پاپریکا (paprika) نوعی ادویه است که از آسیاب فلفل خشک شده تهیه می‌شود. این ادویه برای افزودن رنگ، طعم و عطر در بسیاری از غذا‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. وجود منابع بی نظیر معدنی و ویتامین‌های فراوان در این ماده گیاهی سبب شده است تا این ماده به عنوان یک ماده غذایی مفید و ارزشمند در تمامی جهان شناخته شود. با هم مهم‌ترین خواص ادویه پاپریکا را مرور می‌نماییم.

طریقه مصرف پاپریکا
پاپریکا یک ادویه همه کاره است (برای اضافه کردن طعم و رنگ به غذا استفاده می‌شود) به همین دلیل می‌توان آن را برای تهیه انواع سوپ، خورش، سالاد، پلو، خوراک لوبیا، خوراک عدس و خوراک سبزیجات استفاده کرد.

طبع پاپریکا چیست؟
طبیعت و مزاج پاپریکا گرم و خشک می‌باشد. پاپریکا سرشار از آنتی اکسیدان ها، کاروتنوئید ها، ویتامین A، ویتامین B۶، ویتامین E، کپسایسین و فیبر است.

پاپریکا در چه غذا‌هایی استفاده می‌شود؟
پاپریکا بیشتر در تهیه غذا‌های مجارستانی، هندی، اتریشی، اسپانیایی و مراکشی استفاده می‌شود.
مجارستان بهترین پاپریکا را از نظر کیفیت تولید می‌کند. 

خواص ادویه پاپریکا
پاپریکا خواص ضدعفونی کننده نیز دارد
این گیاه مفید دارای کلروفیل و ویتامین پی (بیوفلاونوئید‌ها واقعا در گروه ویتامین‌ها قرار نمی‌گیرند، اما بعضی مواقع با نام ویتامین P خوانده می‌شوند.
بیوفلاونوئید‌ها برای جذب ویتامین C لازم هستند و این دو باید با هم دریافت شوند.)
پاپریکا تحریک کننده ترشحات معده‌ای بوده و سوء هاضمه را به خوبی از بین می‌برد. از سبزی پاپریکا به شکل خام در تهیه سالاد نیز استفاده می‌شود.
این فلفل خواص ضدعفونی کننده نیز دارد. کپساسین موجود در فلفل، بویژه در فلفل معمولی، ترکیب شیمیایی دارد که موجب تحریک سیستم ایمنی شده و به این سیستم در حمله به عوامل عفونی کمک می‌کند.

استفاده از پاپریکا باعث پیشگیری و درمان سرطان می‌شود
بر اساس مطالعات انجام شده وجود ترکیبی به نام کپسایسین در پیشگیری و درمان انواع سرطان‌ها علی الخصوص سرطان معده نقش موثر و بسزایی داشته و این اثر کاملا اثبات شده می‌باشد.
کپسایسین با استفاده از مکانیزیزمی کاملا موثر سبب تغییر مسیر‌های سیگنالینگ سلول‌های سرطانی و محدود شدن توسعه و رشد سلول‌های سرطانی می‌شود و با سرکوب نمودن ژن‌های موثر در این زمینه از سلامتی شما در برابر هجوم و تکثیر بی رویه سلول‌های سرطانی محافظت می‌نماید.

با پاپریکا عملکرد دستگاه گوارش را بهبود ببخشید
استفاده از این ادویه به علت دارا بودن فیبر فراوان در بهبود عملکرد دستگاه گوارش موثر بوده و با تحریک ترشحات معده سبب از بین رفتن سوء هاضمه خواهد شد. این منبع غذایی با دارا بودن ویتامین کا سبب رشد و تکثیر باکتری‌های مفید روده و رفع خونریزی‌های داخلی معده و روده ناشی از زخم معده و روده خواهد شد.

از خواص پاپریکا تضمین سلامت قلب و عروق است
اگر از بیماری‌های اتوایمیون مانند بیماری لوپوس، روماتیسم و …. رنج می‌برید خبر خوشی برایتان داریم.
استفاده از پاپریکا به علت دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی بی شمار و کپسایسین سبب قدرتمند شدن سیستم ایمنی بدن شما و افزایش قدرت آن در مقابل بیماری‌های خود ایمنی می‌شود. در واقع کپسایسین از طریق تحریک واکنش‌های بیولوژیکی سبب درمان بیماری‌های خودایمنی می‌شود.

