کمردرد، گردن درد، مسمومیت، تنگی نفس، حساسیت پوستی و درد دست و پا از رایج ترین عوارض خانه تکانی های نادرست و غیرایمن است؛ عوارضی که با رعایت برخی اصول ساده ایمنی می توان احتمال بروز آنها را به کمترین میزان رساند.
· در طول خانه تکانی، تا جایی که برایتان مقدور است، از بلند کردن اسباب و اثاثیه سنگین منزل پرهیز کنید و به جای این کار، از شیوه های جایگزین (مانند هل دادن یا کشیدن) استفاده کنید.
· اگر می خواهید از نردبان یا چهارپایه استفاده کنید، ابتدا از سطح اتکای آن با زمین به طور کامل مطمئن شوید و از نردبان های دوطرفه و استاندارد استفاده کنید.
· استفاده از دستکش مناسب یکی از بهترین کارها برای پیشگیری از اگزماست. سعی کنید تا آنجا که ممکن است از تماس مستقیم دست با انواع شوینده و پاک کننده ها خودداری کنید.
· تا حد امکان از مصرف مواد شوینده در فضاهای بسته خودداری کنید. البته وجود هواکش و باز کردن در و پنجره نیز می تواند تا حد زیادی از بروز خطرهای احتمالی جلوگیری کند.
· اگر در روزهای خانه تکانی تصمیم به تمیز کردن یک وسیله برقی گرفتید، یادتان باشد که پیش از شروع به نظافت، ابتدا برق آن وسیله برقی را قطع کنید.
· استفاده از ماسک و پیش بند در صورت تماس با مایعات و مواد شیمیایی و استفاده از سربند برای پیشگیری از آلودگی موها نیز توصیه می شود. به افراد مبتلا به مشکلات اسکلتی عضلانی نیز توصیه می شود برای شست و شوی حمام از چکمه استفاده کنند و در غیر این صورت، با رعایت توصیه های ایمنی، بر روی سطوح لیز و لغزنده، از دمپایی استفاده کنند.
· سعی کنید پرداختن به امور خانه تکانی را به زمان هایی اختصاص دهید که کودکان در منزل حضور ندارند تا احتمال بروز حوادث خطرناک به ترین میزان برسد.
· توصیه می شود قبل از شروع کار به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با استفاده از حرکات ورزشی، نرمشی و کششی، بدن خود را برای کار آماده کنیم.
توصیه هایی برای پیشگیری از سقوط
· در صورت استفاده از نردبان، از سطح اتکای آن با زمین مطمئن شوید.
· خودداری از رفتن روی نرده ها یا قرنیزها
· استراحت سر و گردن موقع پاک کردن سطوح فوقانی هر ۲ تا ۳ دقیقه کار مداوم
توصیه هایی برای پیشگیری از اگزما
· استفاده از دستکش و اجتناب از تماس مستقیم دست با مواد شوینده
· استفاده از دستکش نخی زیر دستکش لاستیکی
· کمپرس کردن ناحیه مبتلا به اگزما
· استفاده از نرم کنننده و مرطوب کننده ها
توصیه هایی برای پیشگیری از مسمومیت
· استفاده نکردن از مواد شوینده در فضای بسته
· استفاده از ماسک و دستکش در هنگام کار با شوینده ها
· پرهیز از ترکیب و استفاده همزمان از جوهر نمک (جرم گیر) و سفید کننده
· حضور نداشتن کودکان در منزل، هنگام خانه تکانی
«محسن ایزدی»، کارشناس مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز