تحقیقات جدید پژوهشگران نشان می‌ دهد اگر در یک منطقه دارای آلودگی هوا زندگی می‌ کنید، حتماً سبزیجاتی مانند هویج مصرف کنید. هویج همچنین می تواند مواد سمی ناشی از سیگار و دخانیات را خنثی کند.

 آلودگی هوا یک مشکل عمده بهداشت جهانی است که سالانه عامل میلیون ها نفر در سراسر جهان می شود. محققان دانشگاه دلاور (University of Delaware) گزارش داده ‌اند که مصرف بیشتر سبزیجات و میوه هایی مانند   کرفس، هویج، ازگیل و جعفری می‌تواند به کاهش اثرات منفی آلودگی هوا بر سلامت کمک کند.

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی ژایی کیوم کیم (Jae Kyeom Kim)  ، استادیار بهداشت رفتاری و تغذیه دانشگاه دلاور، به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه این خانواده سبزیجات خاص از بدن در برابر تجمع آکرولئین محافظت می کند، که یک تحریک کننده ریه و پوست با بوی نامطبوع و قوی است. آکرولئین در مقادیر زیادی هم در دود سیگار و هم در اگزوز خودرو وجود دارد.
این تیم پژوهشی در مطالعات خود دریافتند: چگونه سبزی‌ های خاصی که سرشار از مواد مغذی گیاهی هستند، سمیت ‌های ناشی از آکرولئین را کاهش می ‌دهند. این یافته ‌ها نشان می ‌دهند که چگونه استرس اکسیداتیو، که توسط آکرولئین ایجاد می‌ شود، می ‌تواند توسط سبزیجات کاهش یابد.

دکتر جیلیان ترابولسی این رابطه می‌گوید: تحقیقات کیم نشان داد: سبزیجات از طریق افزایش فعالیت آنزیم ‌های آنتی‌ا کسیدانی از سم‌ زدایی حمایت می ‌کنند. نتایج حاکی از آن است که برخی سبزیجات مانند هویج ممکن است از آسیب ‌ها و التهاب ناشی از آکرولئین محافظت کنند، زیرا در کبد، سبزیجات تبدیل آکرولئین را به اسید محلول در آب برای دفع بدن افزایش می ‌دهند.

پروفسور کیم در این رابطه می افزاید: هنگامی که ما این مساله را بهخ طور دقیق مورد مطالعه قرار دادیم، ، تعیین کردیم که مقدار کالری واقعی روزانه سبزیجات برای انسان تقریباً ۱ و نیم فنجان در روز است. برای مشاهده تفاوت نیازی به مصرف زیاد نیست و این مقدار در زندگی روزمره قابل دستیابی است.

در نتیجه، نویسندگان مطالعه می‌گویند: خوردن سبزیجات بیشتر به مبارزه با تجمع مواد سمی ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا کمک می ‌کند.
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی The Journal of Nutrition Biochemistry  منتشر شده و در اختیار علاقه مندان قرار دارد.