سینما در شروع بیشتر از آن‌‌که هنری در خدمت سرگرمی باشد می‌‌خواست مسئولیت اجتماعی‌‌اش را ادا کند. امثال چارلی‌‌چاپلین حتی در دوره سینمای صامت، از فقر مردم می‌‌گفتند و از رنجی که بشر در دوران مدرن می‌‌برد. این نوع سینما این‌‌ روزها چندان مرسوم نیست. مردم در زندگی معمولی به‌‌قدر کافی رنج می‌‌کشند و ترجیح می‌‌دهند در سالن سینما شاد باشند. استودیوهای فیلم‌‌سازی هم می‌‌خواهند با توجه به نیاز مخاطب آثاری تولید کنند که سودآور باشد. «دزد دوچرخه» اثر ویتوریا دسیکا محصول ۱۹۴۸ میلادی، یکی از شاهکارهای دوران کلاسیک سینماست که مشابهش در سینمای امروز پیدا نمی‌‌شود. فیلمی قابل تحسین و شگفت‌‌انگیز که رنج مردم فقیر ایتالیا را با نمادهای جالبی به‌‌ تصویر کشید و توانست در دنیای سینما جریان‌‌ساز باشد. بخش زیادی از سینمای دهه شصت ایران، به‌‌خصوص آثار مجید مجیدی، وام‌‌دار آثار دسیکا و به‌‌طور ویژه «دزد دوچرخه» است که در این مطلب به معرفی آن می‌‌پردازیم.

جدال فقر و ایمان

مرد فقیری به نام آنتونیو در بین انبوهی از مردان بیکار که در دوران رکود اقتصادی ایتالیا بعد از جنگ جهانی با فقر مواجه بودند به دنبال کار است. بعد از مدت‌‌ها یک شغل معمولی برای او پیدا می‌‌شود؛ او باید روی دیوار پوستر بچسباند اما برای تصاحب این شغل باید دوچرخه داشته باشد. در حالی‌‌ که آنتونیو چند وقت قبل برای فرار از گرسنگی دوچرخه‌‌اش را در ازای پول کمی به بانک امانت داده و حالا پولی ندارد که بتواند دوچرخه را بگیرد. همسرش ناچار می‌‌شود تنها دارایی‌‌شان یعنی چند ملحفه را بفروشد تا بتوانند دوچرخه را از بانک بگیرند. اما در همان روز اول کار دوچرخه آنتونیو که تنها دارایی آن‌‌ها برای ادامه زندگی است به‌‌سرقت می‌‌رود. او تمام شهر را به‌‌دنبال دزد می‌‌رود و اتفاقات تلخی برایش می‌‌افتد… فیلم درباره این است که باایمان‌‌ترین آدم‌‌ها هم ممکن است در اثر فقر مرتکب رفتار غلط شوند. (برای تماشا کلیک کنید)

موزیک متن عالی و دوبله شاهکار

فیلم از جنس هنر عمیق و متعهد است که می‌‌خواهد رنج انسان‌‌ها را با ارائه داستانی خطی، ساده و در عین‌‌حال نمادگرایانه به‌‌تصویر بکشد. در این فیلم دوچرخه نماد زندگی است، نمادی از ایجاد تعادل برای طی کردن مسیر زندگی. موسیقی سحرانگیز فیلم باعث می‌‌شود تلخی داستان تا مغز استخوان مخاطب منتقل شود. قاب‌‌های هنرمندانه فیلم، بازی نابازیگرانی که چهره‌‌هایی دردکشیده و مایوس دارند و در کنار همه این‌‌ها دوبله‌‌ای که یک شاهکار است از صداهای ماندگار هنر دوبله ایران در روزهای اوجش. همه این‌‌ها تماشای این فیلم را تبدیل به تجربه‌‌ای اُدیسه‌‌وار می‌‌کند که پس از آن آدم دیگری خواهید بود. هرچند تماشای این فیلم با هدف سرگرم شدن اشتباه است اما درام پرالتهابش هم مخاطب را همراه می‌‌کند. بی‌‌دلیل نیست که منتقدان سایت «روتن تومیتوز» امتیاز شگفت‌‌انگیز ۹۹ درصد را به‌‌این فیلم داده‌‌اند.

>>> تماشای فیلم با دوبله فارسی

نکته ۱: برای تماشای فیلم با اینترنت همراه نیازی به خرید اشتراک ندارید. (حجم مصرفی شما تمام بهاء می‌شود). اگر در تماشای فیلم مشکل داشتید آلابستتان را به‌روز کنید.
نکته ۲: اگر می‌خواهید با تلویزیون هوشمند فیلم تماشا کنید کافی‌ست اینترنت همراه را روی تلویزیون هات‌اسپات کنید و «آلابست» را در مرورگرتان جست‌وجو کنید.
نکته ۳: اگر هم از اینترنت خانگی استفاده می‌‌کنید می‌توانید با کمترین قیمت ممکن یک اشتراک بگیرید. در این حالت حجم اینترنت مصرفی شما نیم بهاء خواهد بود.

برای تماشای فیلم و سریال‌های بیشتر به بخش «سینما و چهره» آلابست بروید. این پیشنهادها را هم از دست ندهید:

نوجوانانی که بزرگترین ماموران مخفی جهان شدند
نوجوانانی که بزرگترین ماموران مخفی جهان شدند

1402/۰۷/۰۳ – ۲۲:۰۰

دختری تنها، در میان تهاجم بیگانگان
دختری تنها، در میان تهاجم بیگانگان

1402/۰۷/۰۴ – ۲۲:۰۰

«مدلین»؛ پشت صحنه‌ای بانمک از دنیای قاچاقچیان کلمبیا
«مدلین»؛ پشت صحنه‌ای بانمک از دنیای قاچاقچیان کلمبیا

1402/۰۷/۰۴ – ۲۱:۰۰

 

.

.

.

.