۳۴ ساله هستم.۲ سال است متار که کرده ام و پسری ۸ ساله دارم. وی در یادگیری دروس کلاس دوم ضعیف شده است به اندازه ای که دیگر تحمل غلط املایی اش را ندارم و سخت ناراحت می شوم. کارمند هستم و همسر دومم با او بسیار مهربان است. اگر چه فرزند دومم نیز متولد شده است، باز هم به او رسیدگی می کند. از طرفی ملاقات او با همسر اولم شاید در ماه دو یا سه مرتبه تکرار شود.

پاسخ مشاور

مخاطب گرامی! طلاق علاوه بر این که فشار روانی زیادی بر زوج ها وارد می کند برای کودکان نیز استرس زا، غم انگیز و گیج کننده است.

کودکان در هر سنی که باشند به هنگام جدایی والدین از یکدیگر نمی توانند عصبانیت و خشم خود را از آن چه روی داده است، مخفی کنند. در این میان همسران هم که قصد جدایی دارند علاوه بر این که با مشکلات روحی و روانی ناشی از این اتفاق دست و پنجه نرم می کنند، باید به بچه ها نیز کمک کنند تا بتوانند این شرایط را بهتر درک و سپری کنند.

تلاش برای ایجاد ثبات در محیط منزل، توجه به نیاز های کودک و برخورد صحیح با واکنش های وی جزو اولین گام هاست. با این حال طلاق والدین آن چنان اتفاق بزرگی است که قطعا زندگی کودک را تحت تاثیر قرار می دهد و او تحت هر شرایطی با تجربه تلخی در زندگی اش رو به رو می شود.

تاثیر اضطراب جدایی

در یادگیری پسرتان گفته اید پسرتان در یادگیری دروس کلاس دوم ضعیف شده است، یکی از مسائل مهمی که می تواند در یادگیری کودکان تاثیر داشته باشد، اضطراب است که ممکن است به دلیل جدایی شما از همسر اول و تولد فرزند دومتان باشد.

هرچند نمی توان مطمئن بود که چه مسائل زیربنایی می تواند وجود داشته باشد؛ اما با توجه به اطلاعاتی که در اختیار دارم این دو حدس قوی تر خواهد بود. هر دوی این اتفاقات مسائل اضطراب آوری است که می تواند به نداشتن تمرکز و ضعف یادگیری منجر شود. شما نیز به عنوان مادر متاثر از این دو اتفاق هستید، بخشی از ناراحتی شما در نداشتن تحمل غلط های املایی پسرتان دال بر این واقعیت است که باعث می شود اضطراب فرزندتان نیز افزایش یابد.

از همسر اولتان کمک بگیرید

موضوع دیگری که درباره شما وجود دارد، ملاقات فرزندتان با همسر اولتان یعنی ملاقات با پدرش است. هر چند همسر دومتان با او خیلی مهربان است اما به عنوان پدر پذیرفته نشده است. نوعی تعارض در کودک که چرا پدرش در کنارش حضور ندارد، برایش به وجود می آید. کودکان در سنین پیش از نوجوانی کاملا قادر به درک مسئله طلاق نیستند.

تولد فرزند دوم هم به دلیل توجهی که به او می شود باعث ایجاد اضطراب و به عنوان یکی از دلایل ضعف یادگیری تلقی می شود. اضطراب کودکان معمولا خود را به شکل نداشتن تمرکز یا حتی افسردگی و گوشه گیری نشان می دهد؛ بنابراین پیشنهاد می کنم با معلم و مشاور مدرسه فرزندتان در ارتباط باشید تا درباره مشکلات تحصیلی اش به صورت حضوری صحبت کنید. تشخیص برخی از مشکلات از جمله اختلالات یادگیری نیاز به مشاوره حضوری دارد. پدر ها نیز در حل مشکل پسربچه ها، نقش سازنده ای دارند.

اگر فرزند شما با پدرش در ماه دو یا سه مرتبه ارتباط دارد، می توانید با او در حل مشکل مشورت کنید و کمک بخواهید. به فکر مدیریت هیجان هایتان باشید شرایط فعلی شما نیز نشان می دهد که کارمند هستید و فرزند تازه متولد شده و مشکلات دیگر، شرایط سختی برایتان به وجود آورده است.

این مشکلات باعث شده است تا چندان حوصله غلط های املایی فرزندتان را نداشته باشید، شاید لازم باشد برای مدیریت هیجان های خودتان هم به فکر باشید