«آنتونی لوفردو» که به عمل‌های جراحی عجیب در بدن اعتیاد دارد این‌بار می‌خواهد پایش را قطع کند!
انجام عمل جراحی در بدن اگرچه مورد پسند بسیاری از افراد نیست، اما فردی به نام «آنتونی لوفردو» ملقب به «بیگانه سیاه» از ابتدایی‌ترین موارد مانند خالکوبی، سوراخ کردن یا پیرسینگ قسمت‌های مختلف بدن مانند گوش، بینی و. .. را انجام داده تا دست‌کاری‌های عجیب و غریبی مانند قطع چند تا از انگشتان دستش! اتفاقاتی که باعث اختلاف نظر و انتقادهای زیادی به او شده اما او از خودش دفاع کرده و گفته: «این موارد برای من معلولیت نیست. برای من این یک تکامل است. این تکامل برای من چیزی است مثل زیبایی شناختی. چون در نهایت احساس بهتری دارم.» به طورکلی از منظر روان شناسی افرادی که با خود و بدن‌شان این‌گونه رفتارهایی دارند، به‌طور حتمی و قطعی دچار یک سری اختلال‌های شخصیتی هستند. در ادامه به ریشه‌های چنین تصمیم‌هایی اشاره خواهد شد.


    ریشه‌های روان شناسانه خودزنی
اولین علت تصمیم‌گرفتن به چنین اقدام‌هایی نداشتن اعتمادبه نفس، عزت نفس و قبول نداشتن خود است. بعضی افراد این کار را برای رهایی از تنش و برخی دیگر برای احساس درد فیزیکی به جای بی‌حسی عاطفی انجام می‌دهند. برخی از علل خودزنی عبارتند از: استرس زیاد، افسردگی، غم، طرد شدن از سوی دوستان و خانواده، تنهایی، نداشتن مهارت‌های سازگاری و مقابله با مشکلات.
    اختلال شخصیت نارسیستیک
همچنین افرادی شبیه به «بیگانه سیاه»، مبتلا به اختلال شخصیت نارسیستیک یا همان خودشیفته هستند و برای جلب نظر و توجه دیگران حاضرند دست به هرکاری بزنند. فرد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفتگی نیاز زیادی به تصدیق و تایید دیگران دارد و بدون توجه به احساسات و منطق، خود را در اولویت قرار می‌دهد. طبق پژوهش‌ها، مردان نسبت به زنان بیشتر دچار این اختلال می‌شوند.
    اختلال بدریخت‌انگاری بدنی
ما ۱۲ هویت داریم. یکی از آن‌ها هویت جسمانی است. وقتی این هویت شکل نمی‌گیرد، فرد مدام با خود درگیر است، فکر می‌کند با تغییر ظاهر می‌تواند نبود این هویت را کنترل کند؛ این افراد هویت جسمانی‌شان از دوران نوجوانی به بعد شکل نگرفته است. معمولا افرادی که اختلال بدریخت‌انگاری بدنی یا وسواس شدید دارند، افرادی که بیماری تغذیه‌ای مانند پرخوری عصبی و کم اشتهایی عصبی دارند، افرادی که دارای انواع اختلالات شخصیت هستند به دنبال عمل‌های زیبایی افراطی و تغییر ظاهر بدن‌شان هستند چون احساس خوبی به آن‌ها می‌دهد. اگر دقت کرده باشید بیگانه سیاه هم به همین نکته اشاره کرده و گفته این عمل‌ها را انجام می‌دهم چون در نهایت احساس بهتری دارم. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است که مدام احساس گناه کنند، به خود آسیب برسانند و به احتمال زیادی به مواد مخدر روی آورند. به همین علت میزان آمار خودکشی در میان مبتلایان به این سندروم بیشتر از بقیه افراد است.
    افسردگی و طرد شدن در کمین این افراد
همه انسان‌ها در ناخودآگاه جمعی‌شان تمایل به زیباتر شدن دارند اما باید این مسئله مدیریت شود. البته فضایی هم ایجاد شده که از طریق شبکه‌های اجتماعی و یک سری افراد فعال در حوزه مد به افراد القا می‌شود که با این تغییرات زیباتر می‌شوید بنابراین باعث گرایش افراد به سمت عمل‌های جراحی شده است؛ متاسفانه سطح شناختی در برخی جوامع پایین آمده است و افراد زمانی مهر تأیید می‌گیرند که از نظر ظاهر با عمل‌های زیبایی و آرایش‌های غیرمتعارف زیبا شده باشند، حال اگر تمام ابزار‌هایی را که موجب زیبایی‌شان می‌شود از آن‌ها بگیریم، چیز دیگری برای عرضه ندارند و دچار اختلالاتی مانند افسردگی، اضطراب، کاهش اعتمادبه‌نفس و عزت نفس، طرد شدن از سمت مردم و اطرافیان و. .. می‌شوند.

نویسنده : فهمیه میرزایی|‌ کارشناس‌ارشد روان‌شناسی