نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که خوردن غذاهای فراوری شده می‌تواند علت بسیاری از موارد اضطراب و افسردگی باشد. پژوهشگران طی این مطالعه، ارتباطی دقیق بین مصرف بیش از حد غذاهای ناسالم و علایم نامطلوب سلامت روان پیدا کرده‌اند.
  رابطه مصرف غذاهای فراوری‌شده و تعداد روزهای ناسالم روانی
محققان دانشکده  کالج پزشکی اشمیت دانشگاه آتلانتیک فلوریدا طی مطالعات جدید خود دریافتند غذاهای فراوری شده و فست‌فودها می‌توانند باعث افزایش خشم و افسردگی مصرف‌کننده شوند. نمونه‌‌های رایج این محصولات شامل نوشیدنی‌‌هایی مانند نوشابه، فست‌فود، چیپس سیب‌‌زمینی، آب‌نبات،
شیرینی‌‌های بسته‌‌بندی شده و گوشت‌های فراوری ‌شده مانند همبرگر و سوسیس است. محققان در این باره می‌گویند: «مطالعات قبلی، ارتباط بین مصرف غذاهای فراوری شده و افسردگی را نشان می‌دهد اما تعداد کمی از مطالعات به ضعف سلامت روانی که افراد بعد از خوردن غذاهای ناسالم تجربه می‌کنند، پرداخته است.» این مطالعه جدید، افراد مختلفی از طیف بزرگ سالان را بررسی کرد تا ببیند آیا مصرف غذاهای فراوری شده منجر به افزایش تعداد روزهای ناسالم روانی می‌شود یا خیر؟ این تیم موارد افسردگی خفیف، تعداد روزهای ناسالم روانی و تعداد روزهای مضطرب را در بین ۱۰ هزار و ۳۵۹ بزرگ سال ۱۸ ساله و بالاتر که در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه آمریکا شرکت کردند، اندازه‌گیری کرد.
    غذاهای اضطراب‌زا و خشمگین‌کننده
دکتر اریک هخت، پژوهشگر ارشد این تیم مطالعاتی و استادیار دانشکده پزشکی اشمیت در این باره گفت: «نتایج نشان می‌دهد افرادی که بیشترین مقدار غذاهای فوق‌ فراوری ‌شده را مصرف می‌کنند، گزارش کردند که در مقایسه با افرادی که معمولاً از این غذاها اجتناب می‌کنند، روزهای ناسالم ذهنی و اضطراب بیشتری داشته‌اند. همچنین میزان افسردگی و خشم در آن‌ها در حالت معناداری افزایش یافته است». شرح کامل این یافته‌ها در آخرین شماره مجله تخصصی Public Health Nutrition منتشر شده است.