در ماه می سال ۲۰۲۲، مریخ‌نورد اینسایت ناسا توانسته زلزله‌ای به قدرت ۵ ریشتر را بر روی مریخ ثبت کند. این زلزله قوی‌ترین زلزله‌ای است که تا کنون بر روی مریخ شناسایی شده است. قبل از این زلزله، قوی‌ترین زلزله‌ی شناسایی شده بر روی مریخ ۴.۲ ریشتر بوده و در آگوست سال ۲۰۲۱ شناسایی شده بود.

مریخ‌نورد اینسایت ناسا با ماموریت شناسایی محتویات درونی مریخ از زمان شکل‌گیری آن در ۴.۵ میلیارد سال پیش، در سال ۲۰۱۸ به سمت مریخ فرستاده شده است. این ماموریت اولین ماموریتی است که طی آن پوسته، جبه و هسته‌ی یک سیاره‌ی دیگر به کمک کاوشگر رباتی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. اینسایت در سال ۲۰۱۸ از ایالت کالیفرنیا به سمت مریخ پرتاب شد و طی یک پرواز هفت ماهه و ۴۵۸ میلیون کیلومتری در نوامبر سال ۲۰۱۸ بر روی مریخ فرود آمد.

محل فرود اینسایت جایی است که به نظر می‌رسد خالی از سنگ است. این مکان مانند حفره‌ای است که توسط برخورد یک سیارک ایجاد شده و سپس به‌وسیله‌ی شن پُر شده است.

اینسایت لرزه‌نگار بسیار دقیقی بر روی خود نصب دارد تا بتواند درون مریخ را با دقت بالا مطالعه کند. در واقع لرزه‌هایی که بر روی مریخ ایجاد می‌شوند از هسته، جبه و پوسته‌ی آن می‌گذرند و به لرزه‌نگار اینسایت می‌رسند و لرزه‌نگار می‌تواند به کمک همین لرزه‌ها، عمق و ترکیبات هر کدام از لایه‌های مریخ را مشخص کند. اگر دانشمندان بتوانند ساختار مریخ را با دقت بالایی شناسایی کنند، می‌توانند شکل‌گیری سیارات سنگی مانند زمین و ماه را به خوبی درک کنند.

زلزله‌ای که اخیراً بر روی مریخ شناسایی شده است، نسبت به زلزله‌هایی که در زمین رخ می‌دهد یک زلزله‌ی متوسط محسوب می‌‌شود، ولی دانشمندان تخمین می‌زنند که بر روی مریخ نتوانند زلزله‌هایی به بزرگی زلزله‌های زمینی شناسایی کنند و همین زلزله‌ی ۵ ریشتری نزدیک به بیشینه‌ی زلزله‌ای است که می‌توان بر روی مریخ مشاهده کرد. برای اینکه بتوان مکان دقیق این زلزله را کشف کرد، باید داده‌های جمع‌آوری شده توسط اینسایت را به دقت آنالیز کرد. در این صورت علاوه بر مکان زلزله می‌توان به اطلاعات دیگری نیز دست یافت.