روزهای اول هر سال، فرصت خوبی برای تثبیت یک عادت قشنگ مثل کتاب خوانی است؛ به‌‌‌ ویژه که شروع امسال با ماه مبارک رمضان هم تلاقی پیدا کرده، حال و هوای خوب بهار در کنار فرصت قشنگ افطار تا سحر، مجال مناسبی است تا با رعایت چند نکته، عادت کتاب‌‌‌خوان شدن را در خودتان جا بیندازید.
 
براساس زمینه مورد علاقه، نیاز کاری، وقت و… تعدادی کتاب خوب انتخاب کنید. سعی کنید واقع‌‌‌بینانه به ماجرا نگاه کنید و برنامه سنگین نچینید.
برنامه روزانه، ماهانه و فصلی برای شروع و پایان کتاب‌‌‌ها و زمان‌‌‌بندی کتاب‌‌‌خوانی داشته باشید. سعی کنید برنامه را جوری بچینید که اگر عقب افتادید امکان جبران و انعطاف داشته باشد تا به دلیل کمی عقب ماندن دلزده نشوید و قید کل برنامه را نزنید.
 زمان و روش مورد علاقه‌‌‌تان برای کتاب خوانی را پیدا کنید. نوع نشستن، مکان، استفاده از نشانک، ماژیک هایلایت و حتی نوع نوشیدنی گرمی که حین کتاب‌‌‌خواندن به شما می‌‌‌چسبد. خلاصه سعی کنید کتاب‌‌‌خوانی را به یک اتفاق دلچسب تبدیل کنید.
 یک محیط مناسب هم برای کتاب‌‌‌خواندن دست و پا کنید که نور و هوای کافی، همراه با راحتی داشته باشد. یک مکان دنج که به تمرکز شما کمک کند تا ساعتی بدون گوشی و فضای مجازی مطالعه کنید.
 کتاب‌‌‌های اصلی را دم دست و در معرض نگاه بگذارید تا همیشه بدانید چه‌‌‌مقدار از مسیر و برنامه شما باقی مانده است.
 از کتاب‌‌‌های صوتی و اپلیکیشن‌‌‌های مفید و قانونی کتاب خوانی غافل نشوید. این برنامه‌‌‌ها به شما کمک می‌‌‌کند با مطالعه نظرات دیگران راجع به اثر کتابی را انتخاب کنید.
 دنبال رفیق و همراه باشید، هر کاری که جمعی باشد لذت‌‌‌بخش‌‌‌تر است. باشگاه کتاب خوانی راه‌‌‌بیندازید، قول‌‌‌و قرار بگذارید که ‌‌‌تا فلان موقع چند صفحه بخوانید و با این ترفند خودتان را در موقعیتی قرار بدهید که کتاب خواندن را دلچسب کند.
 سعی کنید روی گوشی و تبلت کتاب متنی و صوتی همراه با هندزفری داشته باشید. کابل مخصوص تهیه کنید تا گوشی را به پخش خودروی‌‌‌تان متصل کنید. حتی کتاب چاپی همراه داشته باشید تا هر لحظه متناسب با شرایط زمان‌‌‌های مرده‌‌‌را با کتاب زنده کنید.
 کتاب‌‌‌هایی که چیزی به شما اضافه نمی‌‌‌کند، خواندن شان سخت است یا حوصله‌‌‌شان را ندارید ، کنار بگذارید و کتاب جدید شروع کنید. اما مواظب باشید در این مرحله به‌‌‌ دلیل تنبلی کتاب‌‌‌ها را کنار نگذارید و در کنار گذاشتن‌‌‌شان افراط نکنید.
خودتان را تشویق کنید. بعد از هر مرحله و چالشی که تعیین کردید یک پاداش به‌‌‌خودتان بدهید. مثلاً بروید سینما، پارک، یا یک هدیه برای خودتان بخرید.
نویسنده : سیدسورنا ساداتی| ‌روزنامه‌نگار موفقیت