به نقل از انجمن جراحان گوش و حلق و بینی، دکتر صالح محبی، فلوشیپ فوق تخصصی قاعده جمجمه و دبیر اجرایی سمپوزیوم دو روزه عصب صورت در حاشیه مراسم افتتاحیه این سمپوزیوم اظهار داشت: متاسفانه درمان برای همه بیماران مبتلا به عصب صورت یکسان نیست و نمیتوان یک نسخه واحد برای افراد مختلف داشت بنابراین این بیماران باید با مراجعه به پزشک از مشاوره های مکرر توسط چندین متخصص بصورت تیمی شامل متخصص گوش حلق بینی، جراح پلاستیک، جراح مغز و اعصاب، نورولوژیست، روانپزشک، فیزیوتراپیست، متخصص طب فیزیکی، شنوایی شناسان و … بهره مند شوند و از طریق یک اقدام تیمی می توان درمان مناسب را برای بیمار پیشنهاد کرد.
دکتر محبی با اشاره به اینکه برخی از بیماران مبتلا به عصب صورت به طور ناگهانی دچار مشکل میشوند و درمان آنها به تدریج و به صورت خود به خودی امکان پذیر است، گفت: درصدی از بیماران به راحتی بهبود نمییابند و نیاز به مداخلات جراحی پیچیده برای آنها است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه علل ابتلا به این بیماری دلایل مختلفی از جمله ویروس رمزی هانت یا تومور قاعده جمجمه، تومور گوش و … است، ادامه داد: در برخی از این بیماران متاسفانه رفع مشکل گاهی به راحتی امکان پذیر نیست و نیازمند جابجایی عصب یا پیوند عضله برای ترمیم بدشکلی صورت است.
وی گفت: این بیماری هرچند شایع نیست ولی بسیار استرس زا است چرا که با تنش زیادی همراه بوده و اعتمادبهنفس بیمار و روابط اجتماعی وی را تحت تاثیر قرار می دهد همچنین این بیماری با دلایل مختلف در زنان و مردان تقریبا شیوع برابری دارد ولی در زنان فلج بلز و در مردان به دلیل آسیب های نافذ یا جراحی شایع تر است.
گفتنی است؛ سمپوزیوم دو روزه عصب صورت هشتم و نهم تیرماه سال جاری در مرکز همایشهای رازی با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته در حال برگزار است.