همین اول کار تکلیف این مطلب را روشن کنیم؛ این‌ جا قرار نیست درباره فوت‌وفن بسته‌بندی و راهنمای پیدا کردن باربری مطمئن حرف بزنیم. خب البته که در اسباب‌کشی این چیزها خیلی مهم‌ هستند اما حرف درباره‌شان زیاد است؛ هم با یک جست وجوی اینترنتی به کلی مطلب در این ‌باره برمی‌خورید و هم می‌توانید از خبره‌های کار کمک بگیرید اما چیزی که درباره‌اش کمتر حرف زده می‌شود، آداب اسباب‌کشی درارتباط با همسایه‌هاست.
طوری برنامه‌ریزی کنید که روز اسباب‌ بردن به خانه جدید به جمعه و ایام تعطیل نیفتد؛ به ‌هر حال اسباب‌کشی است و سروصداهایش. سر صبح، لنگ ظهر و نصف شب هم زمان مناسبی برای این کار نیست.
 یک سبد پیک ‌نیک از مایحتاج ضروری شامل نوشیدنی، قدری خوردنی‌ سبک و چند تکه ظرف دم‌دستی آماده کنید که وسط کار مجبور نشوید زنگ همسایه‌ها را بزنید و نان و قاشق قرض بگیرید.
 اگر خانه جدید را قبلا تمیز کرده ‌باشید، باز هم هنگام کار کلی کارتن بدون استفاده و زباله و بازیافت جمع می‌شود. بعضی‌ها عادت دارند این‌ چیزها را جلوی درِ ورودی خانه یا توی راه‌پله بگذارند که در یک فرصت مناسب بیرون ببرند که کار درستی نیست.
 اگر خانه جدید، آسانسور باربری دارد که چه بهتر ولی اگر ندارد و قصد دارید از آسانسور معمولی برای جابه‌جایی وسایل سنگین استفاده کنید، رضایت همه همسایه‌ها و هماهنگی با مدیر ساختمان  شرط است.
 روز اول و دوم اسباب‌کشی بهتر است سری به همسایه واحد کناری یا روبه‌رویی بزنید، خودتان را معرفی کنید و بابت سروصداهای ناخواسته که به ‌هرحال مخل آسایش همسایگان نزدیک بوده ‌است، عذرخواهی کنید.
 کمی خوراکی، نوشیدنی داغ و چاشت برای بچه های باربری آماده کنید تا بین کار خستگی در کنند.
 اگر به در و دیوار ساختمان که مشاع محسوب می شود خسارتی وارد شد، جبران کنید.
 از همسایه‌های خانه قبلی  خداحافظی کنید  و حلالیت بطلبید. قرار نیست چون دیگر با آن‌ها چشم تو چشم نمی‌شوید هنگام اسباب کشی به در و دیوار آن‌ جا اهمیت ندهید.   

نویسنده: الهه توانا|‌ روزنامه ‌نگار