تصورات غلطی که در مورد ازدواج وجود دارد

ازدواج قدمی بزرگ است که تغییراتی عمده در زندگی افراد ایجاد می‌کند بنابراین ایجاد اضطراب و ترس کاملاً طبیعی است، اما برخی از جوانان بیش از حد به مشکلات زندگی مشترک و یا طلاق احتمالی فکر می‌کنند بنابراین با اضطراب و ترس ازدواج روبرو می‌شوند.

اگر این افراد قبل از ازدواج این ترس را درمان نکنند، بسیار حساس و آسیب پذیر می‌شوند و در صورتی که طرف مقابلشان آن‌ها را درک نکند، مشکلاتی بینشان به وجود می‌آید که گاهی آن‌ها را تا مرز جدایی می‌کشاند. در این بخش به علت و علائم و درمان اضطراب قبل از ازدواج پرداخته‌ایم.

علت اضطراب قبل از ازدواج

نشان ندادن خود واقعی

همه افراد قادرند که با زندگی آرام و خوشایند کنار آیند و اگر در رابطه میزان آرامش زیادی داشته باشند به احتمال بسیار از شناخت وجود حقیقی طرف مقابل دور می‌شوند، زیرا به هنگام استرس و آشفتگی در زندگی است که می‌توان به شخصیت و ارزش واقعی افراد پی برد. معمولا زوجین جوان در ابتدای آشنایی، تأمین نیاز‌ها و انتظارات همسر را در اولویت قرار می‌دهند و پا به پای هم حرکت می‌کنند و تا جایی که مجبور نشوند خود واقعی‌شان را پنهان نگاه می‌دارند.

بنابراین، حال خوش امروزشان را تضمین کننده عاقبت فردا نمی‌دانند، زیرا آن‌ها متوجه هستند که بسیاری از ازدواج‌ها بر اساس دروغگویی و یا تظاهر شکل می‌گیرد و نهایتا به دادگاه خانواده ختم می‌شود، زیرا زوجین خود را آنگونه که هستند، نشان نمی‌دهند و تنها سعی دارند در ابتدای ازدواج با رفتارشان نظر طرف مقابل را به دست آورند، اما با گذشت سال‌ها بعد از زندگی مشترک، خود واقعیشان را نشان می‌دهند.

بعد از ازدواج روز‌های پر استرس و مشکل ساز، اجتناب ناپذیر است و ممکن است هر روز چیز‌های جدیدی در مورد شخصیت و منش همسرتان بدانید تا جایی که پی ببرید آنقدر‌ها هم که گمان می‌کردید همسرتان را نشناخته‌اید.

داشتن والدین ناسازگار

برخی از جوانان به این علت که زندگی والدین خود را دیده‌اند به مسئله ازدواج بد بین هستند، زیرا گمان می‌کنند که همسر آن‌ها نیز با گذشت زمان تغییر کرده و مانند یکی از والدینشان می‌شود و مشکلاتی که پدر و مادرشان داشته‌اند برای آن‌ها نیز پیش می‌آید.

ترس درونی شده از ناکامی‌ها

یکی دیگر از ترس‌های قبل از ازدواج، ترس درونی شده از ناکامی‌ها است. اگر فرد مهارت چگونه زندگی کردن را نیاموخته باشد و از حمایت خانواده بهره‌مند نشود، دچار ناکامی‌های زیادی خواهد شد که ترس از ازدواج یکی از آنهاست.

تغییر کردن نقش‌ها

بسیاری از جوانان ازدواج را محدودیت می‌دانند و فکر می‌کنند تغییر نقش آن‌ها به زن و شوهر و یا پدر و مادر سبب تغییر کلی الگو‌های عملی‌شان می‌شود بنابراین دچار اضطراب می‌شوند.

افزایش طلاق در جامعه

برخی از جوانان با ازدیاد طلاق در جامعه و مشکلات خانوادگی، مشکلات مالی و خیانت و… چشم انداز خوبی از ازدواج ندارند و دچار اضطراب قبل از ازدواج می‌شوند.

تغییر و سازش

معمولا کسانی که پا به دنیای متأهلی می‌گذارند اندکی در مورد تغییراتی که از مجرد بودن به متاهلی باید داشته باشند احساس نگرانی می‌کنند، زیرا چنانچه لازمه زندگی مشترک، گذشتن از استقلال شخصی و در نظر گرفتن تمایلات و نیاز‌های دیگری به عنوان همسر است بنابراین باید قبل از ازدواج پذیرای تغییرات این دنیای جدید باشیم و برای سازش با آن، آمادگی پیدا کنیم.

چرا آماده‌سازی ازدواج، پراسترس‌ترین دوران است؟

در این دوران، اکثر زوج‌ها کاملا درگیر برنامه‌های جشن عروسی و ماه عسل، اجاره خانه، تهیه جهیزیه و… هستند و با مشکلات مالی فراوان و مسائل خانوادگی پیش بینی نشده روبرو می‌شوند و فرصت و زمان کافی برای استراحت و کنار آمدن با مشکلات ندارند بنابراین پر استرس‌ترین دوران را می‌گذرانند و ممکن است اضطراب قبل از ازدواج در آن‌ها تشدید شود.

اضطراب پیش از ازدواج علایم فیزیکی و احساسی مختلفی دارد که عبارتند از:

اختلالات دفع

خواب و اشتها

عدم تمرکز

تنفس سریع

ضربان قلب بالا

احساس سرگیجه و حالت تهوع

آستانه تحمل پایین

زود رنجی

احساس طردشدگی

عصبانیت‌های بی دلیل

درمان اضطراب قبل از ازدواج 

اگر زوج خوشبختی در اطرافتان است که سال‌ها پیش ازدواج کرده‌اند و زندگی موفقی دارند، با آن‌ها در مورد راز موفقیت شان حرف بزنید و از راه حل‌های آن‌ها برای حل اختلافاتشان استفاده کنید و از نصایح این زوج بهره ببرید.

در کلاس‌های مشاوره ازدواج شرکت کنید، زیرا این کلاس‌ها اثرات بسیار خوبی روی زوجین دارد و باعث می‌شود به مسائلی پی ببرید که در زمان پیش از ازدواج به علت عشق زیاد به ذهن تان خطور نمی‌کند.

تصورات غلطی که در مورد ازدواج وجود دارد

ازدواج یعنی شادی همیشگی

شما اگر روحیه غمگین داشته باشید، نمی‌توانید پس از ازدواج تغییر کنید و همیشه شاد باشید، اما باید با همسرتان رابطه‌ای شاد را پایه‌ریزی کنید و برای رسیدن به این هدف تلاش کنید.

شما باید تمام کار‌ها را با همسرتان انجام دهید

اگر همیشه بر انجام مشترک تمام کار‌ها اصرار ورزید، عشق بین شما نابود خواهد شد پس نباید همیشه تمام کار‌ها را با همسرتان انجام دهید.

شما همواره دوست همسرتان خواهید بود

زندگی مشترک همانطور که بسیار شیرین است سختی‌هایی نیز به همراه دارد که به مرور زمان خود را نشان می‌دهند. در این دوره شما باید بتوانید با تفاوت‌ها کنار بیایید.

شما هرگز احساس ملال یا تنهایی نخواهید کرد

اگر برای فرار از تنهایی ازدواج کرده‌اید باید بدانید که گاهی پس از ازدواج نیز این احساس به سراغتان می‌آید و همیشه و همه جا نمی‌توانید با همسرتان باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *