تخم هندوانه نیز به دلیل داشتن ماده ای به نام اسید ال گلوتامیک اثر بسیار مناسبی در افزایش هوش کودکان دارد.

هندوانه دارای خاصیت ادرار آور و پایین آورنده فشار خون است.

خوردن هندوانه معده را تقویت نموده و برای درمان بیماری هایی نظیر مسمومیت غذایی ، گلودرد , التیام زخم های داخلی دهان ،درمان بیماری های کلیوی و ورم مثانه،مسکن تشنگی و مفید برای بیماری های قلبی است.

آب هندوانه موجب شادابی و نشاط می شود. در درمان یرقان و دفع سنگ کلیه کاربرد دارد.

موجب برطرف کردن تب و ضد خارش بوده و همچنین موجب خنک شدن بدن در تابستان می شود.

مربای هندوانه :

از قسمت سفید رنگ گوشتی هندوانه می توان جهت تهیه مربا استفاده کرد که موجب درمان درد سینه ، ضعف معده، وسواس و تقویت کننده دستگاه گوارشی است.

مصرف زیاد هندوانه در افراد سرد مزاج موجب ایجاد درد مفاصل و ضعف معده می شود.