شاید همگان اینطور تصور کنند که استفاده از ChatGPT در اموری مانند تولید متن، شعر، نگارش مقاله، کدهای برنامه نویسی پایتون یا برخی امور داده‌ای باشد ولی آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که می‌توان از ChatGPT در جنگ های واقعی هم استفاده کرد؟ به تازگی اسنادی منتشر شده که نشان می‌دهد ارتش اوکراین از چت جی پی تی در هدایت پهپادهای انفجاری به صورت گسترده استفاده می‌کند و توانسته با این روش به موفقیت‌های زیادی نیز دست پیدا کند!

به تازگی اخباری از جنگ اوکراین و روسیه منتشر شده که شاید هیچ‌گاه تصور آن را نمی‌کردیم. این گزارش‌ها به ما می‌گویند که در کنار استفاده‌های عادی، جذاب و شاید فانتزی، مهندسان اوکراینی از چت‌بات ChatGPT به صورت فعالی در میادین نبرد با روسیه بهره می‌گیرند.

اما چگونه ChatGPT در جنگ روسیه و اوکراین به خدمت گرفته شده است؟ بنابر گزارش Toms Hardware نیروهای اوکراین از ChatGPT برای کنترل و هدایت پهپادهای انتحاری یا همان بمب‌های پرنده خود استفاده می‌کنند. بله، درست شنیدید؛ بمب‌های پرنده‌ای که با چاپ سه‌بعدی ساخته شده و با ChatGPT صحبت می‌کنند این روزها فرماندهان جدید جنگ اوکراین هستند.

چگونه ChatGPT بمب‌های پرنده را هدایت می‌کند؟
بمب‌های پرنده که توسط نیروهای اوکراین ساخته شده‌اند، در واقع همان پهپادها یا پرنده‌های بدون سرنشین هستند که قادر به حمل بار منفجره به هدف‌های دشمن هستند. این پرنده‌های بدون سرنشین با استفاده از GPS و سامانه رادار داخلی خود، مسیر پرواز خود را تعیین می‌کنند ولی همچنان این سؤال مطرح است که droneهای انتحاری اوکراین چطور می‌توانند با ChatGPT صحبت کنند؟

پاسخ این است که نیروهای اوکراین یک سامانه رادیویی خاص برای ارتباط با بمب‌های پرنده خود طراحی کرده‌اند. این سامانه با استفاده از فرکانس‌های پایین، قادر به فرستادن و دریافت پیام‌های صوتی دوطرفه با بمب‌های پرنده است. در واقع پس از دریافت پیام ها، سامانه آنها را با ChatGPT  تحلیل نموده و پاسخ را نیز از این چت بات دریافت می‌کند تا بتواند به اهداف مورد نظر خود نزدیک شده یا به آنها برسد.

در واقع می‌توان گفت ChatGPT نقش یک دستیار برای بمب‌های پرنده را دارد. این ربات متنی با پهپادهای انتحاری صحبت نموده و حتی ارتش اوکراین مدعی شده این چت بات کنترلرها را تشویق نموده، دستورها لازم را به آن‌ها داده و حتی با آن‌ها شوخی هم می‌کند! در نهایت باید گفت که این الگوریتم ارتباط و تصمیم‌گیری به بمب‌های پرنده ارتش اوکراین کمک نموده تا از تنهایی و محافظه‌کاری آنها کاسته شده و با دقت و مسئولیت‌پذیری بیشتری به ماموریت خود ادامه دهند.

چرا نیروهای اوکراین از ChatGPT استفاده می‌کنند؟
استفاده از ChatGPT در جنگ روسیه و اوکراین یک راه حل خلاقانه و نوآورانه است که نیروهای اوکراین برای مقابله با کمبود منابع و تجهیزات نظامی به کار برده‌اند. اوکراین کشوری است که در مقابل روسیه به یک ابرقدرت نظامی، قرار گرفته و شاید در مقیاس‌های آماری به هیچ عنوان نمی‌تواند در مقابل این ارتش دوام آورد. بنابراین، مهندسان اوکراینی در خلال جنگ دست به خلاقیت‌هایی می‌زنند که شاید بتواند با تکیه بر دانش فنی و نظامی، صدها بار موثرتر از روش‌های معمول جنگی باشند.

در همین زمینه در کنار استفاده از ChatGPT  از فناوری چاپ سه‌بعدی نیز به وفور در این جنگ استفاده می‌شود. در واقع نیروهای اوکراین برای ساخت و کنترل بمب‌های پرنده خود از چاپگرهای سه بعدی استفاده می‌کنند تا بتوانند با هزینه کم، قطعات مورد نظر خود را تولید کنند.

باید این نکته را نیز در نظر داشته که ChatGPT ممکن است به علت عدم قطعیت و خطای هوش مصنوعی، باعث بروز مشکلات و خطرات جدی شود. مضاف بر این استفاده از یک چت بات ممکن است با تغییر در داده‌ها یا شرایط، عملکرد نامطلوب یا غیراخلاقی را رقم بزند. همچنین داده‌های ارائه شده توسط چت جی پی تی ممکن است با دخالت یا حملات سایبری دشمن، مورد سوءاستفاده یا تغییر قرار گیرد.  ChatGPTممکن است با ایجاد اختلال در ارتباط با بمب‌های پرنده، باعث شکست یا خسارت به نیروهای اوکراین شود.

به هر حال این اتفاق به خوبی نشان می‌دهد که با یک برنامه ریزی دقیق می‌توان پتانسیل بالای هوش مصنوعی در هر زمینه‌ای را آزاد کرد؛ امروز جنگ و شاید فردا در شرایط صلح نیز بتوان مطابق اهداف شرارت‌آمیز، از چت بات‌ها و هوش مصنوعی به صورت گسترده استفاده نمود.

نظر شما دوستان در این مورد چیست؟