یک روانشناس تربیتی با بیان اینکه عدم رابطه یکی از مهم‌ترین علت‌های طلاق عاطفی است، گفت: طلاق عاطفی یعنی یک زندگی منهای صمیمیت که نهایتا منجر به طلاق دائمی می‌شود.

 دکتر «امین عزیزی» روانشناس تربیتی اظهار کرد: طلاق عاطفی یا طلاق سفید به صورت کلی در تمام جوامع بشری اتفاق می‌افتد و فقط مختص یک منطقه، شهر یا کشور نیست ولی متاسفانه این مشکل در سال‌های اخیر در کشور ما  پررنگ‌تر شده است.

این روانشناس تربیتی ادامه داد: در نظریه استرنبرگ عشق را یک مثلث سه‌گانه از تعهد، صمیمیت و روابط زناشویی تعریف کرده‌اند و اگر این سه ضلع با هم در یک زندگی وجود داشت، می‌توان گفت این زندگی استوار است و بر پایه آرامش، اعتماد و… بنا نهاده شده است.

عزیزی تاکید کرد: اگر به هر دلیلی هرکدام از این سه ضلع در زندگی وجود نداشته باشد روابط زوجین ناقص می‌شود و در واقع در این مثلث سه‌گانه اگر صمیمیت را برداریم می‌توان گفت همان موضوع طلاق عاطفی رخ می‌دهد.

این روانشناس در تعریف طلاق عاطفی گفت: طلاق عاطفی یعنی یک زندگی که هیچ‌گونه صمیمیتی در آن وجود نداشته باشد که نهایتا منجر به طلاق دائمی می‌شود و مهم‌ترین دلیل رخ دادن آن ضعف در روابط زناشویی و ارتباط افراد خانواده با همدیگر است که با ورد دنیای مجازی و گوشی‌های هوشمند متاسفانه خیلی شدیدتر شده و باعث شده که زوجین مدت زمان بیشتری را در دنیای مجازی بگذرانند.

وی ادامه داد: زمانی که توجه زوجین نسبت به هم کم شود دیگر افراد نمی‌توانند با همدیگر هم‌صحبت شوند و به درستی همدیگر را درک کنند و وقتی یکدیگر را درک نکنند در واقع نمی‌توانند هیچ کمکی به یکدیگر بکنند و در نهایت هیچ‌گونه رابطه‌ای هم نخواهند داشت، پس عدم رابطه یکی از مهم‌ترین علت‌های طلاق عاطفی است.

عزیزی تصریح کرد: یک موضوع مهم دیگر این است که خیلی از ما اغلب اوقات هیچ‌گونه توجهی نسبت به هم نداریم. برای مثال زن و شوهر نیاز یکدیگر را نمی‌دانند و هیچ‌گونه توجهی به نیازهای یکدیگر ندارند که این عدم توجه دلیلش همان رابطه‌ ضعیفی است که دارند و زیر مجموعه تمام این مسائل نداشته رابطه عاطفی احساسی در بین زوجین است.

این روانشناس با بیان اینکه زن و شوهر باید نیاز و احساسشان را برای یکدیگر مطرح کنند، تاکید کرد: مهم‌ترین اثر طلاق عاطفی متاسفانه بر روی فرزندان است برای مثال باعث افت تحصیلی، پرخاشگری، عدم اعتماد به محیط و گرایش به سمت اعتیاد، بزهکاری و … است.

وی ادامه داد: وقتی که مادر به بچه محبت می‌کند و با او مهربان است ولی با پدر(همسر خود) رابطه‌ی خوبی ندارد باعث ایجاد تناقض برای فرزندشان می‌شود و عدم اطمینان و اعتماد را در او شکل می‌دهد که نتایج بدی خواهد داشت. همچنین تاثیرات بسیار بدی بر روی روح و روان زن و شوهر و فرزندشان می‌گذارد که این لطمه روحی به سادگی قابل جبران و ترمیم نیست. زن و شوهر هرکدام فکر می‌کنند که همسرشان نیازهای خود را از جای دیگری برطرف می‌کنند.

عزیزی در خصوص علت جدا نشدن این افراد گفت: خانم‌ها معمولا به دلیل حفظ آبرو و به خاطر فرزندانشان تحمل می‌کنند. مردان هم به دلیل عدم توان مالی برای پرداخت مهریه و فشارهای محیطی و فرهنگ جامعه اجازه انجام این کار را ندارند. این افراد فقط یک سقف مشترک دارند.

این روانشناس با بیان اینکه در مرحله اول وقتی که زوجین این مشکلات را در زندگی خود احساس می‌کنند یا خودشان باید راجع ‌به این موضوع صحبت کنند یا به یک مشاور مراجعه نمایند، تصریح کرد: امروزه سطح توقعات از زندگی خیلی بالا رفته، مخصوصا این که افراد در فضای مجازی خود را با دیگران مقایسه می‌کنند که این باعث به‌وجود آمدن بسیاری از مشکلات در زندگی افراد می‌شود.

وی ادامه داد: برای برطرف کردن این مشکل باید صحبت‌های یکدیگر را بشنوید. گوش دادن یک مهارت ارتباطی است. وقتی به صحبت‌های یکدیگر گوش دهید و تمام حرف‌ها را تجزیه و تحلیل بکنید می‌توان به کارهای اشتباه و درست خود پی برد.

این روان‌شناس تاکید کرد: زوجین هفته‌ای یک یا دو ساعت برای یک دیگر زمانی برای صحبت بگذارند و راجع به مشکلات زندگی که ذهن‌شان را مشغول کرده صحبت کنند و در صحبت‌، رفتار و کردار خود صداقت داشته باشند و زوجین به این موضوع صداقت بسیار توجه کنند.