دنبه بخشی از بدن گوسفند است که به جای دم در انتهای پشت تن حیوان آویخته شده و متشکل از چربی است. همه گوسفندان دنبه ندارند. دنبه را هم کباب می‌کنند و هم از آن روغن می‌گیرند.
با این حال، مشخص شده است که روغن دنبه، در میان چربی‌های حیوانی سالم‌ترین نوع روغن است. این روغن حاوی اسیدهای چرب امگا، پتاسیم، کلسیم و آهن است.چربی دنبه که به آن پیه نیز می‌گویند، برای طعم دادن به غذاها، نیز کاربرد فراوان دارد. اما با این حال روغن دنبه برای تسکین درد علی الخصوص، برای کسانی که از درد زانو در عذاب هستند مفید است. این روغن برای تسکین دردهای ناشی از دست دادن مایع مفصلی و غضروفی نیز موثر است.

نحوه مصرف روغن دنبه
مصرف چربی دنبه تا حد زیادی به رشد ماهیچه‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند. علاوه بر مصرف آن به عنوان غذا، استفاده از چربی دنبه در طعم غذاها نیز تاثیر دارد. بعد از اینکه چربی دنبه آب شد و روی زانوی دردناک مالیده شد، با بانداژ آن را بپیچید و مدتی منتظر بمانید. انقباضات و درد عضلانی ناحیه را از بین می‌برد.
– این روغن، رشد ماهیچه‌ها و استخوان‌های سالم را در کودکانی که در سنین رشد هستند تضمین می‌کند.

– به تعادل فشار خون کمک می‌کند. تنش را در تعادل نگه می‌دارد.
– محافظت در برابر انسداد عروق را فراهم می‌کند. خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.
– اثرات مثبت و نرم کنندگی بر روی سیستم عصبی دارد. بنابراین، خطر روماتیسم و ​​فلج را به حداقل می‌رساند. همچنین از لرزش بدن و همچنین سیاتیک محافظت می‌کند.
– روغن دنبه به بازسازی و ترمیم سلول‌های پوست کمک می‌کند.