فرهنگ غذایی در اسپانیا شبیه به رژیم مدیترانه ای است که علل کاهش ابتلا به بیماری های قلبی ، سرطان، آلرژی و آسم است  
وقتی حرف از عادات غذایی و فرهنگ سلامت کشورهای مختلف می‌شود، همیشه ژاپن در اول این فهرست قرار می‌گیرد و بعد از آن کشورهایی چون ایتالیا،هند و یونان خودنمایی می‌کنند. معمولا کمتر کسی از فرهنگ غذایی اسپانیا با سبک غذاخوردن و رژیم‌های غذایی سالم آن  حرف می‌زند،در حالی که فرهنگی غذایی این کشور ویژگی های مثبت زیادی دارد . در ادامه به بررسی نوع و سبک غذا خوردن در اسپانیا و تاثیر آن بر سلامت مردم این کشور می‌پردازیم.
 
  از شور و اشتیاق در پخت تا طعم  زعفران و زیره  
یکی از ویژگی‌های اسپانیایی‌ها، تحرک بالا و شاد بودن آن‌هاست. این تحرک و شادی در هنگام پخت غذا هم کاملا مشهود است طوری که اسپانیایی‌ها  به این معروف هستند که غذای خود را با شور و اشتیاق فراوان می‌پزند.غذاهایی که در کنار خیابان ها فروخته می‌شود  یا  غذای رستوران های سطح بالا،  همگی یک ویژگی مشترک دارند. طعم و رنگ جزو نقاط مشترک اغلب غذاهاست.زیره و زعفران به عضوی از فرهنگ غذایی اسپانیا تبدیل شده‌ و در کنار آن فلفل پاپریکا جزو علایق مردم این کشور است.
   این جا رژیم غذایی، مدیترانه‌ای است 
اسپانیا یکی از کشورهای مجاور دریای مدیترانه است. بنابراین این که غذاهای مدیترانه‌ای روی فرهنگ غذایی مردم اسپانیا تاثیر بگذارد،دور از ذهن نیست. بنابراین، غذای اسپانیایی شامل انواع مختلفی از میوه‌ها و سبزیجات تازه، دانه ها و آجیل‌ها، ماهی‌های مختلف از اقیانوس اطلس و مدیترانه و همچنین گوشت قرمز است.
   رژیم مدیترانه‌ای چیست؟ 
رژیم مدیترانه‌ای یک سبک غذایی سالم است که در آن شکر، غذاهای فراوری‌ شده و چربی‌های ترانس بالا مصرف نمی‌شود.
 از ویژگی های کلیدی این رژیم می‌توان موارد زیر را نام برد:
  میوه های تازه و سبزیجات ، نان، سیب زمینی، آجیل و حبوبات روزانه در مقادیر زیادی مصرف می شوند.
  روغن زیتون منبع اصلی چربی در این رژیم غذایی است که یک چربی خوب است و کلسترول را افزایش نمی‌دهد.
   ماهی چندین بار در هفته مصرف می‌شود و  چون حاوی روغن امگا ۳ است، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می‌دهد.
  گوشت قرمز و مرغ در اندازه‌های کوچک‌تر مصرف می‌شود.
   تاثیرات رژیم مدیترانه‌ای بر سلامت 
طبق تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته‌، بیماری‌های قلبی و سرطان در کشورهایی که سبک زندگی مدیترانه‌ ای دارند، نظیر اسپانیا، نسبت به آمریکا بسیار کمتر است.
 در این تحقیق اطلاعات جالب‌تری هم وجود دارد آلرژی و آسم در کودکان در این کشورها به طرز قابل ملاحظه‌ای پایین‌تر است.
   ناهارهای طولانی و سابرمسا 
غذا خوردن در اسپانیا بسیار با اهمیت است، اما جنبه های اجتماعی مربوط به آن اهمیت بیشتری دارد. برای مثال، زمانی که اسپانیایی ها سیر شده اند و نمی‌توانند حتی یک لقمه دیگر غذا بخورند و  ناهارشان تمام نمی‌شود، بلکه در آن لحظه، سابرمسا sobremesa شروع می‌شود.سابرمسا یعنی شما بعد از به پایان رسیدن غذایتان میز را ترک نمی‌کنید و وقت‌تان را سر میز می‌گذرانید.  این زمان اغلب با خنده سپری می‌شود و تقریبا همیشه با بازی و صحبت می‌گذرد. گذراندن این زمان بعد از ناهار علاوه بر بالا بردن روحیه افراد و نشاط در جمع خانواده و دوستان، می‌تواند به هضم غذا هم کمک کند.
نویسنده : مهسا کسنوی| روزنامه نگار