این خوابیدن که می‌گوییم شامل استراحت و دراز کشیدن بعد از صرف غذا نمی‌شود. منظور فرو رفتن در خوابی واقعی است که طی آن تمام رشته‌های ارتباطی با جهان قطع می‌شود!
مردم اغلب کشورها دوست دارند بعد از میل کردن غذا قدری بخوابند. این میل، بیشتر و به طور خاص بعد از صرف ناهار ایجاد می‌شود. ایرانی‌ها هم همین طور هستند. جز کلانشهرها یا شهرهای بزرگ که مشغله‌های روزانه در آنها خیلی زیاد است و عملا فرصتی برای استراحت در میان روز پیش نمی‌آید، در شهرهای نسبتا کوچک تر، مردم حتما بعداز غذا زمانی را به خوابیدن اختصاص می‌دهند. حتی کسانی که خارج از منزل هستند و ناهار را بیرون می‌خورند، برای خوابیدن ظهرگاهی خودشان را به منزل می‌رسانند.  

آزمایش‌خواب
سال‌ها قبل، تحقیقاتی در آمریکا حول محور خواب بعد از غذا آغاز شد. جهت کسب مستندات لازم، حتی در شرکت‌ها و کارخانجات،  محلی برای خوابیدن کارمندان و کارگران در نظر گرفته و ساعات معینی تعیین شد. آنها به این نتیجه رسیدند افرادی که آرامش بیشتری دارند، بعد از ظهرها خیلی راحت به خواب می‌روند. از طرفی در مقابل گفته شد افرادی که بعد از ظهرها می‌خوابند نسبت به آنها که نمی‌خوابند، آرامش بیشتری دارند! انگار مثال ماجرای تاریخی تقدم پیدایش مرغ و تخم‌مرغ، هیچ قطعیتی در این مورد وجود ندارد.  

از نظر علم تغذیه، خوابیدن بعد از صرف ناهار، مشکلی در گوارش غذا ایجاد نمی‌کند. اما باعث بروز مشکل دیگری می‌شود؛ انرژی‌ای که از طریق جذب غذا به‌دست می‌آید و حین بیداری صرف فعالیت‌های بدنی می‌شود، در بدن به صورت چربی ذخیره می‌شود و چاقی را به دنبال می‌آورد. تا به حال راجع به مضرات چاقی بسیار صحبت شده است؛ اما اهمیت موضوع، تاکید بیشتری را هم می‌طلبد.
چاقی، مادر انواع و اقسام بیماری‌هاست که زمینه را برای دچار شدن عارضه‌ها و ناراحتی‌های زیادی در بدن فراهم می‌کند. از جمله مهم‌ترین و البته خطرناک‌ترین عواقب چاق شدن، ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است. یکی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی کرونر است.
چربی‌ها در جدار سرخرگ‌ها جمع می‌شوند و با تنگ کردن مسیر جریان خون، مانع رسیدن آن به قلب می‌شوند. همچنین بیماران دیابتی که چاقی بسیار بیش از دیگران برایشان خطرناک است، باید بیشتر مراقب باشند چون چاق شدن باعث بالا رفتن قند خونشان می‌شود.  

خواب‌آورها
یک سری مواد غذایی باعث افت فشار خون می‌شوند که در اصطلاح عام به آن خواب‌آلودگی می‌گویند. لبنیات مهم‌ترین و شاخص‌ترین گروه از این دسته غذاهاست و در وعده‌های غذایی خانواده‌ها جایگاه نسبتا ثابتی دارد. مثلا پنیر، کره، خامه و شیر در صبحانه، دوغ و ماست در ناهار و شام معمولا پرطرفدار و بر سر سفره‌ها حاضر هستند. لبنیات باعث آزاد شدن سروتونین در مغز می‌شود.
سروتونین همان ماده‌ای است که باعث خواب‌آلودگی می‌شود. ممکن نیست بتوان اثری را که لبنیات در بدن ایجاد می‌کنند، با ماده غذایی یا خوراکی دیگری خنثی کرد.  
در نهایت با در نظر گرفتن مجموعه شرایط، پیشنهاد می‌شود اگر بعد از صرف غذا فرصتی هست، افراد مدت زمان کوتاهی استراحت کنند. اشکالی ندارد این استراحت به خواب یا مصطلحا به قیلوله ختم شود. اما نباید فراموش کرد که این مدت زمان نباید طولانی باشد. چرا که خوابیدن به مدت طولانی وسط روز با کسالت، تنبلی و بی‌حوصلگی همراه خواهد بود و افراد را از فعالیت‌های روزانه‌شان عقب خواهد انداخت. نیم ساعت تا یک ساعت در روز زمان مناسبی برای خوابیدن بعد از غذا به نظر می‌رسد.