پدر و مادری دارم که یکهو خیلی بی‌حوصله شدند. انگار حوصله هیچ فرد و هیچ جایی را ندارند. هر دو ۶۳ ساله هستند. ما سه بچه هستیم که همگی ازدواج کردیم. بعد از آن که ما از خانه‌شان رفتیم، انگار از همه چیز فراری شدند! نمی‌دانم اما شاید افسرده شده باشند. کاری از دست من برمی‌آید؟
 
پاسخ مشاور
چقدر خوشحال‌کننده است که این قدر فرزندی حساس و پیگیر هستید. گفته‌اید آیا کاری از دست من برمی‌آید، باید بگویم بله و توصیه‌هایی به شما داریم که به کمک‌تان خواهد آمد.
   تغییرات والدین‌تان طبیعی است
پدر و مادرتان هم اکنون وارد دوره کهن سالی یا سالمندی شده‌اند اما زمانی که شما در خانه آن‌ها بودید، والدین‌تان در سن میان سالی بودند و تغییراتی که مطرح کردید تا حدودی طبیعی است. به طور مثال، مادر شما با توجه به سنش وارد مرحله یائسگی شده و ممکن است این مسئله دلیل بی‌حوصلگی‌های مادرتان باشد بنابراین نگران نباشید و سعی کنید برای بهتر درک کردن‌شان، آن‌ها را با هم سن‌هایشان مقایسه کنید نه با گذشته‌ای که شما از آن‌ها در ذهن دارید.
   ویژگی‌های سالمندی را بشناسید
دوران سالمندی دارای برخی ویژگی‌های جسمی، اجتماعی و روانی است که عبارتند از:

۱- یکی از این ویژگی‌ها، کاهش نسبی قوای جسمی است به‌طوری که با بالا رفتن سن، نیروی جسمی فرد رو به کاهش می‌گذارد.

۲-ویژگی دیگر بازنشستگی، دور شدن از موقعیت‌های شغلی گذشته است که کاهش مسئولیت‌های مرتبط با شغل و در نتیجه کاهش ارتباطات‌اجتماعی فرد را به همراه دارد.

۳- از دیگر ویژگی‌ها، تنهایی یا احساس تنهایی است.
   ۴ توصیه به شما
شما باید از نیازهای سالمندان که در چند دسته، تقسیم‌بندی می‌شوند، آگاهی داشته باشید تا به صورت اصولی‌تری به والدین تان برای مدیریت دوره سنی که در آن هستند، کمک کنید. این نیازها عبارتند از:

 ۱- احتیاجات عاطفی همواره وجود دارد و به همان ترتیبی که سن افراد بالاتر می‌رود، نیازهایش هم افزایش می‌یابد.

۲- احتیاجات معیشتی شامل خوراک، پوشاک، مسکن و بهداشت می‌شود.

۳- احتیاج به تفریح را هم دست کم نگیرید و بهترین تفریحات پیشنهادی برای سالمندان شامل مطالعه کتاب و روزنامه، گشت و گذار در فضای سبز، معاشرت و گفت وگو با دوستان، تماشای فیلم، نشستن روی نیمکت و تماشای خیابان و عبور و مرور مردم به خصوص تماشای کودکان هنگام بازی است.

۴- احتیاج به شرکت در زندگی اجتماعی هم مهم است. افسردگی بیشتر در میان سالمندانی وجود دارد که تنها زندگی می‌کنند و علاوه بر آن دچار ناراحتی‌های جسمانی هم هستند. بعضی از آن‌ها بیش از یک  بار در ماه  تماس دیگری با فرزندان خود ندارند که این روال هم توسط شما و دو فرزند دیگر، شاید نیاز به اصلاح داشته باشد.