معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه تاکنون موردی از بیماری وبا در استان ثبت نشده است از مردم خواست نسبت به علایم این بیماری هوشیار باشند و برای جلوگیری از ابتلا و شیوع آن نکات بهداشتی را حتما رعایت کنند.

دکتر «سارا شاه آبادی» روز دوشنبه به ایرنا افزود: باتوجه به هشدارها و آگاهی‌هایی که از شبکه‌های مجازی، خبرگزاری‌ها و صدا و سیما به مردم داده شده موردی از بیماری وبا در استان نداشتیم، اما با توجه به گزارش این بیماری در استان کردستان و اقلیم کردستان عراق باید رعایت بهداشت در اولویت باشد.

وی با بیان اینکه بیماری وبا قابل پیشگیری است و می‌توان آن را کنترل کرد؛ عامل ایجاد کننده این بیماری را باکتری دانست و گفت: درمان آنتی بیوتیکی می‌تواند از مرگ افراد جلوگیری کند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: وبا بیماری گوارشی است که از طریق آب و مواد غذایی آلوده و تماس با ترشحات و وسایل فرد آلوده منتقل می‌شود، لذا شست و شوی مکرر دست‌ها قبل از غذا خوردن و پس از دستشویی با آب و صابون بسیار تاثیرگذار
وی با بیان اینکه موادغذایی سرد و خوب پخته نشده می‌تواند عامل انتقال بیماری وبا باشد، افزود: از مصرف غذاهای بیرون پرهیز شود سالاد سبزیجات میوه‌ها بر اساس اصول بهداشتی شسته و بعد مصرف شود.

شاه آبادی تاکید کرد: برای شست و شوی سبزیجات ابتدا باید آن را به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد قرار داد تا گل و لای آن جدا شود بعد آبکشی شود و بار دوم برای انگل زدایی چند یک تا دو قطره مایع ظرفشویی به سه لیتر آب اضافه و پنج دقیقه سبزی در آن قرار گیرد و پس از آن آبکشی شود.

وی اضافه کرد: برای انگل زدایی از سبزیجات کاهو می‌توان از قرص کلر، پرکلرین، مایع ضدعفونی سبزیجات استفاده کرد.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: علایم این بیماری با اسهال شدید آبکی و بد بو شروع می‌شود که باید به سرعت به مراکز درمانی مراجعه شود تا اقدامات لازم برای کنترل آن انجام شود.

وی اظهار داشت: زمان مراجعه بیمار به پزشک بسیار مهم است چرا که در این بیماری مایعات بدن در مدت کوتاهی از بین می‌رود و می‌تواند منجر به مرگ شود.

شاه آبادی در پایان گفت: ملحفه و وسایل مورد استفاده بیمار باید از سایر اعضای خانواده جدا شود و با آبجوش و مواد شوینده شست و شو شود، حمام دستشویی و سایر مکان‌ها نیز باید ضدعفونی شود تا بیماری به افراد دیگر خانواده منتقل نشود.