برای تهیه بسیاری از غذاها از گوجه فرنگی استفاده می کنیم اما با سرد شدن هوا رنگ و طعم گوجه فرنگی های قرمز پرآب و گوشت تابستانه تغییر می کند و جای خود را به گوجه فرنگی های گلخانه ای می دهد . همچنین در فصل زمستان با کمیاب شدن گوجه فرنگی قیمت آن نسبت به تابستان بسیار بیشتر است .
بنابراین بسیاری از خانم های ایرانی به رسم دیرین خود مانند مواد خوراکی دیگر گوجه فرنگی را برای فصل زمستان نگهداری می کنند . برای نگه داری از گوجه فرنگی برای فصل زمستان روش های مختلفی وجود دارد که شما را در این بخش با این روش ها آشنا خواهیم نمود .

هنگام خرید گوجه فرنگی به نکات زیر توجه کنید:

هنگام خرید گوجه فرنگی ، گوجه های رسیده و قرمز را که سفت نیستند و قسمت های سفید و سبز ندارند را انتخاب کنید.بهتر است گوجه هایی که کمتر گوشت و بیشتر دانه دارند را انتخاب کنید.

روش جدا کردن پوست گوجه فرنگی

قبل از اینکه روش های مختلف نگهداری گوجه فرنگی برای فصل زمستان را برای شما توضیح دهیم بهتر است ابتدا با روش جدا کردن پوست گوجه فرنگی آشنا شوید .

برای پوست کندن گوجه فرنگی نیاز نیست مانند میوه ها از چاقو استفاده کنید زیرا در صورت استفاده از چاقو گوشت و پوست گوجه با هم جدا می شوند . برای جدا کردن راحت پوست گوجه فرنگی ، دو دقیقه گوجه را در آب جوش بیندازید.

سپس گوجه ها را از آب جوش بیرون آورید و در آب سرد قرار دهید . بعد از چند دقیقه راحت می توانید با کمک چاقو پوست گوجه ها را بکنید.

 
نگهداری گوجه فرنگی در فریزر
روش اول:

ابتدا گوجه فرنگی تازه مطابق با مصرف و گنجایش فریزر خود تهیه کنید.
گوجه فرنگی ها را بشویید .
به همان شیوه که گفتیم ، پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و خرد کنید.
گوجه فرنگی های خرد شده را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز بگذارید .
زمانی که گوجه فرنگی پخت ، به آن مقداری نمک بزنید و اجازه دهید تا سرد شود.
گوجه فرنگی های پخته شده را داخل کیسه فریزر بریزید و در فریزر بگذارید.
روش دوم:
پس از تهیه گوجه فرنگی تازه ، آنها را شسته و پوست بگیرید.
سپس گوجه ها را خرد کنید .
چند پیاز را پوست بکنید و خرد کرده و سرخ کنید . میزان پیاز بستگی به مقدار گوجه فرنگی دارد .
گوجه فرنگی های خرد شده را درون یک قابلمه بریزید و پیاز داغ را به آن بیافزایید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید .
پس از پخته شدن گوجه ها، گاز را خاموش کرده و اجازه دهید گوجه ها سرد شود .
گوجه فرنگی های پخته شده را درون کیسه فریزر یا داخل ظروف دربدار ریخته و درون فریزربگذارید.
 

تهیه کمپوت گوجه فرنگی
ابتدا گوجه فرنگی ها را شسته و خرد کنید.
قابلمه مناسبی انتخاب کنید و گوجه فرنگی ها را داخل آن بریزید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید.
سپس برای طعم دار شدن گوجه فرنگی ها مقداری فلفل سبز تند و مرزه را ریز کرده و داخل گوجه فرنگی ها بریزید .
بعد از نرم شدن و پختن گوجه ها مقداری نمک و ادویه های دلخواه خود را به گوجه ها بیافزایید.
سپس مقداری روغن داخل گوجه ها بریزید و بگذارید گوجه ها چند دقیقه روی حرارت بماند.
زمانی که گوجه فرنگی ها سرد شد آنها را داخل شیشه هایی با درب فلزی بریزید.
شیشه های حاوی گوجه فرنگی را داخل قابلمه بزرگی که در آن ، آب در حال جوشیدن است ، قرار دهید .
شیشه ها را پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه از آب جوش بیرون آورده و در جای مناسبی بگذارید .
این شیشه ها را می توانید بیرون از یخچال نیز نگهداری کنید .

خشک کردن گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ها را شسته را و ورقه ای خرد کنید.
گوجه ها را درون سینی تمیزی چیده و با استفاده از حرارت آفتاب، بخاری یا فر خشک کنید.
گوجه های خشک شده را درون ظرف تمیزی بریزید و نگهدارید.
اگر گوجه ها کاملا خشک نشده باشند ، کپک خواهند زد.
 

پوره گوجه فرنگی
گوجه فرنگی های تازه را خوب بشویید و از وسط نصف کنید
قسمت سر گوجه و قسمت های خراب آن را کاملا جدا کنید .
با قاشق دانه های گوجه فرنگی را جدا کنید .
گوجه ها را خرد کنید .
گوجه ها را داخل قابلمه چدن یا آلومینیومی که کف ضخیم و سنگینی دارد ، بریزید و روی حرارت بگذارید تا گوجه ها بپزند.
بعد از پخته شدن گوجه هاصبر کنید تا گوجه ها سرد شود .
سپس با استفاده از مخلوط کن یا بلندر یا هر نوع غذاساز دیگر گوجه های پخته را بزنید تا کاملا پوره شوند.
پوره گوجه فرنگی را درون کیسه فریزر ریخته و هوای اضافی کیسه را خارج کنید .
می توانید با این روش در زمستان نیز گوجه فرنگی داشته باشید.

نکات مهم برای نگهداری گوجه فرنگی
روش فریز کردن مناسب تر است زیرا کمتر مواد مغذی گوجه فرنگی در این روش از بین می رود .
با روش خشک کردن می توان گوجه را به مدت طولانی نگهداری کرد . این روش در صورتی مناسب است که با شرایط بهداشتی انجام شود.
با روش کنسرو کردن یا قوطی های رب طولانی می توان گوجه را به مدت طولانی نگهداری کرد و مدت زیادی مورد استفاده قرار داد.