عاشق دختر یکی از آشنایان پدرم شدم که چند سال پیش، پدرم با آن دوستش به مشکل خوردند و الان با هم کارد و پنیر هستند. از نظر من رابطه آن‌ها ربطی به عشق من ندارد اما نمی‌دانم چطور موضوع را به پدرم بگویم. آن دختر هم می‌گوید که اگر واقعا به من علاقه داری، پدرت را راضی کن و بیا خواستگاری وگرنه ضرورتی ندارد برای آشنایی با هم باشیم. چه کنم؟

در فرهنگ ما نقش خانواده‌ها برای ازدواج پررنگ است چراکه پدر و مادرشان منزلت ویژه‌ای دارند و رعایت احترام و رضایت آن‌ها یکی از شروط اساسی برای ازدواج است. در واقع می‌توان گفت ازدواج در ایران پیوند دو نفر نیست بلکه پیوند دو خانواده است. گاهی اوقات، علاقه و به تبع آن ازدواج دو نفر مورد تایید خانواده‌ها نیست و در این جا کار مشکل می‌شود. با توجه به توضیحات شما، چند توصیه برای مطرح کردن این موضوع با پدرتان داریم.
   چقدر آن دختر را می‌شناسید؟
طبق گفته‌های‌تان به دختری از آشنایان پدرتان علاقه دارید که با پدرتان مشکل دارد. قبل از هر چیز شما دو نفر چقدر با هم تناسب دارید؟ فقط عاشق یکدیگر هستید؟ اصلا تا چه میزان از یکدیگر شناخت اساسی دارید؟ اگر مطمئن هستید که هم‌کفو یکدیگر هستید، باید به دنبال راهی باشید تا موضوع را با پدرتان مطرح کنید.
   تکلیف آن کدورت‌ها باید مشخص شود
برگردیم به اختلاف پدران شما در گذشته. این اختلاف یک مسئله جدی و اساسی بوده یا خیر؟ کدورت‌ها رفع شده یا نشده؟ تاکید می‌کنم که اگر به نظرتان این دختر ویژگی‌های یک همسر مناسب را دارد، امیدوار باشید که کدورت‌ها برطرف شده باشد و دنبال فرصتی برای مطرح کردن موضوع با خانواده‌تان باشید اما اگر کدورت‌ها رفع نشده، اصلا به طور خودسرانه و با لجبازی دنبال ازدواج نباشید. اگر هنوز مشکل داشته باشند، به نظر نمی‌رسد که این ازدواج به سرانجام خوبی برسد مگر با کمک بزرگان فامیل یا …، ابتدا شرایط را برای اصلاح آن رابطه فراهم کنید.
   برای انتخاب‌تان دلایل منطقی بیاورید
فرد مورد علاقه‌تان را به درستی و در موقعیت مناسب معرفی کنید. می‌توانید از افراد معتمد و با تجربه فامیل برای گفت‌وگو با والدین‌تان بهره بگیرید، همچنین از مادر یا فرزند بزرگ‌تر خانواده تا قدم اول را آن‌ها بردارند. سعی کنید در معرفی دختر مورد علاقه‌تان دلایل منطقی و عقلانی بیاورید و مواردی را لحاظ کنید که می دانید والدین شما خوششان می‌آید.
   دلایل مخالفت پدر را بررسی کنید
اصلی‌ترین دلایل مخالفت والدین با انتخاب فرزندشان برای ازدواج شامل این موارد است: شخصیت طرف مقابل مورد تاییدشان نیست، عقبه خانوادگی فرد را دوست ندارند، سن ازدواج دختر و پسر، هم‌کفو نبودن ظاهری و سطح اقتصادی یا مدرک تحصیلی و … . هر کدام از این دلایل را باید بررسی کنید و پاسخ مناسبی برای‌شان بیابید چون می‌تواند روی همراهی خانواده‌تان با شما برای داشتن یک زندگی‌مشترک موفق‌تر تاثیرات منفی بگذارد.
   این توصیه‌ها را جدی بگیرید
اگر بعد از بررسی‌ها و تحقیقات لازم، تصمیم‌تان برای این ازدواج قطعی شد، چند توصیه وجود دارد که باید آن‌ها را در زمان مطرح‌کردن موضوع با پدر و پیگیری ماجرا سرلوحه کارتان قرار دهید: به حرف‌هایش با دقت گوش کنید، انتقاد را با انتقاد پاسخ ندهید، دلسوز و مهربان باشید، با مشاجره و موضع‌ گرفتن با نارضایتی والدین‌تان برخورد نکنید، ارتباط‌تان را مخفی نگه ندارید، فرد مورد علاقه‌تان را تشویق به جبهه‌گیری درمقابل والدین نکنید و نهایت تلاش‌تان را برای گفت‌وگوی اصولی با رعایت احترام بکنید.

 
نویسنده : فریبا البرز| ‌ کارشناس‌ارشد مشاوره‌خانواده