یک مطالعه جدید نشان می دهد ویروس تبخال خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد
به نقل از ساینس دیلی، ویروسهای هرپس یا تبخال، یکی از شایعترین ویروسها در انسان هستند که همه آنها پس از یک عفونت اولیه، معمولاً خفیف یا بدون علامت، باعث عفونتهای نهفته مادام العمر در میزبان خود میشوند.
ارتباط ویروسها و ابتلا به دیابت
دیابت نوع۲ یکی از شایعترین و مهمترین بیماریهای متابولیک است که طبق برآوردها ۳/۹درصد از جمعیت جهان تا سال ۲۰۱۹ به این بیماری مبتلا شده اند و بار مرگ و میر بالایی را عمدتاً به دلیل بیماری قلبی عروقی ناشی از آن به همراه دارد. بسیاری از عوامل خطر رفتاری، محیطی و ژنتیکی ابتلا به دیابت نوع۲ شناخته شده هستند، اما تا همین اواخر، ویروسها در ایجاد دیابت نوع یک مطرح بودند که در آن پانکراس (لوزالمعده) تولید انسولین کافی را متوقف میکند.
۵۹ درصد ابتلای بیشتر
از هفت ویروس هرپس بررسی شده، HSV2 و CMV با بروز (پیش) دیابت در بین افراد با تحمل گلوکز طبیعی مرتبط بودند. افراد مبتلا به HSV2 نسبت به افرادی که سرم منفی بودند، ۵۹ درصد بیشتر در معرض ابتلا به (پیش) دیابت بودند، در حالی که عفونت CMV با افزایش ۳۳ درصدی بروز (پیش) دیابت همراه بود.مطالعه محققان دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس آلمان نشان داد که HSV2 و CMV به طور مداوم و مکمل در ایجاد (پیش) دیابت، نقش دارند.
سرکوب سیستم ایمنی
سازوکارهایی که توسط این ویروسها میتوانند به ایجاد (پیش) دیابت کمک کنند، هنوز کشف نشده اند. HSV2 و CMV باعث عفونتهای مزمن میشوند که میتواند سیستم ایمنی را با تحریک یا سرکوب فعالیت آن تعدیل کندو به نوبه خود بر عملکرد سیستم غدد درون ریز (هورمونی) تأثیر می گذارد.