وظیفه ی والدین استفاده از روش های درست تربیتی است اما برخی رفتار های خودخواهانه بسیار آسیب رسان هستند که آگاهی از آن ها به داشتن کودکی شاد کمک میکند.

رفتارهای اشتباه با بچه که نوعی خودخواهی والدین است
بسیاری از زوجین بعد از بچه دار شدن بیشتر وقت خود را به کودکشان اختصاص می دهند اما برخی دیگر بر این باورند که در هر شرایطی خودشان مقدم بر کودکشان هستند. افراط و تفریط در هر زمینه ای بروز مشکلات زیادی را در پی دارد. رفتارهای اشتباه والدین در تربیت فرزندان موجب بروز رفتارهای نامناسب در کودکان می‌شود. در این بخش رفتارهایی از والدین را آورده ایم که خودخواهی در حق کودک است.

دوست داشتن خود با خودخواه بودن متفاوت است، درست است که می گوییم خودتان را دوست داشته باشید اما به این معنی نیست که نیازهای کودک را نادیده بگیرید.

اگه چندین روز بچه رو تنها میذاری
برخی از والدین فرزندان خود را برای رفتن به سفر و خوشگذرانی تنها می گذرانند و به پرستار کودک یا والدین و اقوام خود می سپارند اما تنها گذاشتن کودک چندین روز متوالی در دوران خردسالی اشتباه است زیرا کودکان به توجه و مراقبت نیاز دارند و اگر به پدر و مادر خود وابسته باشند، تنها گذاشتن او در روان کودک اثرگذار است.

اگه آخر هفته ها تنها تفریح خودت مهمه
متاسفانه برخی آقایان تنها به فکر خوشگذرانی و تفریح خود هستند و به تفریحات همسر و کودکشان بی توجه اند. اگر در طول هفته وقت زیادی را با کودک خود سپری نمی کنید، حتما آخر هفته ها را با او سپری کنید. گذراندن آخر هفته ها با خانواده باعث عشق و محبت در خانواده و در نتیجه استحکام خانواده می شود.

اگه اجازه استفاده از اسباب بازی رو به کودکت نمیدی
بازی راهی برای ابراز و نشان دادن احساسات است و باعث تخلیه فشار و استرس‌های عصبی کودک می‌شود. بازی کردن کودک با اسباب بازی مناسب تاثیر مستقیم در رشد ذهنی و افزایش مهارت های حرکتی او دارد. برخی والدین به دلیل اینکه اسباب بازی کودک سالم بماند و خانه به هم نریزد، اجازه استفاده از اسباب بازی را به کودک نمی دهند اما این کار نوعی خودخواهی است.

اگه هنوز با همسرت مشکل داری و قصد بچه دار شدن داری
گاهی اوقات همسران پیش از اینکه فرصت کافی برای شناخت همدیگر پیدا کنند، بچه دار می‌شوند. مشکلاتی که پیش از بچه دار شدن وجود داشته‌اند قرار نیست با به دنیا آمدن نوزاد حل و فصل شوند، بلکه در بیشتر مواقع شدت هم می‌گیرند پس اگر هنوز با همسرتان مشکل دارید اما دوست دارید که بچه دار شوید، خودخواه هستید.

اگه پوشک بچه رو دیر به دیر عوض می کنی
برخی از مادران از روی تنبلی یا گران بودن پوشک، دیر به دیر اقدام به تعویض آن می کنند اما دیر عوض کردن پوشک کودک عوارض زیادی مانند عفونت ادرار یا سوختگی پا و ناحیه باسن را در پی دارد. توصیه می شود بعد از هر بار ادرار و مدفوع کودک را فقط با آب بشویید و پوشکش را عوض کنید.

اگه نمی تونی فرزندت رو درک کنی
همدردی نکردن و درک نکردن کودک از طرف والدین رفتاری ظالمانه و خودخواهانه است، بهتر است هر طور شده در جهت اصلاح رفتارتان اقدامی کنید. گاهی باید با کودک فقط همدردی کنید و نشان دهید که احساساتش مهم است، اگر او بداند احساساتش مهم هستند یاد می‌گیرد، هرگز آن‌ها را انکار نکند بلکه اجازه بدهد هر احساسی از وجودش عبور کند.

اگه به بهانه پس انداز نیازهای بچه رو نادیده می گیری
برخی از والدین که خود را آینده نگر می دانند، برای اینکه کودک در آینده زندگی بهتری داشته باشد، از حال و وضعیت فعلی صرف نظر کرده و تمام درآمد خود را به پس انداز اختصاص می دهند و به نیازهای کودک مانند خوراک، پوشاک و… توجه ندارند اما این کار خودخواهی است و باعث می شود کودک در بزرگسالی عقده و حسرت های زیادی را داشته باشد.

اگه با بچه ات درد و دل می کنی
برخی والدین تصور می‌کنند، کودکان دوست آنها بوده و می‌توانند درباره مسائل پیش آمده با آنها درد دل کنند اما درد دل کردن والدین با کودکان و نوجوانان می‌تواند بچه‌ها را افسرده، پرخاشگر، عصبی، مضطرب و منزوی کند پس فراموش نکنید که بچه‌های ما مورد مناسبی برای شنیدن درد دل ما نیستند و برای درد دل کردن باید یک دوست، همفکر و یا یک روانشناس داشته باشید.

اگه بچه ات رو به خوردن هر چیزی مجبور می کنی
همه والدین دوست دارند کودکشان از همه غذاها بخورد و از ویتامین های آن استفاده کند اما برخی از کودکان بد غذا بوده و از خوردن برخی غذاها امتناع می کنند. برخی از والدین با تهدید و تشر کودک را پای غذا می‌نشانند و غذا را به زور و در یک اتمسفر تنش‌آلود به خورد او می‌دهند. این راه‌حل کاملا غلط است و باعث تشدید بدغذایی کودک شما می‌شود.

اگه برای حرف زدن با بچه ات وقت نمی زاری
برخی والدین متاسفانه وقتی برای صحبت و گوش دادن حرف های کودک اختصاص نمی دهند و حرف های آنها را نمی شنوند. نشنیدن و گوش نکردن به حرف های کودکان عوارض زیادی را در پی خواهد داشت. اگر می خواهید والدین خوبی باشید حرف های کودک را بشنوید و با او طوری صحبت کنید که او بعد از آن حس بهتری پیدا کند. اگر شما هم صحبت و شنونده خوبی برای کودکتان نباشید، او هرگز مسائل خود را برای شما بازگو نخواهد نمود.

سخن آخر
ما بیشتر از هرکس دیگری در قبال فرزندمان مسئولیم. از همان لحظه که قبول کردیم پدر یا مادرش باشیم مسئول شدیم! پس بیایید برای فرزندمان والدین و رفیق خوبی باشیم.