حدود یک سوم از خودروهای تولید شده در سال ۲۰۱۸ تایر زاپاس ندارد، اما سوال این جا است که چرا خودروسازان بزرگ دست به چنین کاری زدند؟

اگر اخیرا اقدام به خرید خودروهای خارجی کرده باشید، شاید متوجه این قضیه بشوید که خودرو شما فاقد تایر زاپاس است. چرا خودروسازان مطرح دنیا باید دست به چنین کاری بزنند؟ اگر تایر خودرو پنچر شود راننده باید چه کار کند؟

بر اساس آمار جهانی، ۳۶ درصد از خودروهای تولید شده در سال ۲۰۱۸ فاقد تایر زاپاس هستند که البته شرکت‌ها به دلایل خاصی این کار را انجام می‌دهند. اما واقعیت امر اینجا است که هنگام پنچر شدن تایر خودرو، راننده هیچ کدام از دلایل شرکت‌ها را نمی‌پذیرد.

بر اساس آمار انجمن خودروهای آمریکا، در سال ۲۰۱۶ بیش از ۵۴۰ هزار نفر به دلیل پنچر شدن تایر خودرو خود با این مرکز تماس گرفتند و از این که خودرو آن‌ها تایر زاپاس ندارد شگفت زده شدند.

* خودروسازان به پنج دلیل عمده‌ در مدل‌های جدید زاپاس را حذف کرده‌اند:

۱- تایر خودروها تا چند ده کیلومتر پس از پنچری قابل استفاده هستند که این مسافت برای رساندن خودرو به یک تعمیرگاه مجاز کافی است.

۲- باعث صرفه جویی در هزینه خودروسازان می‌شود.

۳- وزن خودرو بدون تایر زاپاس کمتر است.

۴- مصرف سوخت کاهش پیدا می‌کند.

۵- فضای بیشتری برای قسمت بار و صندوق ایجاد می‌شود.

* شرکت هیوندای یکی از پیشتازان این حرکت نوین است.

* خودروهای شرکت ب‌ام‌و با تایر پنچر، می‌توانند مسافت ۸۰ کیلومتر را (در صورت حرکت با سرعت پایین‌تر از ۸۰ کیلومتر بر ساعت) طی کنند.