تقریبا ۵ سال از شروع زندگی‌مشترک من و شوهرم می‌گذرد. او ۳۵ سال دارد و من ۲۹ ساله هستم. مشکل این است که من کمی تنبل هستم و شوهرم به همین دلیل، مدام از خانه‌داری من ایراد می‌گیرد. مشکل و چالش دیگری در زندگی‌مان نداریم. چه کنم؟
مخاطب گرامی، چه‌قدر خوب که یک ویژگی ناپسند در خودتان را شناخته و پذیرفته‌اید و مهم‌تر از آن، به دنبال درمان آن هستید. تنبلی به تعویق انداختن کارهای از پیش تعیین شده در برنامه یا حذف اهداف از قبل تعیین شده در زندگی است. در حیطه روان شناختی، از کمبود اعتمادبه‌نفس به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین علل تنبلی نام برده می‌شود. گاهی هم فرد بدون آن‌که دچار علایم بارز افسردگی باشد، نشانه‌ها و خصوصیتی از این بیماری را دارد. این اختلال می‌تواند کم‌تحرکی و بی‌میلی به انجام فعالیت را در فرد ایجاد کند که شکلی از تنبلی است.
 فهرست کارهای خانه را از شب قبل آماده کنید
پیش از شروع هر کاری، مقدمات آن را فراهم کنید. هر قدر درباره کاری، بیشتر آگاهی داشته باشید و از قبل مقدمات آن را آماده کرده باشید، تسلط شما برای انجام آن کار بیشتر خواهد بود و سرعت عمل شما بیشتر می‌شود. به طور مثال، شما در کارهای خانه ضعیف هستید. بنابراین شب قبل باید فهرست کارهای فردا را برای خودتان بنویسید.
 از کارهای مورد علاقه در خانه شروع کنید
کار را از هر نقطه‌ای که برای‌تان راحت‌تر است، آغاز کنید زیرا همین که قدم اول را بردارید، نیمی از راه را رفته‌اید. وقتی درگیر کار شدید، دیگر برای‌تان سخت است که آن را نیمه‎کاره رها کنید. شاید به شستن ظرف‌ها علاقه‌مند باشید یا گردگیری یا هر کار دیگری. مهم این است که کار اول را دوست داشته باشید و حتما انجام دهید.
محدودیت زمانی تعیین کنید
برای انجام کارها، یک ضرب الاجل زمانی تعیین کنید و با تمام وجود به آن متعهد باشید. به‌طور مثال برنامه‌ریزی کنید که تا قبل از ساعت ۱۶، حتما لباس‌ها را در ماشین لباس‌شویی بیندازید. پس از انجام هر بخشی از کار، به خودتان پاداش کوچکی بدهید. در خور ذکر است که باید حتما به قول یا پاداشی که برای خودتان در نظر گرفته‌اید، عمل کنید زیرا به این شکل مکانیسم لذت و پاداش، هنگام انجام کارها در ذهن شما فعال می‌شود.
 از خودتان انتظار بیش از حد نداشته باشید
افکار مثبت غیرواقع بینانه و داشتن انتظارات بیش از حد از خود مانند افکار منفی، می‌تواند تنبلی را تشدید کند. بنابراین فهرست کارهایی را که باید انجام دهید، بیش از ظرفیت جسمی خود در نظر نگیرید. همچنین کاری را که شروع کرده‌اید، باید تمام کنید. با این حال، اگر خسته هستید، استراحتی کوتاه داشته باشید اما کار را متوقف نکنید. بهتر است در طول انجام کارها، از این که اگر این کار را تمام کنید همسرتان چقدر خوشحال می‌شود یا افکار مثبت دیگر کمک بگیرید. البته حتما در این مسیر و برای انجام کارهای خانه از شوهرتان هم کمک بگیرید تا  در جریان سختی‌ها و چالش‌ها قرار بگیرد.

نویسنده : راهله فارسی | ‌ مشاور