بزرگ ترین مطالعه متخصصان بریتانیایی در زمینه تاثیر زمان غذا خوردن بر خلقوخو، مزایای قابلتوجهی را درخصوص «غذا خوردن در یک پنجره دهساعته»(۱۰ ساعت غذا خوردن و ۱۴ ساعت هم اجتناب از غذاخوردن) نشان میدهد. این شکل از غذاخوردن نهتنها به کاهش وزن کمک میکند بلکه سطح خلقوخو و انرژی را افزایش و میزان نیاز به غذا خوردن را کاهش میدهد.
بررسی عادات غذایی ۳۷هزار نفر
به نوشته نشریه پزشکی نوروساینس، این مطالعه که شامل بررسی سه هفتهای عادات غذایی بیش از ۳۷ هزار شرکتکننده بود، نشان داد که یک پنجره غذایی دهساعته برای خوردن وعدههای غذایی، در بهبود خلق و خو موثر و کافی است و این تصور را که رژیم غذایی ۸:۱۶ (غذا خوردن در بازه زمانی ۸ ساعته در روز و اجتناب از آن برای ۱۶ ساعت) برای کاهش وزن و بهبود سلامت روان ضروری است، به چالش میکشد زیرا اصولا طرفداران رژیمهای غذایی متناوب، به پنجرههای غذایی محدودتر پایبند نیستند.
فواید غذا خوردن در بازه ۱۰ ساعته
این رژیم غذایی یا همان محدود کردن مصرف غذا در یک فاصله زمانی خاص در روز، یک رژیم غذایی محبوب برای کاهش وزن است. در این میان، یک پنجره دهساعته به معنای خوردن وعدههای غذایی در یک بازه زمانی ۱۰ ساعته در طول روز و ناشتا بودن برای ۱۴ ساعت باقی مانده است. به عنوان مثال، اگر اولین لقمه خود را ساعت ۹ صبح میخورید، باید آخرین لقمه خود را تا ساعت ۱۹ بخورید. مطالعات قبل هم نشان داده بود افرادیکه تمام وعدههای غذایی خود را در یک بازه ۱۰ساعته میخورند، بهطور قابلتوجهی سطح کلسترول بد را کاهش میدهند و سلامت روانی را بهبود میبخشند. البته به گفته محققان، افراد مبتلا به دیابت نوع یک یا نوع ۲، زنان باردار و افرادی که داروهای تجویزی مصرف میکنند، باید با پزشک خود مشورت کنند.