بر اساس یک مطالعه جدید خوردن مقدار زیادی غذاهای فوق فراوری شده ممکن است به طور چشمگیری خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد
 غذاهای فوق فراوری ‌شده سرشار از قند، چربی و نمک هستند، اما پروتئین و فیبر کمی دارند. نوشابه‌ها، تنقلات و دسرهای نمکی و شیرین، بستنی، سوسیس، مرغ سرخ‌ شده، ماست طعم‌دار، سس کچاپ، سس مایونز، نان بسته ‌بندی شده و غلات طعم‌دار همگی نمونه‌هایی از غذاهای فوق فراوری ‌شده هستند.
     ۲۵ درصد زوال بیشتر :  برای این مطالعه، محققان دانشگاه پزشکی تیانجین در چین داده‌های بیش از ۷۲ هزار نفر را جمع‌آوری کردند. پس از تنظیم سن، جنسیت، سابقه خانوادگی زوال عقل و بیماری قلبی و دیگر عواملی که می‌توانند بر خطر زوال عقل تأثیر بگذارند، محققان دریافتند که به ازای هر ۱۰ درصد افزایش مصرف روزانه غذاهای فوق فراوری ‌شده، افراد ۲۵ درصد بیشتر در معرض خطر زوال عقل هستند.البته این مطالعه ثابت نمی‌کند که خوردن غذاهای فوق فراوری‌ شده حتما خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد، فقط به نظر می‌رسد که یک ارتباط بین این دو وجود دارد.
     جایگزین کنید:  محققان همچنین تخمین زدند که جایگزینی ۱۰ درصد از غذاهای فوق فراوری‌ شده با غذاهای فراوری ‌نشده یا حداقل فراوری ‌شده مانند میوه‌های تازه، سبزیجات، حبوبات، شیر و گوشت، می‌تواند خطر زوال عقل (اما نه آلزایمر) را تا ۱۹ درصد کاهش دهد.به ‌گفته محققان، تغییرات غذایی کوچک و قابل‌ کنترل، مانند افزایش مقدار غذاهای فراوری ‌نشده یا حداقل فراوری ‌شده تنها به میزان ۵۷ گرم در روز (حدود نصف سیب، یک وعده ذرت، یا یک کاسه غلات سبوس‌دار) و به ‌طور همزمان کاهش غذاهای فراوری ‌شده ممکن است با ۳ درصد کاهش خطر زوال عقل همراه باشد.