اگر دوست دارید طرز تهیه یک ته چین هویج پلو شیک و مجلسی را یاد بگیرید با این مطلب از آرگا همراه ما باشید. این ته چین بسیار خوشمزه بوده و می توان در قالب های تک نفره نیز آن را تهیه و در فر طبخ کرد.
ته چین یکی از غذاهای سنتی و مجلسی ایرانی می باشد که از دیرباز مورد توجه بوده و جزو غذاهای اصیل کشور به شمار می رود. پای ثابت سفره های ایرانی ته چین ها هستند و یکی از رازهای خوشمزگی آن ها استفاده از ماست غلیظ و چکیده می باشد. ته چین ها معمولا با گوشت مرغ و انواع سبزی تهیه می شوند.
می توانید این ته چین را به راحتی در منزل آماده کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
مواد لازم
-
هویج: نیم کیلو
محصولات بخش فروشگاه -
فیله مرغ: سیصد گرم
-
زرده تخم مرغ: سه عدد
-
برنج: سه پیمانه
-
ماست پرچرب: چهار قاشق سوپخوری
-
پیاز: یک عدد
-
زعفران دم کرده: دو قاشق سوپخوری
-
دارچین: یک قاشق مرباخوری
-
نمک و فلفل: به میزان لازم
-
زردچوبه: یک قاشق مرباخوری
-
کره : پنجاه گرم
-
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه ته چین هویج پلو شیک و مجلسی
ابتدا برنج را شسته و حدود نیم ساعت در کاسه ای با کمی آب و نمک بخیسانید. سپس هویج ها را پوست گرفته، شسته و به صورت خلالی خرد کنید.
حالا در تابه ای کمی روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. بعد خلال های هویج را در روغن سرخ نموده و سپس از روغن خارج کرده و کنار بگذرید.
در ادامه پیاز را پوست گرفته و خلالی خرد نموده و در روغن تفت دهید. بعد فیله های مرغ را هم به قطعات ریز برش زده و به پیازهای تابه اضافه کرده و اجازه دهید تفت بخورد.
جهت مزه دار شد مرغ، کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کرده و خوب سرخ نمایید. در انتها کمی زعفران دم کرده اضافه کرده و حرارت را کم کنید. سپس درب تابه را گذاشته و اجازه دهید چند دقیقه ای بپزد. سپس هویج ها را به مرغ در حال پخت اضافه کرده و در صورت لزوم حدود نیم پیمانه آب داخل ظرف ریخته و درب تابه را ببندید.
در حین پختن مرغ و هویج ها برنج را درون ظرف آب جوشی که از قبل برای پخت برنج روی حرارت بوده بریزید و مطابق معمول آبکش نمایید.
در یک کاسه مناسب زرده های تخم مرغ را جدا کرده و با چنگال کمی هم بزنید. سپس زعفران دم کرده و ماست را نیز اضافه کرده و مخلوط نمایید. مایه ته چین در این مرحله آماده می شود.
برنج را درون مایه ته چین ریخته و خوب مخلوط نمایید. ظرفی را که می خواهید در آن ته چین بپزید را کمی چرب کنید. سپس نیمی از مایه برنج را در ظرف ریخته و با پشت قاشق بفشارید تا یکدست شود.
سپس مرغ و هویج آماده شده را روی لایه اول برنج ریخته و پهن کنید تا همه سطح برنج را فرا بگیرد. کمی دارچین روی مرغ و هویج پاشیده و سپس بقیه برنج آغشته به مایه ته چین را روی مواد ریخته و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا یکدست و متراکم شود.
حالا ظرف مد نظر را روی حرارت ملایم قرار دهید و با ته چنگال یا قاشق چند سوراخ در برنج ایجاد کنید. سپس کره را آب کرده و روی ته چین بریزید. بعد درب ظرف را گذاشته و صبر کنید تا ته چین دم بکشد.
ته چین هویج پلو آماده است. می توانید آن را در یک سینی یا دیس مناسب سر و ته نموده و برش زده و سرو نمایید.
نکات طلایی تهیه ته چین هویج پلو
-
می توانید مواد را درون قابل ریخته و روی آن را با فویل پوشانده و در فر قرار دهید.
-
اجازه دهید ته چین با حرارت ملایم بپزد.
-
در صورت تمایل می توانید کمی شکر به هویج اضافه نموده تا طعم شیرین تری داشته باشد.
-
برای تزئین ته چین می توانید از زرشک، پسته، و چند برگ نعناع استفاده کنید.
-
دقت داشته باشید که ماست شل و آبکی اصلا برای ته چین مناسب نیست.
-
در ضمن به دلخواه می توانید در تهیه ته چین فقط از زرده تخم مرغ استفاده نموده و در صورت تمایل برای چسبندگی بیشتر بافت ته چین، می توانید از تخم مرغ کامل استفاده کنید.
-
در میان انواع ته چین ها ته چین هویج پلو یک نوع ته چین شیک و مجلسی است که می توانید آن را در قالب های یک نفره تهیه و درون فر طبخ نمایید.
-
این ته چین را می توان برای مهمانی ها و جشن ها به شکل فینگر فود نیز تهیه کرد.
-
این غذای سنتی با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود.