذیهای برای بهبودی و حتی پیشگیری از ابتلا به کبد چرب بر اساس آموزههای طب سنتی اشاره شده است:
ــ فقط در صورت اشتهای واقعی، غذا خورده شود تا تداخل غذایی و رویهمخوری ایجاد نشود.
ــ هضم دهانی یا جویدن کافی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ به این صورت که هر لقمه را کوچک برداریم و بهاندازه ۳۰ مرتبه در دهان بجویم تا بهخوبی با بزاق دهان آغشته شود و بهخوبی هضم دهانی انجام شود.
ــ در یک وعده غذایی، دو نوع غذا میل نشود و از درهمخوری بهشدت پرهیز شود.
ــ مصرف لبنیات مانند ماست که خود یک غذای کامل است، نباید با غذاهای دیگر همراه باشد.
ــ در زمانهایی که بدن گرم است مثلاً بلافاصله بعد از فعالیت یا استحمام، سریع آب سرد خورده نشود و زمانی اندک را صرف کاهش حرارت بدن با استراحت یا شستن دست و صورت بکنیم و بهآرامی آب بخوریم و از مصرف آب سرد و یخ پرهیز کنیم.
ــ مصرف آب سرد بلافاصله بعد از خواب و بین خواب نیز میتواند مخرّب باشد.
ــ به دفع مواد زائد از بدن از جمله نداشتن یبوست توجه داشته باشید و برای درمان آن بهروش طب سنتی اقدام کنید.
ــ انسداد در مسیر ریزش صفرا به روده از عواملی است که موجب هضم ناقص چربیها میشود و در این مرحله هضم ناقص چربیها سرانجام به کبد چرب منجر میشود؛ یبوست ناشی از این کاهش تولید و ترشح صفرا نیز در زمره عوامل پیدایش کبد چرب است.
ــ کبد بزرگترین پالایشگاه بدن و بهطور طبیعی دارای مزاج گرم وتر است؛ سرد شدن کبد بر اثر عوامل مختلف میتواند توانایی کبد برای تحلیل و متابولیزه کردن چربیها را کم کند یا موجب انباشتگی چربی در بافت کبد و پیدایش کبد چرب شود.
ــ مصرف ترشیها و خوراکیهای سرد موجب سرد شدن کبد است و کسانی که بهطور مادرزادی دارای مزاج سرد هستند باید در مصرف این خوراکیها احتیاط بیشتری داشته باشند.
ــ در طب سنتی سبب کلی کبد چرب تغییرات مزاجی کبد بهسمت سردی و تری است و برای تعدیل مزاج آن باید از خوراکیهای گرم مانند زنیان، کرفس، آویشن، دارچین، میخک، هل، زعفران و شنبلیله در غذا استفاده کرد؛ استفاده از گوشتهای سبک پرندگان با ادویهجات گرم نیز مفید است.
ــ مصرف مویز، فندق، بادام و پسته نیز توصیه میشود؛ ترب به باز شدن گرفتگیهای مجاری کبد کمک میکند.
ــ پرهیز از مصرف ماهی، میوههای سرد وتر و گوشتهای غلیظ مانند گوشت گاو نیز توصیه میشود.
ــ استفاده از غذاهای لطیف و گرم مانند: نخوداب با ادویههای گرم و نوشیدن ماءالعسل کمککننده است.
ــ کم کردن آب و غذا و پرهیز از پرخوری در غذای شب نیز لازم است.
میوههای قابض مانند به، سیب، انار و انگور میخوش برای کبد بسیار مفید است.
هشدار متخصصان درباره شیوع بالای کبد چرب
محصولات بخش فروشگاه
۲۳۲,۰۰۰ تومان