روحیه سپاسگزاری در زوج ها باعث افزایش تعهد و رضایت از زندگیمشترک، پویایی رابطه، شکوفایی عشق و … میشود
یکی از جذابترین بخشهای برنامه «زوجینو» شبکه ۳ با اجرای «باربد بابایی»، تقدیر و تشکر زنوشوهرها از یکدیگر بابت محبتها و کارهایی است که در حق هم انجام میدهند. آنها باید با یک سری کلمات خلاقانه و متفاوتی که باربد میگوید و استفاده از عبارت «ممنونم که … » امتیاز این بخش را بگیرند. گاهی گذشت زمان در یک رابطه زنوشوهری، باعث حذف کنشهای ارتباطی سالم از آن میشود؛ افراد ، متعهد بودن طرف مقابل را امری بدیهی یا بهعبارتی وظیفه میدانند و خود را ملزم به واکنشِ قدرشناسانه در برابر او نمیبینند. چنین روندی در درازمدت، میتواند پویایی رابطه و رضایتِ دوطرف را کاهش دهد. این مطلب قرار است اندکی به این موضوع و اهمیتِ داشتنِ روحیه سپاسگزاری در رابطه زوج ها بپردازد.
شاید نیاز به یک بازنگری دارید
اگر مدتی است که از ازدواجتان میگذرد و شما هر روز برای انجامِ مسئولیتهایی برنامهریزی کردهاید و همسرتان هم همینطور، لازم است یک بازنگریِ کلی به چگونگیِ انجام این تعهدات از سوی هرکدام و همچنین واکنش طرفمقابل به آن، داشته باشید. آیا در نظرتان ارزش کاری که انجام میدهید، از سوی دیگری درک میشود؟ یا متقابلاً، چقدر قدردان انجام مسئولیتها از سوی همسرتان هستید؟ آیا به نظرتان تعهداتی که در قبال هم انجام میدهید، امری بدیهی است و نیازی به تشکر ندارد یا برعکس برای انجام این مسئولیتها نیاز به دیده شدن دارید؟
کیفیت زندگی مشترک و قدردان بودن از همسر
کیفیت یک رابطه را مجموعهای از فاکتورها تعیین میکنند. یکی از مواردی که میتواند در این زمینه مؤثر باشد، قدردان بودن نسبت به همسر و بیان اهمیت و ارزش کارهایی است که او در این خصوص انجام میدهد. چنین تعاملی باعث انتقال حس ارزشمندی و معناداری به طرف مقابل میشود. او دیگر مسئولیتهایش را صرفاً با نگاه وظیفه، انجام نمیدهد و خشنودی شما و اعضای خانواده نیز رنگ دیگری به رفتارش میدهد. تشکر زوج ها از یکدیگر و بیان اهمیت کارهایشان نزد هم، فضای تعاملی را ایجاد میکند که به تبع آن، فاکتورهایی مثل حلمسئله، مقابله با بحرانها، تربیت فرزندان و مدیریت مسائل مربوط به آن ها، در چنین فضایی، بهتر حاصل میشود. علت آن هم، یک موضوع ساده است، انسان برای رفتارهایش نیاز به معنا و ارزش دارد؛ اگر به رفتاری که انجام میدهیم برچسب وظیفه بخورد، در طولانی مدت نمیتواند رضایت فرد را با خود داشته باشد. این در حالی است که اگر رفتار فرد، محبت و لطف او تلقی شود و طرف مقابل هم قدردان این محبت باشد، درصد رضایتمندی در انجام آن مسئولیت، بیشتر است.
تربیت فرزندانی قدرشناس
یکی از اتفاقاتی که در تعاملات بین زوج ها وجود دارد، انتقال مفاهیم به فرزندان و در یک نگاه آیندهنگر، چارچوببندی مفاهیم در حافظه نسل آینده است. بنابراین تقویت روحیه قدرشناسی در فرزندان از همین نقطه قرار است آغاز شود، از جایی که شما در حضور آن ها قدرشناس کارهای همسرتان هستید.
تشکر فقط در قالب کلمات نیست
حال برای قدردان بودن و تشکر از همسر، اولین موضوعی که لازم است به آن توجه شود، شخصیت و نوع تعاملی است که او میپسندد. گاهی بیان این تشکر در قالب کلمات میتواند او را خوشحال کند و گاهی انجام کاری که او منتظرش است. مناسبتهای مختلف مثل تولد، سالگرد ازدواج یا سال نو میتواند بهانهای برای مرور روزهایی باشد که در کنار هم و برای هم، کارهایی را انجام دادهاید. این روایت از روزهای گذشته، با نگاهی قدرشناسانه، میتواند انگیزه گذراندن روزهای آینده را دوچندان کند.
نویسنده : آسیه بشردوست| کارشناس روان شناسی
بخش درسآموز «ممنونم که …» در زوجینو
محصولات بخش فروشگاه
۳۹,۰۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۰,۹۰۰ تومان
۴,۸۰۰,۰۰۰ تومان
۱۲,۱۰۰,۰۰۰ تومان