دختری ۲۲ ساله دارم. پسری ۲۵ ساله به خواستگاریاش آمده است. خانواده محترمی دارد. خودش در خواستگاری گفت که ۲ سال به تریاک معتاد بوده و ۶ ماه پیش ترک کرده است. پسر خوبی است و نمیدانیم چه جوابی بدهیم. راهنمایی کنید.
پاسخ مشاور
گفتهاید خودش در خواستگاری به اعتیادش در گذشته اشاره کرده است. این مسئله، امری تحسین برانگیز است، ولی برای ارزیابی دقیقتر درخصوص اینگونه موارد، چند توصیه به شما دارم.
عوامل زمینه ساز اعتیاد را بررسی کنید
صاحب نظران حوزه اعتیاد معتقدند که برای تحلیل این پدیده باید بسیاری از مولفهها از جمله محرکهای پیشایند اعتیاد را بررسی کرد. این عوامل زمینهساز میتواند شامل شیوههای فرزند پروری، ترسها، تحقیرها، توهینها، نبود مهارتهای اجتماعی لازم، نداشتن مسئولیتپذیری و … باشد که در تصمیمگیری برای ازدواج بسیار مهم قلمداد میشود.
گذشتن ۶ ماه از ترک، کافی نیست
بسیاری از متخصصان حوزه ازدواج پیشنهاد میکنند که افراد به منظور آشنایی با ویژگیهای طرف مقابل خود، قبل از عقد با آگاهی و نظارت خانوادهها به منظور شناخت هرچه بیشتر درخصوص ویژگیهای روانشناختی در چندین جلسه متعدد با یکدیگر حرف بزنند. در این دوران، شما میتوانید با تمرکز بر مولفههایی چون میزان کنترل خشم در موقعیتهای تنشزا، راهبردهای مقابله با استرس، همدلی، مسئولیتپذیری، هدفمندی و بهطور کلی ارزیابی دنیای شناختی فرد مقابل، انتخاب منطقیتری را رقم بزنید. همچنین با توجه به اشاره شما مبنی بر ترک شش ماه مواد، یافتههای تحقیقی نشان می دهد که مدت زمان شش ماه زمان کمی برای اطمینان از برنگشتن به سمت مواد است و این نکته مهمی است که شما باید با دقت بیشتری درباره آن تصمیم بگیرید.
تلاشش برای تغییر را ارزیابی کنید
ظاهر و پوشش آراسته، انگیزه برای کار، ایمن سازی محیط (برقراری ارتباط با دوستان سالم)، حضور در جلسات مشاوره و رواندرمانی و … از جمله نشانههای ترک در افراد معتاد است. با بررسی این موارد، خودتان را در فرایند انتخاب صحیح یاری کنید. در پایان، به یاد داشته باشید که هیچ فردی حتی یک مشاور متخصص هم نمیتواند برای ازدواج یا ازدواج نکردن دختر شما با کسی، تصمیم نهایی را بگیرد ولی میتواند با تشریح شرایط موجود و کمک در موقعیتهای پیچیده فرد را به سمت انتخاب بالغانه و آگاهانه هدایت کند.
نویسنده : مصطفی نجمی | پژوهشگر حوزه اعتیاد