یک دختر در واکنش به ابراز علاقه یک پسر در دانشگاه محل کار ، پارک، خیابان یا … باید چطور رفتار کند؟
بارها شنیدهاید و شاید برای خودتان هم به عنوان یک دختر، اتفاق افتاده باشد که پسری که فکرش را نمیکردید، یکهویی وسط خیابان یا پارک یا … به شما ابراز علاقه میکند و احتمالا، بعدش شما هم دستوپای خودتان را گم می کنید و نمیدانید که واکنش اصولی در این مواقع باید چگونه باشد؟ باید سریع جواب مثبت بدهید یا منفی؟ چه تصمیمی برای آشنایی بیشتر باید گرفته شود و … . چند وقتی است ویدئوهای خواستگاریهای یکهویی که طرف مقابل شگفت زده میشود در شبکههای اجتماعی دیده میشود. به همین بهانه و در ادامه مطلب، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.
خطوط قرمز در آشنایی دختر و پسر
روابط دختر و پسر قبل از ازدواج یکی از موضوعات رایجی است که بعضی از جوانان درگیر آن میشوند. ضرورت ارتباط و رو به رو شدن این دو جنس با هم در جامعه، محل کار و تحصیل و … را به هیچ وجه نمی توان انکار کرد. زمانه تغییر کرده و همانطور که امکانات خودرویی که سوار میشویم، وسایل خانه و حتی وسایل ارتباطی با دیگران تغییر کرده، پس خواه ناخواه شکل ارتباط و رو به رویی دختر و پسر هم تغییر کرده و بدون تعارف باید گفت با گذشته، قابل مقایسه نبوده و تغییراتی داشته است. با این حال، باید هر دختر و پسری برای خودش یک سری خطوط قرمز تعیین کند و دست به کارهایی نزند که خیلی زود پشیمان شود.
مشخص کردن اهداف این ارتباطها
در قدم بعدی باید به این موضوع پرداخته شود که این ارتباط قرار است چه اهدافی را دنبال کند؟ دختر و پسر دو جنس مخالف هستند و بهطور ذاتی و فطری، گرایشی به هم دارند، اما ما انسان هستیم و قوه تعقل داریم، بنابراین میتوانیم فکر کنیم و سود و زیان خود را در هر کاری از جمله موضوع ارتباط بررسی کنیم. ارتباط دختر و پسر چند حالت دارد؛ ارتباط به قصد آشنایی بیشتر و ازدواج و هم صحبتی برای گذران وقت. پی بردن به هدف طرف مقابل برای ارتباط، تا حد زیادی تکلیف را در چنین رابطههایی مشخص میکند.
ندادن جواب قطعی در خواستگاری یکهویی
بهطور کلی اگر پسری از یک دختر در فضایی که از سوی خانوادهها تایید شده نیست و مکان مناسبی هم برای گرفتن این تصمیم مهم محسوب نمیشود، تصمیم به خواستگاری گرفت، واکنش اصولی و اولیه این است که دختر به هیچ وجه یک جواب قطعی ندهد. به طور مثال سریع نگوید که موافقم یا مخالف. در این مواقع توصیه میشود که او هیجان و احساسات خود را مدیریت و به این نکته اشاره کند که هر چیزی یک سری آداب و رسوم دارد. با این واکنش، او و خانوادهاش فرصت دارند بعد از بررسی طرف مقابل و معیارها، تحقیق کنند و تصمیم منطقیتری بگیرند.
ضرورت تربیت دخترانی آگاه در خانواده
در این ماجرا، مهمترین رکن برای واکنش اصولی، خانوادهها هستند. وظیفه خانوادهها تربیت فرزندان آگاه است. عواطف دختران بسیار قوی است و به سرعت دلبسته میشوند. دختران اگر به لحاظ روحی روانی، آگاه تربیت شده باشند کمتر در معرض سوءاستفاده و آسیب قرار میگیرند. اگر بتوان بدون ترس و تنبیه در خانواده دخترانی تربیت کرد که از مشکلات واقعی که سر راهشان قرار دارد،آگاهی داشته باشند ، یک فرزند واکسینه شده به جامعه تحویل خواهیم داد.
مقدماتی که نباید از آنها غافل شد
شاید خیلی از پسرها، در گام اول گفتوگو با دختر، حالا در هر جا که باشد به طور مثال دانشکده یا خیابان یا فضای مجازی، هدف خود را ازدواج مطرح کنند. در اینجا دختر خودآگاه خیلی سریع باور نمیکند و میداند که ازدواج با یک پسر یک سری مقدمات را میطلبد، به طور مثال آیا او خانوادهاش را از این موضوع مطلع کرده؟ یا اینکه فقط در نگاه اول عاشق ظواهر دختر مثلا زیبایی او شده؟ اینکه اصلا ربطی به یکدیگر دارند به طور مثال از نظر سن یا ظاهر و … ؟ اینکه این پسر فقط تلاش میکند به دختر مورد علاقه خود نزدیک شود و بعد از چند صباحی او را رها کند و برود سراغ دیگری یا برنامه دیگری دارد؟ با کمی تامل و بررسی میتوان به پاسخ این سوالها رسید. اگر دختری آگاه تربیت نشده باشد در صورت روبهرو شدن با یک پسر یا وحشتزده از موقعیت فرار میکند یا دلش را بدون بررسی به او میسپارد که هر دو اشتباه است. در این مواقع، در قدم اول باید خانوادهها از این موضوع مطلع شوند تا اگر دختر و پسر مناسب هم بودند، کارشان به ازدواج برسد.
نویسنده : فریبا البرز| کارشناس ارشد مشاوره خانواده