با پاپریکا دیابت را درمان کنید
این ادویه قدرتمند با تنظیم سطح انسولین در خون سبب درمان دیابت خواهد شد.
تحقیقات نشان داده است در اثر مصرف این ادویه هضم و پردازش قند‌های موجود در خون بهبود پیدا کرده و از بروز بیماری دیابت در افراد عادی و دیابت بارداری در زنان حامله جلوگیری می‌شود.

پاپریکا باعث سلامتی قلب و عروق می‌شود
یکی دیگر از خواص پاپریکا تضمین سلامت قلب و عروق است.
ویتامین ب ۶ و ب ۱۲ موجود در این ماده گیاهی سبب تنظیم و تعادل فشار خون و سلامت عروق خونی گشته و با بهبود جریان خون درون مویرگی و عملکرد قلب سلامت قلب و عروقتان را تضمین می‌نماید.
به نحوی که استفاده از این ادویه می‌تواند بیماری کم خونی ناشی از فقر آهن را نیز درمان کرده و سبب اکسیژن رسانی و خون رسانی بهتر به بافت‌ها و عضلات بدن شود.

پاپریکا باعث پاکسازی کبد می‌شود
پاکسازی کبد و درمان انواع بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت آ، هپاتیت ب، کبد چرب و …. از دیگر اثرات سودمند استفاده از این ادویه خوش طعم و معطر می‌باشد. با استفاده از خواص آنتی اکسیدانی این ادویه می‌توانید کبدتان را از سموم و چربی‌ها پاکسازی نموده و جوانی و سلامتی را به کبدتان بازگردانید.

پاپریکا سلامت چشم را تامین می‌کند
وجود آنتی اکسیدان‌های فراوان در این ادویه مانند ویتامین A، لووتیان و زاکسنتین، سبب شده است تا این ادویه از چشم شما در برابر انواع بیماری‌های چشمی محافظت نموده و سلامت چشم شما را تامین کرده و از قدرت بینایی شما محافظت نماید. همچنین ترکیبات غذایی مفید در این ماده گیاهی در تقویت قدرت بینایی نقش بسزایی دارد.

پاپریکا سرماخوردگی را درمان می‌کند
وجود ویتامین ث فراوان در این پودر گیاهی طول دوران سرماخوردگی را کاهش داده و سبب تسکین علایم ناشی از آن می‌شود.
کپسایسین موجود در پاپریکا با دارا بودن خواص آنتی باکتریال و ضد عفونی کنندگی در تحریک سیستم ایمنی بدن و تقویت قوای دفاعی بدن در حمله به عوامل عفونی نقش بسزایی دارد. 
 
خطرات و عوارض ادویه پاپریکا
اگرچه پاپریکا یک داروی طبیعی قدرتمند برای بیماری‌های متعدد قلمداد می‌شود، اما تنها یک خطری که باید به آن اشاره کنیم این است که برخی از افراد به پاپریکا حساسیت دارند.
طبق مطالعه موردی پاپریکا آلرژن‌های جدید Capsicum، را نشان می‌دهد. این نوع از واکنش آلرژیک تنها در صورتی ممکن است رخ دهد که در یک محیط کار کنید و در طی مدت زمانی کوتاه چندین ادویه و نه فقط پاپریکا را لمس کرده و مصرف کرده باشید.
علاوه بر ایجاد یک واکنش آلرژیک، احتمالاً پاپریکا مسئولیت سایر مشکلات سلامتی نخواهد بود.
براساس یک مطالعه از سال ۲۰۰۳ که نشان می‌دهد موش‌هایی که رژیم غذایی حاوی ۵ درصد از پاپریکا را دریافت می‌کردند، سطح کلسترول بالاتری داشتند.
با این حال، موش‌ها از نظر سلامتی هیچ مشکل بهداشتی دیگری نداشتند.
به جرات می‌توانیم بگوییم که شما می‌توانید پاپریکا را به میزان متوسط مصرف کنید و از آن لذت ببرید، درست مثل هر ادویه دیگری.