مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: هدف ما ثبت جهانی قصه گویی در یونسکو است و در این راستا هم اقداماتی صورت گرفته، جشنواره ها و برنامه هایی که برگزار می کنیم مقدمه جهانی شدن قصه گویی است.
حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صبح امروز در نشست خبری بیست و پنجمین جشنواره بین المللی قصه گویی اظهار کرد: در دهه ۷۰ نخستین جشنواره قصه گویی در کانون برگزار شد و در سال ۷۶ این جشنواره در گیلان به اجرا درآمد.
وی با بیان اینکه از آن سال ها به بعد این جشنواره ۲۵ دوره برگزار شده و سابقه ای ربع قرنی داشته، گفت: در این سال ها دوره های آموزش قصه گویی برگزار و کتاب هایی در این حوزه منتشر شده است و همین امر منجر شد تا فرهنگ قصه گویی روز به روز بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
علامتی با بیان اینکه قصه و قصه گویی یک اقدام پایه فرهنگی است، گفت: از کنار همین موضوع پایه های دیگر فرهنگی هم شکل می گیرد، برای مثال ریشه داستان، رمان، فیلمنامه، مجسمه، موسیقی، شعر و … از درون قصه ها شکل می گیرد.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تأکید بر اینکه اصیل ترین ابزار تربیتی و در عین حال ساده ترین و کم هزینه ترین وسیله قصه گویی است، گفت: تاریخ قصه گویی تقریباً با تاریخ بشر برابری می کند و مانایی آن به دلیل همین اصالت است.
وی ادامه داد: احیای فرهنگ قصه و قصه گویی هدف جدی کانون است و در این راستا باید رو به جلو حرکت کنیم اما نباید هویت و اصالت خود را فراموش کنیم.
علامتی جهت دهی به حوزه قصه و قصه گویی و سیاست گذاری کلان در این حوزه را مأموریت کانون پرورشی دانست و گفت: قصه باید مردمی شود ، در این زمینه نیازمند فعالیت نهادها و سازمان های متولی هستیم، امسال موفق به ثبت ملی قصه و قصه گویی در فهرست آثار ناملموس کشور شدیم اما این یک مقدمه برای ثبت جهانی این فرهنگ است.
وی ادامه داد: اقدامات لازم صورت گرفته و کارهایی که انجام می دهیم مقدمه جهانی شدن قصه گویی است.