شیرینی پادرازی با روغن مایع یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و محبوب شهر قزوین است که بافت بسیار تردی دارد
مواد لازم شیرینی پادرازی با روغن مایع
آرد سفید۱۲۰ گرم
آرد برنج۹۰ گرم
آرد نخودچی۱۱۰ گرم
روغن مایع۱۴۰ گرم
عسل۳۴ گرم
پودر قند۶۰ گرم
پودر هل⅓ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ¼ قاشق چایخوری
مواد لازم رومال شیرینی
زرده تخم مرغ۱ عدد
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری
نمک۱ پنس
کنجدبه مقدار کافی
طرز تهیه شیرینی پادرازی با روغن مایع
مرحله اول
برای تهیه شیرینی پا درازی با روغن مایع در ابتدای کار فر را روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا کاملا گرم شود. حالا پودر قند را درون الک ریخته، سپس درون یک کاسه مناسب الک می کنیم.
مرحله دوم
حالا روغن مایع را به همراه پودر هل و وانیل به کاسه اضافه کرده، سپس با لیسک مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه عسل را به همراه زعفران دم کرده به کاسه افزوده و مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله آرد را درون الک ریخته و پس از ۳ مرتبه الک کردن در چند مرحله به کاسه اضافه می کنیم. در ادامه خمیر را بدون ورز دادن مخلوط می کنیم تا درون کاسه جمع شود. توصیه می شود خمیر را ورز ندهید تا ترک دار و خشک نشود.
مرحله چهارم
حالا خمیر را بین دو کیسه فریزر قرار می دهیم و با وردنه به قطر ۷ میلی متر باز می کنیم، سپس کیسه فریزر را از روی آن بر می داریم. در ادامه خمیر را با وردنه شیار دار طرح زده و با قالب شیرینی پا درازی کاتر می زنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله سینی فر را با فویل آلومینیومی می پوشانیم و بدون چرب کردن خمیر های کاتر زده شده را درون سینی فر می چینیم. حالا زرده تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده و نمک درون یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله ششم
حالا مواد رومال را با چنگال مخلوط می کنیم تا ترکیب و یکدست شوند. در ادامه برس را به مواد رومال آغشته کرده و روی خمیر ها می مالیم، سپس مقداری کنجد روی آنها می پاشیم. در صورت نبود وردنه شیار دار می توانید با چنگال روی خمیر ها طرح بیندازید.
مرحله هفتم
در ادامه سینی را طبقه میانی فر قرار داده، سپس اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا پخته شوند. پس از گذشت این مدت، زمانی که شیرینی ها کاملا پخته شدند، سینی را از فر خارج می کنیم.
مرحله هشتم
در نهایت به دلیل بافت ترد شیرینی ها بدون دست زدن به آنها اجازه می دهیم کاملا خنک شوند. در ادامه شیرینی ها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به دلخواه با عسل گرم رومال کرده و سرو می کنیم. نوش جان.
منبع: چی شی